Administratie locala

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

Eveniment important organizat, ieri, de Primăria Ovidiu în satul Poiana. Începând de ieri, locuitorul satului Poiana pot depune cereri pentru branşarea la reţeaua de gaze naturale.
 
Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, prefectul Constanţei, Dumitru Jeacă, şi senatorul Nicolae Moga au inaugurat, ieri, conducta de gaze care va alimenta locuitorii din satul Poiana. La eveniment a fost prezent şi fostul primar din Ovidiu din anii 1996-2004, Dumitru Posa.
 
„Azi (n.r. ieri) satul Poiana este primul sat din Dobrogea racordat la reţeaua de gaze naturale. Credem că, în maxim doi-trei ani, putem vorbi de primul sat european. Avem toate utilităţile în satul Poiana. În primăvara viitoare încep şi lucrările de canalizare. Apoi vor urma şi cele de asfaltare. Avem deja semnat contractul de finanţare pentru asfaltarea a 75% din satul Poiana. Primii branşaţi la reţeaua de gaze sunt Centrul Cultural din Poiana, unde învaţă copiii, grădiniţa şi şcoala care se construieşte. Sper că în câţiva ani satul Poiana va deveni unul european. Valoarea investiţiei este de 1,8 milioane de lei. Primăria Ovidiu a achitat 950.000 de lei, iar Congaz restul sumei. Oamenii din sat pot depune solicitări de branşare, adică în total sunt 450 de gospodării. Satul Poiana, în doi ani, va avea toate utilităţile necesare unui trai decent", a spus primarul George Scupra.
 
La rândul său, senatorul Nicolae Moga a punctat că este unul dintre cei care au susţinut realizarea proiectului de alimentare cu gaze a satelor din Dobrogea. „Vreau ca satul Poiana să fie unul european. Eu sunt unul care a crezut în proiectul de alimentare cu gaze a satelor din Dobrogea. Nimeni nu credea în acest proiect, dar iată că azi vom apăsa pe buton şi satul Poiana are gaze. Să facem din Poiana primul sat european, care are toate utilităţile", a punctat senatorul Nicolae Moga. Racordarea satului Poiana la reţeaua de gaze naturale este o dovadă că se poate ca şi oamenii de la sate să aibă condiţii civilizate de trai De departe, cei mai fericiţi sunt locuitorii care vor beneficia de acest serviciu, precum şi investitorii.

Daruri de moş Nicolae

Și pentru că ieri a fost sărbătorit Moş Nicolae, supranumit „Făcătorul de minuni“ şi ocrotitorul celor săraci, copiii din satul Poiana au primit daruri. La iniţiativa senatorului Nicolae Moga, cei 85 de copii de la grădiniţa şi şcoala din Poiana au primit pachete pline de dulciuri.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festival de muzică folk Nume celebre vor urca pe scenă, la invitaţia Primăriei Ovidiu

21 May 2019 447

Contract prin achiziţie directă pentru o firmă locală Cât se va aloca de la bugetul Primăriei pentru Ziua Constanţei

21 May 2019 651

Spectacol inedit de cântec popular autentic, la Ovidiu Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, la cea de-a XII-a ediţie

18 May 2019 486

Primăria oraşului Ovidiu promovează cultura Spectacolul „Lacul lebedelor“, jucat în aer liber, pe scena debarcaderului de pe lacul Siutghiol

15 May 2019 454

Zeci de cluburi de dans sportiv din România intră în competiţie A doua ediţie a Cupei Ovidiu la dans sportiv, în luna iunie

14 May 2019 496

Primăria Ovidiu, dotată cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă tip B (document)

13 May 2019 463

S-a stabilit cine se va ocupa de reconstituirea şi punerea în circuitul turistic a Castrului roman din oraşul Ovidiu (document)

07 May 2019 871

Ia-ţi permisul de acces în Piaţa Ovidiu din Constanţa. Mai sunt câteva zile şi accesul auto va fi restricționat!

28 Apr 2019 904

Proba scrisă, în luna mai Lista candidaţilor declaraţi admişi la concursul pentru funcţia de inspector în cadrul Primăriei Ovidiu

26 Apr 2019 615

Primăria Constanţa caută parteneri pentru organizarea spectacolelor estivale din Piaţa Ovidiu

25 Apr 2019 535

Primăria Ovidiu susţine sportul Zeci de sportivi, la competiţia oficială la lupte greco-romane „Cupa Ovidiu“ - ediţia I (galerie foto)

08 Apr 2019 526

Bolarzi retractabili în zona peninsulară din Constanţa. Primăria consultă piaţa. Ce sunt aceştia şi cum funcţionează (document)

03 Apr 2019 1908

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate

02 Apr 2019 1252

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

31 Mar 2019 900

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, premiat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Asociației Orașelor din România (galerie foto)

26 Mar 2019 569