Investiţii majore pentru viitor Au început lucrările centrului de tineret de la Cumpăna (galerie foto)

Motiv de bucurie pentru locuitorii comunei Cumpăna. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa“ (ADI ZMC) a lansat, ieri, proiectul de „Reabilitare, extindere şi dotare a unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, comuna Cumpăna, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret“. Astfel, în aproximativ un an şi jumătate, vom asista la inaugurarea unei clădiri moderne, unde tinerii vor putea să se întâlnească şi să organizeze tot felul de activităţi şi spectacole.
 
Ieri, nu a fost lansată doar începerea lucrărilor, ci s-a sfinţit şi piatra de temelie a construcţiei, în prezenţa preoţilor veniţi din partea Arhiepiscopiei Tomisului. „Niciodată nu am demarat o lucrare fără să sfinţim locul construcţiilor pe care le începem. Şi în urmă cu doi ani, când am depus proiectul, am sfinţit tot acest teren şi iată că Dumnezeu ne-a ajutat şi am ajuns astăzi în faza de demarare a lucrărilor“, a spus primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.
Clădirea va fi amplasată pe strada Alexandru Alimănişteanu nr. 71 B, în vecinătatea grădiniţei Sfânta Maria. Centrul de tineret va fi dispus pe o suprafaţă de 1.217,88 metri pătraţi şi va fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente de ultimă generaţie, care vor fi pe placul celor peste 3.220 de tineri, beneficiarii direcţi ai proiectului. „Vom construi aici o discotecă pentru tinerii noştri, o discotecă numai a lor. Însă în interior vom avea un spaţiu dedicat spectacolelor de orice fel, nu doar discotecii. Biblioteca şi BiblioNetul vor fi, de asemenea, mutate aici. Tot în noul centru de tineret va fi şi o sala de fitness, dar şi o încăpere special amenajată pentru jocul de popice“, a declarat primarul Mariana Gâju.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, axa prioritară 1, domeniul major 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, iar valoarea totală este de 4.156.048,80 de lei, din care 3.234.411,60 de lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, suma de 134.828,48 lei este suma cu care contribuie ADI ZMC, iar valoarea de TVA este de 786.808,80 de lei.
 
Fosta clădire a IAS-ului, transformată în cea mai modernă instituţie din comună
 
„În această clădire a funcţionat fosta basculă unde se cântăreau cerealele de la agricultorii comunei Cumpăna şi care a fost în patrimoniul IAS Cumpăna. După Revoluţie, construcţia a servit drept adăpost pentru 7.000 de taurine. Cum proiectul cerea ca noi să avem o construcţie neutilizată, am considerat că aceasta este cea mai potrivită în acest scop. Terenul este atât de generos, încât, veţi vedea, va deveni un centru de comună care nu va atrage numai tinerii, ci şi bunicii comunei, întrucât vom face piste pentru skateboard, pentru biciclete, trotinete, dar va fi amenajat şi un părculeţ cu bănci şi vor fi plantaţi pomi şi arbuşti ornamentali. În vecinătatea parcului vom amenaja cât de curând o promenadă, de-a lungul canalului Dunăre-Marea Neagră“, a afirmat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 447

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 383

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 815

Accident rutier la Cumpăna, județul Constanța! Implicat, un șofer beat, drogat și fără permis

11 Apr 2024 606

Constanța Un nou pas important în demararea proiectului Nodului Rutier de la Cumpăna - A4

11 Apr 2024 581

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 583

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 684

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 602

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 807

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 841

Societatea Alfahad SRL, înființată recent la Cumpăna, județul Constanța. Cu ce se ocupă

03 Mar 2024 673

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 723

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 754

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1103

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1133