Instituţia condusă de soţia lui Cristian Zgabercea are nevoie de asistenţă juridică

Consilierii judeţeni se reunesc, vineri, în şedinţa ordinară pe luna septembrie, urmând a pune pe tapet 17 proiecte de hotărâre. Întâlnirea va avea loc în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), cu începere de la ora 12.00. Este prima şedinţă de Consiliu Judeţean care se organizează de la suspendarea preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu.

Tocmai de aceea, primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi se referă chiar la aprobarea exercitării atribuţiilor de preşedinte de consiliu judeţean de către un vicepreşedinte. Iniţiatorul proiectului este Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC, cel care s-ar fi întors recent din SUA, acolo unde Radu Mazăre l-a îndemnat să meargă „pentru a avea o discuţie bărbătească cu Nicuşor Constantinescu“, după cum declara nu demult edilul-şef al Constanţei.
 
Un alt proiect de hotărâre inclus în şedinţa de vineri vizează aprobarea încheierii unui „contract de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică a Teatrului de Stat Constanţa (TSC) şi împuternicirea conducerii TSC pentru semnarea acestui contract“. Reamintim că la şefia instituţiei de teatru a fost numită recent soţia lui Cristian Zgabercea, actriţa Dana Dumitrescu.

Primăriile află cât primesc din cota TVA 

De asemenea, aleşii judeţeni trebuie să îşi expună părerea cu privire la aprobarea acordului de asociere şi colaborare cu SC Lafarge Ciment (România) SA, dar să discute şi aprobarea rectificării bugetelor de venituri şi cheltuieli ale RAJDP Constanţa pe anul 2014, sau pentru Centrele Şcolare de Educaţie Incluzivă „Delfinul“, „Maria Montessori“ şi „Albatros“ din Constanţa. Alte două proiecte privesc acordarea unor ajutoare financiare pentru două persoane. Nu mai puţin important, se va supune votului şi proiectul privind modificarea Organigramei şi a Statului de funcţii pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, precum şi desemnarea unui reprezentant al asiguraţilor din Judeţul Constanţa în Adunarea Reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
 
De asemenea, tot vineri, se va vota pentru repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA, pe trimestrul III al acestui an, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură. Sumele ar fi trebuit alocate încă de data trecută, însă pentru că în restul ţării au fost inundaţii devastatoare, banii au fost redirecţionaţi către localitățile afectate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 447

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 768

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 650

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 551

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 481

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 968

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 676

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 1029

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 530

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 470

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 443

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi?

22 Mar 2024 623

MINUTA ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 21 februarie 2024

23 Feb 2024 213

LIVE text Consiliul Județean Constanța, în ședință ordinară! Ce proiecte sunt pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 1078

Ședință CJ Constanța Proiect de hotărâre privind preluarea bunului imobil drum județean DJ 383 de către CJ de la Primăria Techirghiol (DOCUMENT)

20 Feb 2024 1586