Administratie locala

Înlocuitor pentru taxa de linişte Decebal Făgădău - „Vom veni cu o altă taxă“… de siguranţăDupă citirea motivării instanţei în cazul ce a decis soarta taxei de linişte, primarul Decebal Făgădău ştie cum va acţiona pe viitor, astfel încât o altă taxă să nu mai poată fi anulată.
Pe 13 septembrie, ca şi în prima etapă a procesului ce viza soarta taxei de linişte, vestea a fost primită de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, tot prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa. Acesta ne declara la acea vreme că nu comentează decizia instanţei şi aşteaptă motivarea.
 
„În primul rând, aştept motivarea instanţei. Este treaba Consiliului Local Municipal să analizeze impactul asupra bugetului local. Eu doar o să le fac o informare şi vor hotărî în consecinţă... Vom stabili… Veniturile sunt astea, cheltuielile sunt astea, pe cale de consecinţă, Consiliul Local va decide... Oricum, aştept să văd hotărârea redactată, comunicată... aşa, la cald, nu am altceva să vă spun“, afirma atunci primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. 

Intuiţie sau confirmarea unei tactici deja stabilite?!

În aceeaşi zi aveam să aflăm şi opinia viceprimarului urbei Dumitru Babu. Deşi, iniţial, a evitat să ofere un punct de vedere din partea municipalităţii, „secundul“ lui Făgădău menţiona: „Nu ştiu. Hai să vedem impactul pe care-l are şi apoi ne dăm cu părerea. Să ni se comunice oficial, să vedem care este impactul şi după aceea vom avea un punct de vedere. Acum nu am o analiză, nu ştiu cât s-a încasat... nu am de unde să le ştiu acum, într-un minut. Nici nu ştiu dacă este definitivă şi irevocabilă. Am pierdut toţi banii?... Nu ştiu dacă-i pierdem, s-ar putea să-i punem la loc cu altceva, este relativ totul... e ca şi cu taxa de mediu... azi, unii o pierd, mâine se pune altă taxă care se plăteşte. Asta este situaţia (...), concluziona Dumitru Babu.
 
Intuiţie perfectă sau anticiparea unei tactici ce deja fusese gândită pentru a fi pusă în practică de către reprezentanţii municipalităţii, la un moment dat?! Cert este că ceea ce afirma Babu acum mai bine de o lună avea să fie confirmat de către edilul-şef, Decebal Făgădău.
 
Orice taxă eliminată are un impact mai mare sau mai mic asupra bugetului local, deci ai la dispoziţie două variante: fie te mulţumeşti cu cât ai, fie cauţi alte soluţii de venituri. Varianta a doua a fost cea pentru care a optat municipalitatea. „Am citit cu maximă atenţie motivarea instanţei şi, dacă instanţa a hotărât că a utiliza o taxă specială cu o destinaţie specială, care vizează doar agenţii economici, nicidecum constănţenii persoane fizice, nu s-a dirijat corect pentru asigurarea pazei pentru bunurile municipalităţii, vom veni cu o altă taxă pentru a implementa sistemul de supraveghere video la nivelul municipiului Constanţa, tocmai pentru a creşte nivelul de siguranţă“, a declarat Decebal Făgădău.

Cine plăteşte „taxa de siguranţă“

Desigur, cel puţin pentru început, noua taxă - din care va fi finanţat un amplu proiect ce are ca obiectiv montarea unui sistem de supraveghere video la nivelul municipiului Constanţa va fi achitată de către agenţii economici.
 
„Taxa se va aplica agenţilor economici în primă etapă. Vrem să facem acest sistem de siguranţă care să deservească şi agenţii economici, dar şi populaţia. Vom modifica taxa de linişte, o vom transforma într-o altă taxă, nu-i vom mări cuantumul, dar rezultatul va fi unul palpabil. Nu gardieni de pază care păzesc sau nu o statuie, o băncuţă, ci un sistem integrat de supraveghere video astfel încât constănţenii şi agenţii economici să fie în siguranţă. Vom merge la instanţă şi vom demonstra că vom utiliza suma exact pentru ce a fost instaurată. Legea conferă dreptul consiliilor locale să instituie taxe speciale cu destinaţie specială, taxe ce sunt cel mai uşor de controlat… Taxa nu este una împovărătoare şi a funcţionat 15 ani fără nicio problemă“, a concluzionat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.   

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Deca

25 Oct, 2016 00:56

1. Sefii pe care se lauda ca i-a destituit sunt inca in functii. 2. Urbanismul nu functioneaza de 4 luni 3. Primaria e la pamant nimeni nu stie nimic la toti le e frica de DNA . Cati banii se pierd zilnic pentru ca primaria constanta este in blocaj? Ei vb de linistea publica ... sa se gandeasca de unde restituiesc sumele care le au incasat ilegal, bugetul local e la pamant din cauza urbanismului o autorizatie de constructie poate ajunge la 10000 ron. Fagadau e depasit total de situatie asteapta alegerile din toamna, daca nu iese psd la revedere e blocat tot.

Nenea Iancu

24 Oct, 2016 16:35

Foarte frumos vorbesc alesii urbei. Si ce frumos gandesc ei la binele cetateanului de rand. O singura intrebare: PE BANII CUI SE FAC ACESTE LUCRURI? Daca beneficiari vor fi toti locuitorii orasului atunci sa plateasca toti.

fani

24 Oct, 2016 08:26

In sfarsit au aparut si solutiile inteligente ! Chiar daca Constanta este ultimul oras din Europa care nu avea aceste sisteme de supraveghere ,merita sa platim pentru implementarea lui !

Articole asemanatoare

Ultima declaraţie de avere a fost depusă anul trecut Când a câştigat la Loto primarul Decebal Făgădău? (documente)

14 Aug 2018 3329

Decebal Făgădău - „Imaginea oraşului este cartea de vizită a fiecăruia dintre noi!“

04 Aug 2018 1228

Deputatul Ion Stelian spune că primarul Făgădău a avut o reacţie deplorabilă faţă de inițiativa "Fără penali în funcții publice"

02 Aug 2018 1118

Sala de tenis de masă de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa va fi reabilitată şi modernizată

02 Aug 2018 325

Decebal Făgădău - „Oricând vrea Gică Hagi să se întoarcă acasă, e bine-venit“

01 Aug 2018 2634

„Mă voi întâlni cu operatorii economici, pentru a le asculta argumentele“ Făgădău anunţă o nouă dezbatere publică privind Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanţei

01 Aug 2018 574

Suporterii au venit ieri la şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa „SSC Farul a fost în pericol real de desfiinţare“ (galerie foto)

01 Aug 2018 4303

Ce planuri are municipalitatea cu stadionul „Farul“ din Constanţa

31 Jul 2018 3043

„Vreau să-i ajut, nu să-i încurc“ Primarul Decebal Făgădău. Pe larg, despre SSC Farul, finanţarea clubului şi întâlnirea cu Ciprian Marica

31 Jul 2018 2795

Ce spune primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău despre contracandidații de la viitoarele alegeri locale

31 Jul 2018 1411

Un nou atac liberal la adresa primarului Decebal Făgădău pe tema spaţiilor verzi din Constanţa

27 Jul 2018 573

Constanța. Frontiera Tomis a câștigat ediția 2018 a Cupei României la oină

21 Jul 2018 1548

RATC Constanța își mărește parcul auto! Au fost achiziționate peste 100 de autobuze Isuzu Cityport noi

16 Jul 2018 1267

A fost semnat contractul de furnizare a celor 104 autobuze urbane cu Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş

13 Jul 2018 865

Conceptul de „oraş compact“, „predat“ autorităţilor locale Urbanişti niponi şi experţi ai Băncii Mondiale s-au întâlnit cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău

13 Jul 2018 431

„Carta Albă a turismului din România“, lansată la Constanța. Cine participă la eveniment (galerie foto)

10 Jul 2018 714

Constanța. Bulevardul Aurel Vlaicu nu va mai fi un drum de centură. Ce investiții vor avea loc în zonă

06 Jul 2018 1141

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, vrea să transforme Casa Embiricos în Incubator de Afaceri

06 Jul 2018 1300

Dezinformare! Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Paul Stănescu aruncă pisica în curtea colegului său de partid, primarul Făgădău, în chestiunea Cazinoului (document)

06 Jul 2018 1619

Despre inovaţie şi soluţii Primarul Decebal Făgădău - „Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“ (galerie foto)

05 Jul 2018 1087

Cu proiectu-n mână şi dezinformarea-n gură Scările de la plaja Modern, administrate de Confort Urban. Proiectul a trecut şi fără voturile PNL! (document)

04 Jul 2018 3533

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României, alături de Decebal Făgădău, la conferința „Inovație și soluții verificate pentru eficiență energetică”

03 Jul 2018 566

LIVE. Eveniment aniversar Municipiile Constanța și Brest, din Franța, 25 de ani de înfrățire (galerie foto)

03 Jul 2018 610

LIVE. Imagini de la eveniment Cea de-a doua ediție a Festivalului NEVERSEA, la linie de start! Detalii importante despre evenimentul de top din Constanța (galerie foto)

02 Jul 2018 1349

Scările de acces spre plaja Modern din Constanţa rămân în paragină. Consilierii PNL îl acuză pe Decebal Făgădău că a „furat“ proiectul unui consilier liberal. Drept urmare, i-au trântit proiectul edilului-şef (document)

29 Jun 2018 2914

Aleşii locali constănţeni, chemaţi să aprobe proiectul de constituire a Asociaţiei Axa de Dezvoltare Braşov - Bucureşti - Constanţa (document)

27 Jun 2018 380

Nici nu au ajuns primele autobuze la Constanţa, și Decebal Făgădău vrea suplimentarea numărului acestora

26 Jun 2018 6390

Noutăţi din domeniu şi oferte atractive Spectacol estival! În Portul Turistic Tomis Constanţa, a fost deschis Salonul Nautic şi Auto „Tomis Yacht“ (galerie foto)

22 Jun 2018 1029

PNL se face că îl ceartă, din nou, pe primarul Făgădău „Municipiul Constanţa, sub mandatul lui «Nu pot, nu vreau şi nu-mi asum!»“

15 Jun 2018 497

Asociaţia trebuie să rezolve criza locurilor de muncă din turism şi să atragă fonduri europene Primarul Decebal Făgădău spune ce înseamnă pentru municipiul Constanţa „axa de dezvoltare BBC“!

14 Jun 2018 816

Simona Halep, huiduită pe Arena Națională. Cel puțin așa susține PSD Constanța. Primarul Decebal Făgădău se delimitează de această postare

13 Jun 2018 2397

Simona Halep, invitată de Decebal Făgădău la o întâlnire cu fanii constănțeni

12 Jun 2018 6029

UPDATE. Şedinţă de îndată la CLM. Primarul Făgădău repune pe ordinea de zi controversatul proiect al Parcului de Miniaturi pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în parcul Tăbăcărie din Constanţa! (galerie foto)

12 Jun 2018 2022

#RespectTeatru Mesaj dedicat sărbătorii seniorilor teatrului constănţean. Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa

12 Jun 2018 787

Liberalii susţin că la presiunea lor se întâmplă acest lucru După ce, la şedinţa de Consiliu, aleşii i-au respins 26 de proiecte, primarul Decebal Făgădău a emis o notă internă! (document)

09 Jun 2018 1667

Memorandum privind înființarea Asociației „Axa de Dezvoltare Brașov-București-Constanța“ semnat la București. Participă primarul Decebal Făgădău

07 Jun 2018 947

Premieră Ziua Portului Constanța, la Parlamentul European. Memorandum, între porturile Constanța și Anaklia (galerie foto)

07 Jun 2018 549

26 de proiecte aflate pe ordinea de zi a CLM Constanţa, respinse Decebal Făgădău - „Sper să vină şi ziua în care vom avea şedinţe utile, nu doar interesante“

30 May 2018 1728

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, supărat că mai multe proiecte de pe ordine de zi nu au trecut

29 May 2018 642

Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiul Constanța intră la vot în Consiliu Local Municipal. Ne-a costat 85.000 de lei!

25 May 2018 346

Festivitate de premiere pentru seniorii oraşului Constanţa

25 May 2018 479

Soţia primarului Constanţei Decebal Făgădău și fratele viceprimarului Dumitru Babu au luat o decizie importantă

23 May 2018 7056

Organizația municipală a PNL Constanța „Primarul Făgădău tratează constănțenii cu dispreț, aroganță și incompetență”

22 May 2018 609

După cinci ani de la startul proiectului şi trei ani de la data la care trebuia finalizat, bicicletele nu funcţionează. Ce se mai aude despre „Black Sea Bike“? Mai nimic!

18 May 2018 2493

Ambasadorul Olandei în România, Stella Ronner-Grubacic, primită de primarul Decebal Făgădău

15 May 2018 1088

Ambasadorul extraordinar al Regatului Norvegiei în România s-a întâlnit cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Ce au discutat

13 May 2018 1071

Imagini de la evenimentGică Hagi, aplaudat de jucătorii celor două formații când a aruncat prima minge la meciul de baseball România - SUA. Ce i-a spus primarul Decebal Făgădău (galerie foto+video)

12 May 2018 2210

La mulţi ani, România! La mulţi, Europa! Profesorii şi elevii constănţeni s-au întrecut în „Parada provinciilor istorice“ (galerie foto)

10 May 2018 1551

România TV Incident avion TAROM. Declarația lui Decebal Făgădău care se afla în avionul al cărui geam s-a fisurat în timpul zborului

26 Apr 2018 1575

UPDATE. Prin ce pericol de moarte a trecut, acum câteva minute primarul municipiului Constanța Decebal Făgădău. Este incredibil ce i s-a întâmplat în drumul către Barcelona (galerie foto)

26 Apr 2018 11607