Administratie locala

Înlocuitor pentru taxa de linişte Decebal Făgădău - „Vom veni cu o altă taxă“… de siguranţăDupă citirea motivării instanţei în cazul ce a decis soarta taxei de linişte, primarul Decebal Făgădău ştie cum va acţiona pe viitor, astfel încât o altă taxă să nu mai poată fi anulată.
Pe 13 septembrie, ca şi în prima etapă a procesului ce viza soarta taxei de linişte, vestea a fost primită de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, tot prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa. Acesta ne declara la acea vreme că nu comentează decizia instanţei şi aşteaptă motivarea.
 
„În primul rând, aştept motivarea instanţei. Este treaba Consiliului Local Municipal să analizeze impactul asupra bugetului local. Eu doar o să le fac o informare şi vor hotărî în consecinţă... Vom stabili… Veniturile sunt astea, cheltuielile sunt astea, pe cale de consecinţă, Consiliul Local va decide... Oricum, aştept să văd hotărârea redactată, comunicată... aşa, la cald, nu am altceva să vă spun“, afirma atunci primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. 

Intuiţie sau confirmarea unei tactici deja stabilite?!

În aceeaşi zi aveam să aflăm şi opinia viceprimarului urbei Dumitru Babu. Deşi, iniţial, a evitat să ofere un punct de vedere din partea municipalităţii, „secundul“ lui Făgădău menţiona: „Nu ştiu. Hai să vedem impactul pe care-l are şi apoi ne dăm cu părerea. Să ni se comunice oficial, să vedem care este impactul şi după aceea vom avea un punct de vedere. Acum nu am o analiză, nu ştiu cât s-a încasat... nu am de unde să le ştiu acum, într-un minut. Nici nu ştiu dacă este definitivă şi irevocabilă. Am pierdut toţi banii?... Nu ştiu dacă-i pierdem, s-ar putea să-i punem la loc cu altceva, este relativ totul... e ca şi cu taxa de mediu... azi, unii o pierd, mâine se pune altă taxă care se plăteşte. Asta este situaţia (...), concluziona Dumitru Babu.
 
Intuiţie perfectă sau anticiparea unei tactici ce deja fusese gândită pentru a fi pusă în practică de către reprezentanţii municipalităţii, la un moment dat?! Cert este că ceea ce afirma Babu acum mai bine de o lună avea să fie confirmat de către edilul-şef, Decebal Făgădău.
 
Orice taxă eliminată are un impact mai mare sau mai mic asupra bugetului local, deci ai la dispoziţie două variante: fie te mulţumeşti cu cât ai, fie cauţi alte soluţii de venituri. Varianta a doua a fost cea pentru care a optat municipalitatea. „Am citit cu maximă atenţie motivarea instanţei şi, dacă instanţa a hotărât că a utiliza o taxă specială cu o destinaţie specială, care vizează doar agenţii economici, nicidecum constănţenii persoane fizice, nu s-a dirijat corect pentru asigurarea pazei pentru bunurile municipalităţii, vom veni cu o altă taxă pentru a implementa sistemul de supraveghere video la nivelul municipiului Constanţa, tocmai pentru a creşte nivelul de siguranţă“, a declarat Decebal Făgădău.

Cine plăteşte „taxa de siguranţă“

Desigur, cel puţin pentru început, noua taxă - din care va fi finanţat un amplu proiect ce are ca obiectiv montarea unui sistem de supraveghere video la nivelul municipiului Constanţa va fi achitată de către agenţii economici.
 
„Taxa se va aplica agenţilor economici în primă etapă. Vrem să facem acest sistem de siguranţă care să deservească şi agenţii economici, dar şi populaţia. Vom modifica taxa de linişte, o vom transforma într-o altă taxă, nu-i vom mări cuantumul, dar rezultatul va fi unul palpabil. Nu gardieni de pază care păzesc sau nu o statuie, o băncuţă, ci un sistem integrat de supraveghere video astfel încât constănţenii şi agenţii economici să fie în siguranţă. Vom merge la instanţă şi vom demonstra că vom utiliza suma exact pentru ce a fost instaurată. Legea conferă dreptul consiliilor locale să instituie taxe speciale cu destinaţie specială, taxe ce sunt cel mai uşor de controlat… Taxa nu este una împovărătoare şi a funcţionat 15 ani fără nicio problemă“, a concluzionat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.   

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Deca

25 Oct, 2016 00:56

1. Sefii pe care se lauda ca i-a destituit sunt inca in functii. 2. Urbanismul nu functioneaza de 4 luni 3. Primaria e la pamant nimeni nu stie nimic la toti le e frica de DNA . Cati banii se pierd zilnic pentru ca primaria constanta este in blocaj? Ei vb de linistea publica ... sa se gandeasca de unde restituiesc sumele care le au incasat ilegal, bugetul local e la pamant din cauza urbanismului o autorizatie de constructie poate ajunge la 10000 ron. Fagadau e depasit total de situatie asteapta alegerile din toamna, daca nu iese psd la revedere e blocat tot.

Nenea Iancu

24 Oct, 2016 16:35

Foarte frumos vorbesc alesii urbei. Si ce frumos gandesc ei la binele cetateanului de rand. O singura intrebare: PE BANII CUI SE FAC ACESTE LUCRURI? Daca beneficiari vor fi toti locuitorii orasului atunci sa plateasca toti.

fani

24 Oct, 2016 08:26

In sfarsit au aparut si solutiile inteligente ! Chiar daca Constanta este ultimul oras din Europa care nu avea aceste sisteme de supraveghere ,merita sa platim pentru implementarea lui !

Articole asemanatoare

Soţia primarului Constanţei Decebal Făgădău și fratele viceprimarului Dumitru Babu au luat o decizie importantă

23 May 2018 5724

Organizația municipală a PNL Constanța „Primarul Făgădău tratează constănțenii cu dispreț, aroganță și incompetență”

22 May 2018 393

După cinci ani de la startul proiectului şi trei ani de la data la care trebuia finalizat, bicicletele nu funcţionează. Ce se mai aude despre „Black Sea Bike“? Mai nimic!

18 May 2018 2239

Ambasadorul Olandei în România, Stella Ronner-Grubacic, primită de primarul Decebal Făgădău

15 May 2018 945

Ambasadorul extraordinar al Regatului Norvegiei în România s-a întâlnit cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Ce au discutat

13 May 2018 933

Imagini de la evenimentGică Hagi, aplaudat de jucătorii celor două formații când a aruncat prima minge la meciul de baseball România - SUA. Ce i-a spus primarul Decebal Făgădău (galerie foto+video)

12 May 2018 2029

La mulţi ani, România! La mulţi, Europa! Profesorii şi elevii constănţeni s-au întrecut în „Parada provinciilor istorice“ (galerie foto)

10 May 2018 1303

România TV Incident avion TAROM. Declarația lui Decebal Făgădău care se afla în avionul al cărui geam s-a fisurat în timpul zborului

26 Apr 2018 1402

UPDATE. Prin ce pericol de moarte a trecut, acum câteva minute primarul municipiului Constanța Decebal Făgădău. Este incredibil ce i s-a întâmplat în drumul către Barcelona (galerie foto)

26 Apr 2018 11392

A fost şedinţă de Consiliu Local Municipal. Comunicări importante ale primarului Decebal Făgădău pe marginea proiectelor votate de consilieri

26 Apr 2018 1430

Heliport în staţiunea Mamaia! Primarul Făgădău, inspecţie în zona cluburilor! Cum îşi petrece edilul minivacanţa? (galerie foto)

25 Apr 2018 1146

Ministrul Turismului promite că agenţii economici vor fi consiliaţi Problemele turismului de pe litoral, analizate într-o şedinţă cu uşile închise, la Constanţa

24 Apr 2018 927

Ambasadorul Austriei, primit de autoritățile locale din Constanța. Ce teme au fost analizate (galerie foto)

18 Apr 2018 677

Este oficial. Cinci hectare de la MApN, transferate la Consiliul Local Constanța Proiectul cartierului social a picat - Decebal Făgădău spune că aici ar putea fi construit un CET sau un parc fotovoltaic (document)

17 Apr 2018 5935

Ţara arde, babele se piaptănă… Despre ce a discutat primarul Decebal Făgădău cu agenţii economici din staţiunea Mamaia?

16 Apr 2018 1240

“Tomitans” Clasic Cars a pornit astăzi într-o călătorie istorică spre Sanremo!

06 Apr 2018 648

Marea aventură începe Doi constănţeni, Gabriel Bălan și Costel Racu, vor participa la Raliul din Sanremo

06 Apr 2018 1245

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, într-o ipostază neobișnuită. Edilul a adunat gunoaie de pe plaja Modern

04 Apr 2018 1515

Imagini de la eveniment Primarul Decebal Făgădău a premiat vârstnicii din Constanţa (galerie foto)

04 Apr 2018 648

Dopo „festival“, opoziția reacționează „Primăria Constanța este organizată haotic și nu ia în serios autoritatea Consiliului Local Municipal!“

24 Mar 2018 615

Propunere Viitoarele ședințe ale CLM Constanța vor începe cu intonarea imnului României și celui al Dobrogei

23 Mar 2018 655

CLM alocă finanțări pe bandă rulantă. PNL va organiza o dezbatere publică menită a genera criterii clare de susținere a sportului constănțean de masă și de performanță

23 Mar 2018 651

Un pensionar va dona lemnul de pe două hectare de pădure pentru simbolul oraşului Făgădău - „Până la Ziua Dobrogei, Cazinoul din Constanţa va fi conservat“

16 Mar 2018 1694

Dezvoltare haotică în Constanţa şi staţiunea Mamaia. Construcţii autorizate de Primărie pe spaţiul verde din faţa restaurantului hotelului Flora Ce i-a scris senatoarea USR Ramona Dinu primarului Decebal Făgădău (documente)

16 Mar 2018 7121

UPDATE. Se caută planuri pentru salvarea Cazinoului din Constanța. Asociația ARCHÉ și organizatorii festivalului Neversea se implică în proiect

15 Mar 2018 683

Decebal Făgădău şi Consiliul Local Municipal îşi încearcă norocul şi cu Viorica Dăncilă Complexul Sportiv „Badea Cârţan“ şi Baza Sportivă „Triunghi“ revin în actualitate

15 Mar 2018 1980

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar. Împlinește 45 de ani

14 Mar 2018 1287

Scrisoarea primarului a ajuns în cutiile poştale ale constănţenilor. În 2018, Decebal Făgădău ne cere să avem răbdare. La schimb, ne va oferi evenimente care vor marca Ziua Dobrogei şi Centenarul! (document)

28 Feb 2018 4477

Constanța continuă parteneriatul cu Banca Mondială. Decebal Făgădău, prezent la evenimentul Orașe pentru Oameni

26 Feb 2018 700

Părinţii de la Colegiul de Marină ar fi preferat, în locul Şcolii nr. 15, să facă naveta la Colegiul „Tomis“

24 Feb 2018 1892

Eveniment emoționant. Cu cine se va întâlni primarul Constanței Decebal Făgădău

19 Feb 2018 781

Sondaj de opinie Credeţi că Primăria Constanţa trebuie să se împrumute cu 10 milioane de euro pentru a reabilita Cazinoul?

19 Feb 2018 1888

Făgădău recunoaşte „Nu ştiu cine e preşedinte la organizaţia municipală a ALDE. Coaliţia PSD-ALDE, inexistentă la nivel de municipiu!“

16 Feb 2018 1446

Cazinoul ar putea fi preluat din nou de municipalitate şi reabilitat printr-un credit de 10 milioane de euro. Constănţenii sunt chemaţi să decidă soarta şi funcţiunea clădirii-simbol! (documente)

16 Feb 2018 1049

Update. Iată sondajul! Soarta Cazinoului Constanța decisă printr-un sondaj demarat de Primăria Constanța. Ce a declarat primarul Decebal Făgădău

15 Feb 2018 854

Dezbatere publică la Primăria Constanța! Când va avea loc și despre ce se va discuta

14 Feb 2018 524

Este stabilitate în PSD Constanţa. Ce oameni importanţi din fruntea organizaţiei spun asta

08 Feb 2018 1639

Când va avea Constanţa toate străzile asfaltate Decebal Făgădău - în 2018 se vor asfalta 17 străzi din municipiu

06 Feb 2018 1066

Municipiul Constanţa nu renunţă, nu plăteşte Ce spune Decebal Făgădău despre procesul cu Asociaţia Culturală „Mişcarea Teatrală“

06 Feb 2018 787

Curtea de Conturi a obligat Primăria Constanţa să recupereze bani de la vecinii din Consiliul Judeţean, respectiv Prefectură

01 Feb 2018 1027

Deficit de 300 de milioane! Făgădău a tăiat-o din buget. Piaţa Griviţei nu va mai fi modernizată în 2018

31 Jan 2018 1712

Primarul Făgădău are un consilier nou. Cine este Dan Dobrescu, de unde vine şi ce atribuţii are? (document)

23 Jan 2018 5235

OficialÎn septembrie Constanța va avea Liceu Militar

19 Jan 2018 1173

Mesaj de condoleanţe al primarului Decebal Făgădău după decesul prof. univ. dr. ing. Garabet A. Kümbetlian

03 Jan 2018 1010

Ce a declarat ieri Decebal Făgădău Constanța. Autovehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate. Cine se va ocupa de acest serviciu (document)

29 Dec 2017 7145

În atenția șoferilor Primăria Municipiului Constanța a achiziționat o autospecială care va ridica autoturismele parcate neregulamentar

28 Dec 2017 4915

Decebal Făgădau face precizări importante - ”Constanța este rău văzută de constănțeni și bine de restul românilor”

28 Dec 2017 6900

A fost dezbatere publică, dar au avut loc și proteste de stradă. Consiliul Local Municipal votează astăzi taxele și impozitele constănțenilor pentru 2018

28 Dec 2017 1383

Consilierii Locali Municipali votează mâine salariile funcţionarilor din Primăria Constanţa. Nu sunt deloc de lepădat! (document)

27 Dec 2017 1557

Impozit majorat cu 500% de Primăria Constanţa pentru o firmă cipriotă. Iată despre ce este vorba (document)

26 Dec 2017 1526