Iniţiativă unică La Peştera, fiecare elev a primit în dar o bicicletă, de Ziua Copilului (galerie foto)

Pentru toţii copiii, ziua de 1 Iunie are o încărcătură magică. Bucuria este şi mai mare atunci când prichindeii primesc daruri cu această ocazie specială. Tocmai de aceea, cei aproximativ 500 de elevi din şcolile comunei Peştera au primit, fiecare, câte o bicicletă, de Ziua Copilului. Iniţiativa gospodarului-şef de la Peştera este cu atât mai lăudabilă cu cât cei mai mulţi dintre tineri nu au avut, până acum, o bicicletă numai a lor.
„Ideea de a cumpăra biciclete tuturor copiilor - de la cei de grădiniţă şi până la cei din clasa a VIII-a, a pornit dintr-o frustrare personală, aceea de a nu avea o bicicletă în copilărie. Este primul an când am putut face un asemenea cadou de 1 Iunie, deoarece, până acum, a trebuit să le asigurăm copiilor infrastructura - toate unităţile de învăţământ din comună au fost reabilitate şi modernizate, funcţionând astăzi la cele mai înalte standarde, iar în anul 2010, a fost inaugurată cea mai modernă şcoală din întreg judeţul Constanţa“, a declarat primarul Valentin Vrabie.
Sărbătoriții s-au putut distra într-o atmosferă feerică, fiindu-le puse la dispoziţie jocuri, momente muzicale, precum şi un tort uriaş, pe care l-au devorat într-o clipită. Pentru ei au cântat micuţii artişti ai corului „Armonia“ din Ovidiu.
„Le-au făcut o bucurie de nedescris copiilor, prin acest cadou. Şi uitaţi-vă câtă lume a venit azi (n.r. ieri) aici. Alţii nici în campania electorală nu reuşesc să adune atâţia oameni“, a spus părintele unui micuţ care, de ieri, se mândreşte cu bicicleta sa albastră.
Încă de la începutul mandatului, primarul Valentin Vrabie şi-a stabilit ca prioritate educaţia tinerilor. Pentru că actul educaţional este susţinut inclusiv prin acordarea de burse şi de rechizite, abandonul şcolar în această comunitate este aproape inexistent.
„Sunt foarte fericit că domnul primar mi-a dat această bicicletă. Nu ştiu încă să merg pe ea, dar o să învăţ. Tortul a fost delicios. Aş vrea să fie Ziua Copilului mai des“, a mărturisit Andrei.
„Este un cadou minunat pentru copii, un gest de toată lauda a domnului primar, care mereu este alături de elevi şi de noi, dascălii. Pentru că aleşii locali ne sprijină mereu în actul de învăţământ, şi noi, la rândul nostru, depunem toate eforturile, astfel încât şi ei să fie mândri de reuşitele elevilor noştri“, a declarat unul dintre cadrele didactice din comuna Peştera. „Copiii au avut mereu parte de bunăvoinţa administraţiei publice locale, însă domnul primar a întrecut orice aşteptare cu aceste daruri minunate. Iniţiativa sa este unică la nivelul întregii ţări, iar noi ne bucurăm că avem un asemenea lider, care pune binele copiilor pe primul loc în tot ceea ce întreprinde. Proiectul «Investim în educaţie pentru viitorul copiilor din Peştera» are, astăzi, rezultate vizibile“, a declarat directorul Şcolii nr. 1 Peştera, Marius Liviu Petre.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Andrei

02 Jun, 2014 17:48

Bravo, dom'le! Un gest frumos, dincolo de pre-campania electorala! Bravo!

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 571

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța?

10 Mar 2024 812

Cumpărări directe Constanța 1Ngineering SRL va elabora proiectul tehnic pentru construirea unei piste de biciclete în comuna Limanu (DOCUMENTE)

04 Mar 2024 527

Constanța Iată ce a apărut pe pistele pentru biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 14009

Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Al. Lăpușneanu se apropie de finalizare. Unde credeți ca vor parca cele peste 1000 de autoturisme? (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1585

Primul modul de parcări biciclete este disponibil pentru o parte din locuitorii Tulcei

22 Feb 2024 682

Primăria Limanu, undă verde de la APM Constanța pentru amenajarea unei piste de biciclete (DOCUMENT)

17 Feb 2024 634

Primul modul pentru depozitarea bicicletelor, în municipiul Tulcea (VIDEO)

31 Jan 2024 637

Proiectul ce prevede deținerea de RCA pentru deţinătorii de trotinete şi biciclete electrice, depus la Senat

08 Jan 2024 634

Bărbat reținut pentru furt calificat. Biciclete și telefoane mobile recuperate

19 Dec 2023 740

Ultima zi de vot în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța”

30 Nov 2023 726

Doi tineri din Huedin, Cluj Pentru furtul unor biciclete s-au ales cu dosar penal

03 Nov 2023 794

Licitații Constanța Primăria Lumina a stabilit ce firmă va construi pista pentru biciclete din localitate

31 Oct 2023 945

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2507

18 proiecte validate în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța”

25 Oct 2023 840