Inspectorul şcolar general Răducu Popescu a demisionat din Consiliul Local Constanţa

Social-democratul Răducu Popescu a demisionat, pe 1 aprilie, din Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa. El susţine că a luat această decizie din „motive personale“. Aceste aşa-numite motive personale nu vor constitui însă un motiv suficient de puternic pentru ca el să demisioneze şi de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa. Popescu a precizat că nu a avut nicio divergenţă de opinie, niciun conflict cu niciunul dintre colegii săi de partid. „Nu m-am certat cu nimeni. N-am nicio apăsare, nicio dispută“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, fostul consilier local. Reamintim că Răducu Popescu este unul dintre consilierii locali PSD care, în şedinţa CLM Constanţa din 30 martie, a ieşit din sală atunci când s-a votat pentru (ne)constituirea consiliului ca parte civilă în dosarul în care Radu Mazăre este cercetat pentru retrocedările din Mamaia. Popescu a declarat însă că a fost nevoit să plece, pentru că urma să participe un eveniment, în ţară, iar trenul său pleca la ora 14.00. El neagă astfel că plecarea din şedinţă ar putea avea legătură cu demisia sa din Consiliul Local Constanţa.
Răducu Popescu nu va demisiona, susţine el, şi din PSD.

Un succesor USL


Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa, a declarat că demisia lui Popescu din CLM îl surprinde. „Nu a avut nicio discuţie cu nimeni. Firesc ar fi fost să anunţe că demisionează. Se va vacanta acest loc şi va fi numit supleantul, de pe lista USL“, a declarat Cristinel Dragomir. Secretarul executiv al PSD a menţionat că este vorba despre o listă USL, şi nu PSD, pentru că aşa s-a candidat la alegerile locale din vara lui 2012, dar şi că, e drept, USL nu mai există. În acest sens, Cristinel Dragomir a mărturisit că se impune o discuţie cu PNL Constanţa, astfel încât, dacă supleantul este liberal, în urma unei înţelegeri, locul lui Popescu să fie totuşi luat de un social-democrat. El a specificat că acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul demisiei lui Dumitru Bedivan din Consiliul Judeţean Constanţa. Locul lăsat liber de liberal trebuie preluat de un penelist, chiar dacă supleantul provine din PSD.

La rândul său, George Dragomir, copreşedintele PNL Constanţa, a afirmat: „Un blocaj nu este de dorit, nici în Consiliul Local, nici în Consiliul Judeţean Constanţa. O să vorbim cu cei de la PSD, pentru ca procedura să fie corectă în ceea ce priveşte supleanţii“.

În final, facem menţiunea că social-democratul Răducu Popescu a fost întrebat de ZIUA de Constanţa, ulterior demisiei sale din CLM, cum comentează, în calitate de preşedinte al Comisiei de învăţământ, o decizie a Consiliul Local. Deşi demisionase deja din funcţia de consilier local, Răducu Popescu a comentat fără nicio ezitare, dar fără a menţiona că nu mai poate vorbi în calitate de preşedinte al acestei comisii de specialitate şi nici măcar ca ales local.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„N-am nicio apăsare" Pesedistul Răducu Popescu a demisionat din Consiliul Local Constanţa

08 Apr 2015 2302