Administratie locala

Investiţie în educaţie prin PNDL O şcoală şi o grădiniţă pentru elevii şi preşcolarii din satul Poiana

Încă din toamna anului trecut, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, promitea părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice din satul Poiana că va construi o şcoală şi o grădiniţă nouă. Iată că promisiunea se materializează, iar pentru a grăbi lucrurile astfel încât unitatea de învăţământ preuniversitar să fie definitivată cât mai curând, consilierii judeţeni au aprobat, deocamdată, alocarea a 300.000 de lei pentru „construire imobil grădiniţă şi şcoală sat Poiana“.
 
Proiectul pentru noua şcoală din satul Poiana era elaborat încă din anul 2016, iar lucrările urmau să înceapă în această primăvară, după cum anunţa edilul-şef la acea vreme. Întrucât iniţiativa a fost aprobată, cursurile anului şcolar 2017-2018 ale elevilor şi preşcolarilor din satul Poiana se vor derula în incinta Centrului Cultural din localitate. Aici au fost realizate, în prealabil, lucrări de compartimentare care să permită crearea de noi clase cu dotările aferente pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului instructiv-educativ.
 
Aşadar, şcoala veche de mai bine de un secol, din chirpici, va dispărea, iar în locul său va apărea una nou-nouţă pentru cei aproximativ 100 de copilaşi. „Anul şcolar viitor, noua unitate de învăţământ va fi definitivată. În curând vom semna contractul, iar în primăvara anului viitor, lucrările vor fi demarate. Investiţia se ridică la circa 14 milioane de lei vechi, finanţare ce vine de la Guvern, iar imobilul va cuprinde şi o grădiniţă. De asemenea, în proiect am inclus şi construirea unui teren de fotbal“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.

Cum va arăta noua şcoală 

Potrivit edilului-şef, clădirea va avea o suprafaţă desfăşurată de 379 mp, fără a fi etajată, planşeul va fi din beton armat, iar compartimentarea se face cu pereţi din zidărie.
 
„Acoperişul va fi de tip şarpantă din lemn, cu învelitoare din ţiglă presată, cu piese de ventilare a straturilor, parazăpezi şi piese de ventilare a conductelor. Clădirea va fi izolată termic cu polistiren expandat de zece centimetri şi se va finisa cu tencuială decorativă. Glafurile exterioare vor fi din PVC alb. Scările de acces în clădire vor fi din beton şi finisate cu granit, pardoseala din sălile de curs va fi tip parchet laminat stratificat, iar cea din grupuri sanitare, holuri şi camera tehnică vor fi din gresie porţelanată, plăci de 50×50 cm, fără rosturi. Pereţii vor fi prevăzuţi cu lambriu laminat cu o înălţime de 1,5 m în sălile de clasă şi pe coridoare, respectiv cu faianţă de doi metri înălţime în grupurile sanitare. Tavanul şi pereţii vor fi acoperiţi cu vopsea lavabila. Tâmplăriile interioare vor fi din lemn tip MDF cu finisaje din furnir, la cancelarie şi la sălile de curs. În spaţiile tehnice şi în grupuri sanitare vor fi uşi din PVC cu placă PAL, iar în camera centralei termice vom monta o uşă rezistentă la foc, metalică“, a detailat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.
 
Despre terenul de fotbal care va fi amenajat în curtea şcolii, primarul a specificat faptul că va avea o suprafaţă de 840 mp şi va avea gazon artificial multifilar. Desigur, nu s-a omis din proiect realizarea unei zone cu bănci, destinată spectatorilor. Lângă terenul de fotbal va exista un spaţiu de recreere în suprafaţă de 463 mp, cu gazon natural şi dotat cu bănci şi leagăne şi unde se vor planta diverşi arbori.
 
La actualul loc de joacă va fi adus nisip, iar accesul în curte se va realiza din strada Albatros. „Valoarea proiectului este de 1.452.031 de lei (incluzând TVA). Acest obiectiv este aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale în lista obiectivelor de investiţii finanţate prin PNDL 2017-2020, cu valoarea alocată de la bugetul de stat de 1.286.918,36 de lei (inclusiv TVA)“, a concluzionat edilul-şef al oraşului Ovidiu, George Scupra.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Emoții pentru play-off! FC Viitorul a pierdut meciul de la Ovidiu cu Poli Iași, în care au fost arătate două cartonașe roșii

15 Feb 2019 617

UPDATE. Accident rutier în Ovidiu, județul Constanța. Două autoturisme, printre care și o ambulanță, împlicate. O victimă (galerie foto)

15 Feb 2019 4391

FC Viitorul - Poli Iaşi, azi, la Ovidiu Gică Hagi - „Suntem concentraţi la momentul nostru, care nu e aşa de dulce“ (galerie foto)

15 Feb 2019 763

Lupta pentru play-off. FC Viitorul joacă mâine la Ovidiu cu Poli Iaşi Gică Hagi - „Vrem să facem un meci bun şi să învingem“

14 Feb 2019 460

Peste 100 de jandarmi vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre FC Viitorul – CSM Poli Iași

14 Feb 2019 327

Imobil situat în oraşul Ovidiu, de vânzare O nouă licitaţie organizată de Telekom România Communications SA

14 Feb 2019 233

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 519

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1449

FC Viitorul joacă vineri la Ovidiu cu Poli Iaşi. Biletele de intrare la meci se pot achiziţiona de mâine

12 Feb 2019 591

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 888

Şoferul judecat pentru accidentul cu trei morţi de la Ovidiu nu scapă de arest (video)

08 Feb 2019 652

Incendiu cu repetiție la o clădire din Piața Ovidiu din municipiul Constanța. Pompierii chemați să intervină la același imobil cuprins de flăcări noaptea trecută

06 Feb 2019 662

Incendiu în zona istorică a municipiului Constanţa. Forţe impresionante la intervenţie. Clădirea a mai ars odată (galerie foto+video)

06 Feb 2019 6584

Trei morţi pe podul de la Ovidiu! Şoferul acuzat de producerea tragediei a cerut să fie eliberat. Ce au decis judecătorii (video)

06 Feb 2019 628

Titular integralist cu U Craiova. L-a impresionat pe Gică Hagi „Şi-a aşteptat ziua şi a profitat. E un câştig pentru echipă“ (galerie foto)

05 Feb 2019 794