Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

Eveniment important organizat, ieri, de Primăria Ovidiu în satul Poiana. Începând de ieri, locuitorul satului Poiana pot depune cereri pentru branşarea la reţeaua de gaze naturale.
 
Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, prefectul Constanţei, Dumitru Jeacă, şi senatorul Nicolae Moga au inaugurat, ieri, conducta de gaze care va alimenta locuitorii din satul Poiana. La eveniment a fost prezent şi fostul primar din Ovidiu din anii 1996-2004, Dumitru Posa.
 
„Azi (n.r. ieri) satul Poiana este primul sat din Dobrogea racordat la reţeaua de gaze naturale. Credem că, în maxim doi-trei ani, putem vorbi de primul sat european. Avem toate utilităţile în satul Poiana. În primăvara viitoare încep şi lucrările de canalizare. Apoi vor urma şi cele de asfaltare. Avem deja semnat contractul de finanţare pentru asfaltarea a 75% din satul Poiana. Primii branşaţi la reţeaua de gaze sunt Centrul Cultural din Poiana, unde învaţă copiii, grădiniţa şi şcoala care se construieşte. Sper că în câţiva ani satul Poiana va deveni unul european. Valoarea investiţiei este de 1,8 milioane de lei. Primăria Ovidiu a achitat 950.000 de lei, iar Congaz restul sumei. Oamenii din sat pot depune solicitări de branşare, adică în total sunt 450 de gospodării. Satul Poiana, în doi ani, va avea toate utilităţile necesare unui trai decent", a spus primarul George Scupra.
 
La rândul său, senatorul Nicolae Moga a punctat că este unul dintre cei care au susţinut realizarea proiectului de alimentare cu gaze a satelor din Dobrogea. „Vreau ca satul Poiana să fie unul european. Eu sunt unul care a crezut în proiectul de alimentare cu gaze a satelor din Dobrogea. Nimeni nu credea în acest proiect, dar iată că azi vom apăsa pe buton şi satul Poiana are gaze. Să facem din Poiana primul sat european, care are toate utilităţile", a punctat senatorul Nicolae Moga. Racordarea satului Poiana la reţeaua de gaze naturale este o dovadă că se poate ca şi oamenii de la sate să aibă condiţii civilizate de trai De departe, cei mai fericiţi sunt locuitorii care vor beneficia de acest serviciu, precum şi investitorii.

Daruri de moş Nicolae

Și pentru că ieri a fost sărbătorit Moş Nicolae, supranumit „Făcătorul de minuni“ şi ocrotitorul celor săraci, copiii din satul Poiana au primit daruri. La iniţiativa senatorului Nicolae Moga, cei 85 de copii de la grădiniţa şi şcoala din Poiana au primit pachete pline de dulciuri.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 539

Primăria Ovidiu, județul Constanța, a cumpărat echipamente pentru loc de joacă. Iată de la cine (DOCUMENTE)

07 Mar 2024 503

Muftiatul Cultului Musulman a obținut documentul de la Primăria Constanța pentru restaurarea și punerea în valoare a Moscheii Regele Carol I

05 Mar 2024 558

Cumpărări directe Constanța Stan Leader Construct SRL repară, cu peste 85.000 de euro, un trotuar și un drum în Ovidiu (DOCUMENT)

26 Feb 2024 584

Afaceri Constanța Primăria Cernavodă vinde 11 terenuri. Când va avea loc licitația

23 Feb 2024 1422

Primăria Ovidiu, județul Constanța, închiriază autobasculantă și minibuldoexcavator (DOCUMENT)

21 Feb 2024 1095

Primăria Ovidiu, județul Constanța Iată cine va elabora studiul de fezabilitate pentru modernizarea pavilionului expozițional

20 Feb 2024 522

Licitații Constanța Primăria Ovidiu pune la bătaie peste 800.000 de euro pentru Școala Gimnazială Nr. 3, din satul Culmea (DOCUMENT)

20 Feb 2024 815

Banca Națională a României câștigă, la București, un proces cu primarul Chițac, legat de terenul din Piața Ovidiu (MINUTA)

14 Feb 2024 2931

Naveștii sunt nemulțumiți Edilul din Valu lui Traian îi solicită omologului Chițac să renunțe la măsura limitării vitezei la 50 km/h !

13 Feb 2024 3957

Cumpărări directe Constanța Primăria Ovidiu a semnat cu Ortogonal Construct SRL (DOCUMENT)

09 Feb 2024 642

Afaceri Constanța Primăria Ovidiu vinde un teren de aproximativ 2.500 mp. Când are loc licitația

06 Feb 2024 942

Rețeaua de apă din comuna Nicolae Balcescu, județul Constanța, extinsă de SDM Master Group SRL (DOCUMENT)

02 Feb 2024 915

Primăria Ovidiu intenționează să solicite de la A.N. Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, Aviz de Gospodărire a Apelor pentru „Consolidare și protecție mal”

31 Jan 2024 355

George Simion a ajuns la evenimentul de lansare a candidatului AUR pentru Primăria Constanța! (FOTO+VIDEO)

27 Jan 2024 1754