Administratie locala

Investiţie în educaţie prin PNDL O şcoală şi o grădiniţă pentru elevii şi preşcolarii din satul Poiana

Încă din toamna anului trecut, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, promitea părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice din satul Poiana că va construi o şcoală şi o grădiniţă nouă. Iată că promisiunea se materializează, iar pentru a grăbi lucrurile astfel încât unitatea de învăţământ preuniversitar să fie definitivată cât mai curând, consilierii judeţeni au aprobat, deocamdată, alocarea a 300.000 de lei pentru „construire imobil grădiniţă şi şcoală sat Poiana“.
 
Proiectul pentru noua şcoală din satul Poiana era elaborat încă din anul 2016, iar lucrările urmau să înceapă în această primăvară, după cum anunţa edilul-şef la acea vreme. Întrucât iniţiativa a fost aprobată, cursurile anului şcolar 2017-2018 ale elevilor şi preşcolarilor din satul Poiana se vor derula în incinta Centrului Cultural din localitate. Aici au fost realizate, în prealabil, lucrări de compartimentare care să permită crearea de noi clase cu dotările aferente pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului instructiv-educativ.
 
Aşadar, şcoala veche de mai bine de un secol, din chirpici, va dispărea, iar în locul său va apărea una nou-nouţă pentru cei aproximativ 100 de copilaşi. „Anul şcolar viitor, noua unitate de învăţământ va fi definitivată. În curând vom semna contractul, iar în primăvara anului viitor, lucrările vor fi demarate. Investiţia se ridică la circa 14 milioane de lei vechi, finanţare ce vine de la Guvern, iar imobilul va cuprinde şi o grădiniţă. De asemenea, în proiect am inclus şi construirea unui teren de fotbal“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.

Cum va arăta noua şcoală 

Potrivit edilului-şef, clădirea va avea o suprafaţă desfăşurată de 379 mp, fără a fi etajată, planşeul va fi din beton armat, iar compartimentarea se face cu pereţi din zidărie.
 
„Acoperişul va fi de tip şarpantă din lemn, cu învelitoare din ţiglă presată, cu piese de ventilare a straturilor, parazăpezi şi piese de ventilare a conductelor. Clădirea va fi izolată termic cu polistiren expandat de zece centimetri şi se va finisa cu tencuială decorativă. Glafurile exterioare vor fi din PVC alb. Scările de acces în clădire vor fi din beton şi finisate cu granit, pardoseala din sălile de curs va fi tip parchet laminat stratificat, iar cea din grupuri sanitare, holuri şi camera tehnică vor fi din gresie porţelanată, plăci de 50×50 cm, fără rosturi. Pereţii vor fi prevăzuţi cu lambriu laminat cu o înălţime de 1,5 m în sălile de clasă şi pe coridoare, respectiv cu faianţă de doi metri înălţime în grupurile sanitare. Tavanul şi pereţii vor fi acoperiţi cu vopsea lavabila. Tâmplăriile interioare vor fi din lemn tip MDF cu finisaje din furnir, la cancelarie şi la sălile de curs. În spaţiile tehnice şi în grupuri sanitare vor fi uşi din PVC cu placă PAL, iar în camera centralei termice vom monta o uşă rezistentă la foc, metalică“, a detailat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.
 
Despre terenul de fotbal care va fi amenajat în curtea şcolii, primarul a specificat faptul că va avea o suprafaţă de 840 mp şi va avea gazon artificial multifilar. Desigur, nu s-a omis din proiect realizarea unei zone cu bănci, destinată spectatorilor. Lângă terenul de fotbal va exista un spaţiu de recreere în suprafaţă de 463 mp, cu gazon natural şi dotat cu bănci şi leagăne şi unde se vor planta diverşi arbori.
 
La actualul loc de joacă va fi adus nisip, iar accesul în curte se va realiza din strada Albatros. „Valoarea proiectului este de 1.452.031 de lei (incluzând TVA). Acest obiectiv este aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale în lista obiectivelor de investiţii finanţate prin PNDL 2017-2020, cu valoarea alocată de la bugetul de stat de 1.286.918,36 de lei (inclusiv TVA)“, a concluzionat edilul-şef al oraşului Ovidiu, George Scupra.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Start în forţă! După 5-0 cu Dinamo, FC Viitorul e lider în clasament Hagi - „Ganea să-i mulţumească toată viaţa lui Ţucudean!” (galerie foto)

17 Jul 2019 658

Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu

16 Jul 2019 551

UPDATE. Gazdele au câștigat cu 5-0! Incidente produse de galeria lui Dinamo la Ovidiu, la meciul cu FC Viitorul. Partida, întreruptă peste 20 de minute, fanii evacuați

15 Jul 2019 928

Cod portocaliu, astăzi, în judeţul Constanţa!

15 Jul 2019 548

Activitate rutieră Şoferi băuţi sau fără permis, depistaţi de poliţiştii constănţeni

15 Jul 2019 298

Judeţul Constanţa Accident rutier între Lumina şi Ovidiu. O persoană, rănită (galerie foto)

15 Jul 2019 7386

Gică Hagi - „Am încredere totală în lot“ Start de campionat. FC Viitorul şi Dinamo se confruntă luni la Ovidiu

15 Jul 2019 920

Plimbări cu caiace și hidrobiciclete, oferite gratuit de Primăria Ovidiu

15 Jul 2019 470

Gică Hagi, Vlad Achim şi Alexandru Măţan au prefaţat meciul FC Viitorul - Dinamo, de luni, de la Ovidiu (galerie foto + video)

14 Jul 2019 941

UPDATE Autoturism în flăcări pe A4, sensul dinspre Ovidiu (galerie foto)

13 Jul 2019 509

Oficiali de la Ajax Amsterdam au vizitat baza Academiei Hagi de la Ovidiu (galerie foto)

12 Jul 2019 716

Singurul sens giratoriu suspendat peste o autostradă din România este la Constanţa, dar e aproape inutil (galerie foto + video)

12 Jul 2019 10474

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 10 iulie 2019

11 Jul 2019 538

Finanţare aprobată pentru construirea unei creşe cu program prelungit în oraşul Ovidiu

11 Jul 2019 651

Biletele de intrare la meciul FC Viitorul - Dinamo se pot achiziţiona de vineri

10 Jul 2019 1366