Administratie locala

Înlocuitor pentru taxa de linişte Decebal Făgădău - „Vom veni cu o altă taxă“… de siguranţăDupă citirea motivării instanţei în cazul ce a decis soarta taxei de linişte, primarul Decebal Făgădău ştie cum va acţiona pe viitor, astfel încât o altă taxă să nu mai poată fi anulată.
Pe 13 septembrie, ca şi în prima etapă a procesului ce viza soarta taxei de linişte, vestea a fost primită de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, tot prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa. Acesta ne declara la acea vreme că nu comentează decizia instanţei şi aşteaptă motivarea.
 
„În primul rând, aştept motivarea instanţei. Este treaba Consiliului Local Municipal să analizeze impactul asupra bugetului local. Eu doar o să le fac o informare şi vor hotărî în consecinţă... Vom stabili… Veniturile sunt astea, cheltuielile sunt astea, pe cale de consecinţă, Consiliul Local va decide... Oricum, aştept să văd hotărârea redactată, comunicată... aşa, la cald, nu am altceva să vă spun“, afirma atunci primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. 

Intuiţie sau confirmarea unei tactici deja stabilite?!

În aceeaşi zi aveam să aflăm şi opinia viceprimarului urbei Dumitru Babu. Deşi, iniţial, a evitat să ofere un punct de vedere din partea municipalităţii, „secundul“ lui Făgădău menţiona: „Nu ştiu. Hai să vedem impactul pe care-l are şi apoi ne dăm cu părerea. Să ni se comunice oficial, să vedem care este impactul şi după aceea vom avea un punct de vedere. Acum nu am o analiză, nu ştiu cât s-a încasat... nu am de unde să le ştiu acum, într-un minut. Nici nu ştiu dacă este definitivă şi irevocabilă. Am pierdut toţi banii?... Nu ştiu dacă-i pierdem, s-ar putea să-i punem la loc cu altceva, este relativ totul... e ca şi cu taxa de mediu... azi, unii o pierd, mâine se pune altă taxă care se plăteşte. Asta este situaţia (...), concluziona Dumitru Babu.
 
Intuiţie perfectă sau anticiparea unei tactici ce deja fusese gândită pentru a fi pusă în practică de către reprezentanţii municipalităţii, la un moment dat?! Cert este că ceea ce afirma Babu acum mai bine de o lună avea să fie confirmat de către edilul-şef, Decebal Făgădău.
 
Orice taxă eliminată are un impact mai mare sau mai mic asupra bugetului local, deci ai la dispoziţie două variante: fie te mulţumeşti cu cât ai, fie cauţi alte soluţii de venituri. Varianta a doua a fost cea pentru care a optat municipalitatea. „Am citit cu maximă atenţie motivarea instanţei şi, dacă instanţa a hotărât că a utiliza o taxă specială cu o destinaţie specială, care vizează doar agenţii economici, nicidecum constănţenii persoane fizice, nu s-a dirijat corect pentru asigurarea pazei pentru bunurile municipalităţii, vom veni cu o altă taxă pentru a implementa sistemul de supraveghere video la nivelul municipiului Constanţa, tocmai pentru a creşte nivelul de siguranţă“, a declarat Decebal Făgădău.

Cine plăteşte „taxa de siguranţă“

Desigur, cel puţin pentru început, noua taxă - din care va fi finanţat un amplu proiect ce are ca obiectiv montarea unui sistem de supraveghere video la nivelul municipiului Constanţa va fi achitată de către agenţii economici.
 
„Taxa se va aplica agenţilor economici în primă etapă. Vrem să facem acest sistem de siguranţă care să deservească şi agenţii economici, dar şi populaţia. Vom modifica taxa de linişte, o vom transforma într-o altă taxă, nu-i vom mări cuantumul, dar rezultatul va fi unul palpabil. Nu gardieni de pază care păzesc sau nu o statuie, o băncuţă, ci un sistem integrat de supraveghere video astfel încât constănţenii şi agenţii economici să fie în siguranţă. Vom merge la instanţă şi vom demonstra că vom utiliza suma exact pentru ce a fost instaurată. Legea conferă dreptul consiliilor locale să instituie taxe speciale cu destinaţie specială, taxe ce sunt cel mai uşor de controlat… Taxa nu este una împovărătoare şi a funcţionat 15 ani fără nicio problemă“, a concluzionat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.   

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Deca

25 Oct, 2016 00:56

1. Sefii pe care se lauda ca i-a destituit sunt inca in functii. 2. Urbanismul nu functioneaza de 4 luni 3. Primaria e la pamant nimeni nu stie nimic la toti le e frica de DNA . Cati banii se pierd zilnic pentru ca primaria constanta este in blocaj? Ei vb de linistea publica ... sa se gandeasca de unde restituiesc sumele care le au incasat ilegal, bugetul local e la pamant din cauza urbanismului o autorizatie de constructie poate ajunge la 10000 ron. Fagadau e depasit total de situatie asteapta alegerile din toamna, daca nu iese psd la revedere e blocat tot.

Nenea Iancu

24 Oct, 2016 16:35

Foarte frumos vorbesc alesii urbei. Si ce frumos gandesc ei la binele cetateanului de rand. O singura intrebare: PE BANII CUI SE FAC ACESTE LUCRURI? Daca beneficiari vor fi toti locuitorii orasului atunci sa plateasca toti.

fani

24 Oct, 2016 08:26

In sfarsit au aparut si solutiile inteligente ! Chiar daca Constanta este ultimul oras din Europa care nu avea aceste sisteme de supraveghere ,merita sa platim pentru implementarea lui !

Articole asemanatoare

CN APM şi Primăria Constanţa, la Expo Real Munchen 2018 Nicolae Tivilichi - „Portul Constanţa va intra în topul primelor zece porturi din Europa“ (galerie foto)

16 Oct 2018 688

„Avem o imagine contemporană, proaspătă“ Directorul CN APM şi primarul Constanţei, despre intrarea în Portul Constanţa prin Poarta 1

16 Oct 2018 974

Primarul Decebal Făgădău a anunțat când încep lucrările de punere în siguranță a Cazinoului din Constanța

15 Oct 2018 1253

Atenție șoferi. Schimbări rutiere pe strada Termele Romane din municipiul Constanța

15 Oct 2018 307

Directorul CN APM Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, și primarul Decebal Făgădau despre proiectele realizate în comun

15 Oct 2018 577

CCINA Constanţa şi Fundaţia Laufer, despre soluţiile de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti (galerie foto)

13 Oct 2018 686

Primarul se află la Munchen Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, e de părere că Făgădău se plimbă pe bani publici şi doar mimează deschiderea faţă de investitori

12 Oct 2018 958

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a votat la referendum. Ce a declarat edilul la ieșirea din secția de votare (video)

06 Oct 2018 479

Decebal Făgădău - „Am ieftinit gigacaloria. Plătim în avans astfel încât CET să dea drumul la apă caldă. Porniţi instalaţiile!“

03 Oct 2018 2132

Decebal Făgădău, către Consiliul de Administraţie al Electrocentrale - "Porniţi instalaţiile şi daţi drumul apei calde"

02 Oct 2018 7903

Cât va costa gigacaloria la Constanţa. Preţurile stabilite în şedinţă de îndată a CLM

02 Oct 2018 834

Deputatul USR Stelian Ion, în audienţă la ministrul Energiei, Anton Anton. Ce soluţii bombastice propune ministrul pentru rezolvarea crizei apei calde la Constanţa? (document)

02 Oct 2018 1352

Samuel Burke, de la CNN, la Constanța Despre importanța regiunii Mării Negre, la a doua ediție a forumului organizat de Institutul Aspen România

29 Sep 2018 763

Primarul Decebal Făgădău caută soluții pentru rezolvarea crizei apei calde. Ce a declarat edilul despre situația care afectează mii de constănțeni (video)

28 Sep 2018 2152

Imagini de la eveniment. Seminarul Constanta Danube - Black Sea Gateway Economic Opportunities Forum a debutat la Constanța. Cine participă (galerie foto)

28 Sep 2018 761

CLM a aprobat rectificarea bugetară de aproximativ 30 de milioane de lei. Situaţia reală a datoriilor şi penalităţilor Primăriei Constanţa, în varianta PNL

28 Sep 2018 923

Ce spune primarul Decebal Făgădău, despre decizia luată în Consiliul Local referitoare la zona peninsulară

27 Sep 2018 572

Braşov Primarul Decebal Făgădău a semnat actul constitutiv și statutul Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa” (galerie foto)

26 Sep 2018 630

Consiliul Local Municipal Constanţa transferă un teren către MApN pentru amenajarea unui cimitir al militarilor şi veteranilor de război (document)

26 Sep 2018 937

Stadionul „Farul“ din Constanţa. Undeva la subsol „E mai aproape de o cameră de tortură decât de o sală de forţă“ (galerie foto)

25 Sep 2018 4983

Elevii premianţi la olimpiadele şi concursurile internaţionale şi cei cu media 10 la Bacalaureat, răsplătiţi financiar de Primăria Constanţa (documente)

24 Sep 2018 428

Consiliul Local Municipal Constanţa dă repartiţii pe locurile libere din locuinţele ANL. Cine sunt beneficiarii (document)

24 Sep 2018 1242

Unitățile de învățământ din Constanța se confruntă cu lipsuri elementare. PNL îi cere primarului Făgădău să investească în educație

11 Sep 2018 350

Familiile care locuiesc în căminul fostului Liceu „Vasile Pârvan”, păsuite până la primăvară. Schimb de replici între locatari şi primarul Făgădău!

11 Sep 2018 1754

Ce prevede regulamentul de organizare şi funcţionare al aparatului de specialitate al primarului Decebal Făgădău (document)

31 Aug 2018 304

Constănţeanul supărat Aproape 30 de familii cer ajutorul primarului Făgădău. Oamenilor li s-a spus că urmează să fie evacuaţi pentru a face loc noului sediu al Poliţiei Locale! (galerie foto)

29 Aug 2018 4616

Ultima declaraţie de avere a fost depusă anul trecut Când a câştigat la Loto primarul Decebal Făgădău? (documente)

14 Aug 2018 3829

Decebal Făgădău - „Imaginea oraşului este cartea de vizită a fiecăruia dintre noi!“

04 Aug 2018 1534

Deputatul Ion Stelian spune că primarul Făgădău a avut o reacţie deplorabilă faţă de inițiativa "Fără penali în funcții publice"

02 Aug 2018 1251

Sala de tenis de masă de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa va fi reabilitată şi modernizată

02 Aug 2018 426

Decebal Făgădău - „Oricând vrea Gică Hagi să se întoarcă acasă, e bine-venit“

01 Aug 2018 2812

„Mă voi întâlni cu operatorii economici, pentru a le asculta argumentele“ Făgădău anunţă o nouă dezbatere publică privind Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanţei

01 Aug 2018 777

Suporterii au venit ieri la şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa „SSC Farul a fost în pericol real de desfiinţare“ (galerie foto)

01 Aug 2018 4627

Ce planuri are municipalitatea cu stadionul „Farul“ din Constanţa

31 Jul 2018 3506

„Vreau să-i ajut, nu să-i încurc“ Primarul Decebal Făgădău. Pe larg, despre SSC Farul, finanţarea clubului şi întâlnirea cu Ciprian Marica

31 Jul 2018 3074

Ce spune primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău despre contracandidații de la viitoarele alegeri locale

31 Jul 2018 1576

Un nou atac liberal la adresa primarului Decebal Făgădău pe tema spaţiilor verzi din Constanţa

27 Jul 2018 760

Constanța. Frontiera Tomis a câștigat ediția 2018 a Cupei României la oină

21 Jul 2018 1660

RATC Constanța își mărește parcul auto! Au fost achiziționate peste 100 de autobuze Isuzu Cityport noi

16 Jul 2018 1447

A fost semnat contractul de furnizare a celor 104 autobuze urbane cu Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş

13 Jul 2018 1024

Conceptul de „oraş compact“, „predat“ autorităţilor locale Urbanişti niponi şi experţi ai Băncii Mondiale s-au întâlnit cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău

13 Jul 2018 508

„Carta Albă a turismului din România“, lansată la Constanța. Cine participă la eveniment (galerie foto)

10 Jul 2018 861

Constanța. Bulevardul Aurel Vlaicu nu va mai fi un drum de centură. Ce investiții vor avea loc în zonă

06 Jul 2018 1304

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, vrea să transforme Casa Embiricos în Incubator de Afaceri

06 Jul 2018 1425

Dezinformare! Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Paul Stănescu aruncă pisica în curtea colegului său de partid, primarul Făgădău, în chestiunea Cazinoului (document)

06 Jul 2018 1789

Despre inovaţie şi soluţii Primarul Decebal Făgădău - „Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“ (galerie foto)

05 Jul 2018 1259

Cu proiectu-n mână şi dezinformarea-n gură Scările de la plaja Modern, administrate de Confort Urban. Proiectul a trecut şi fără voturile PNL! (document)

04 Jul 2018 3683

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României, alături de Decebal Făgădău, la conferința „Inovație și soluții verificate pentru eficiență energetică”

03 Jul 2018 629

LIVE. Eveniment aniversar Municipiile Constanța și Brest, din Franța, 25 de ani de înfrățire (galerie foto)

03 Jul 2018 741

LIVE. Imagini de la eveniment Cea de-a doua ediție a Festivalului NEVERSEA, la linie de start! Detalii importante despre evenimentul de top din Constanța (galerie foto)

02 Jul 2018 1450