Administratie locala

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

Eveniment important organizat, ieri, de Primăria Ovidiu în satul Poiana. Începând de ieri, locuitorul satului Poiana pot depune cereri pentru branşarea la reţeaua de gaze naturale.
 
Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, prefectul Constanţei, Dumitru Jeacă, şi senatorul Nicolae Moga au inaugurat, ieri, conducta de gaze care va alimenta locuitorii din satul Poiana. La eveniment a fost prezent şi fostul primar din Ovidiu din anii 1996-2004, Dumitru Posa.
 
„Azi (n.r. ieri) satul Poiana este primul sat din Dobrogea racordat la reţeaua de gaze naturale. Credem că, în maxim doi-trei ani, putem vorbi de primul sat european. Avem toate utilităţile în satul Poiana. În primăvara viitoare încep şi lucrările de canalizare. Apoi vor urma şi cele de asfaltare. Avem deja semnat contractul de finanţare pentru asfaltarea a 75% din satul Poiana. Primii branşaţi la reţeaua de gaze sunt Centrul Cultural din Poiana, unde învaţă copiii, grădiniţa şi şcoala care se construieşte. Sper că în câţiva ani satul Poiana va deveni unul european. Valoarea investiţiei este de 1,8 milioane de lei. Primăria Ovidiu a achitat 950.000 de lei, iar Congaz restul sumei. Oamenii din sat pot depune solicitări de branşare, adică în total sunt 450 de gospodării. Satul Poiana, în doi ani, va avea toate utilităţile necesare unui trai decent", a spus primarul George Scupra.
 
La rândul său, senatorul Nicolae Moga a punctat că este unul dintre cei care au susţinut realizarea proiectului de alimentare cu gaze a satelor din Dobrogea. „Vreau ca satul Poiana să fie unul european. Eu sunt unul care a crezut în proiectul de alimentare cu gaze a satelor din Dobrogea. Nimeni nu credea în acest proiect, dar iată că azi vom apăsa pe buton şi satul Poiana are gaze. Să facem din Poiana primul sat european, care are toate utilităţile", a punctat senatorul Nicolae Moga. Racordarea satului Poiana la reţeaua de gaze naturale este o dovadă că se poate ca şi oamenii de la sate să aibă condiţii civilizate de trai De departe, cei mai fericiţi sunt locuitorii care vor beneficia de acest serviciu, precum şi investitorii.

Daruri de moş Nicolae

Și pentru că ieri a fost sărbătorit Moş Nicolae, supranumit „Făcătorul de minuni“ şi ocrotitorul celor săraci, copiii din satul Poiana au primit daruri. La iniţiativa senatorului Nicolae Moga, cei 85 de copii de la grădiniţa şi şcoala din Poiana au primit pachete pline de dulciuri.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 522

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1478

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 896

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 587

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“

25 Jan 2019 943

Comunicat de presă Zece cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate

21 Jan 2019 881

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

18 Jan 2019 2245

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 2109

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 516

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 1040

Revelion 2019 în Piața Ovidiu! Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

27 Dec 2018 1858

Revelion 2019. Cine va urca pe scena din Piaţa Ovidiu din Constanţa?

23 Dec 2018 1711

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 660

Primii colindători au ajuns astăzi la Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 389

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 597