Investiţii moderne la Topraisar Asfaltările pe mai multe străzi sunt în toi. Parcul şi Centrul after school, la un pas de inaugurare

Noul parc din Topraisar este aproape gata. Mici retuşuri mai lipsesc până la finalizarea lucrărilor la una dintre investiţiile pentru care administraţia publică locală a depus eforturi susţinute. „Este un proiect frumos, care încununează o perioadă de muncă asiduă. Pot spune că am avut ceva emoţii că vom pierde banii. Este vorba despre o investiţie de aproximativ 180.000 de euro, dar pentru obiectivul realizat, pot spune că este chiar o sumă modică. Am mai avut însă o colaborare cu firma constructoare şi ştim că îşi dă tot interesul pentru ca totul să iasă bine. Am încredere că vom avea, poate, cel mai frumos parc din judeţ“, a declarat primarul Stelian Gheorghe.
 
Mai mult decât atât, gospodarul-şef a dezvăluit că intenţionează ca, după finalizarea lucrărilor de la parc, pe terenul din spate să amenajeze un stadion ultramodern pentru sportivii din Topraisar.

Asfaltarea străzilor, o prioritate 


Alături de investiţiile constante în aspectul localităţii şi în cele privind educaţia elevilor şi, implicit, în formarea viitorului comunei, primarul depune eforturi şi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Topraisar. După ce, la începutul anului, Primăria comunei Topraisar a făcut recepţia unei lucrări de anvergură - proiectul de reabilitare a drumului tehnologic de 12 kilometri destinat utilajelor agricole -, administraţia locală se găseşte, din nou, în mijlocul unor ample lucrări de asfaltare.
 
„Ştim că una dintre cele mai mari necesităţi ale localnicilor din Topraisar este cea a drumurilor asfaltate. Până acum, pot spune că sunt bucuros că arterele cele mai circulate din comună au fost modernizate. Avem proiecte pentru asfaltarea şi modernizarea drumurilor în implementare şi altele în lucru. Dar este vorba despre sume foarte mari de bani, despre proiecte care au un parcurs birocratic greoi, de aceea, lucrurile nu se mişcă în ritmul pe care ni-l dorim cu toţii“, a declarat primarul comunei Topraisar, pentru ZIUA de Constanţa.
 
De altfel, chiar acum se lucrează în cadrul unui proiect care prevede asfaltarea a 21 de străzi. „Obiectul contractului constă în modernizarea a 9,07 kilometri de străzi de interes local din Topraisar. De asemenea, constructorul va amenaja 37 de rigole carosabile, precum şi 127 de cămine la cotă. Străzile care urmează a fi modernizate sunt: Muşcatei, Mereni, Trandafirului, Garofiţei, Brânduşei, Spicului, Şcolii, Piersicului, Macului, Dobrogei, Bujorului, Caişilor, Zambilelor, Panseluţei, Cretei, Crinului, Stejarului, Plopilor, Narcisei, Scurtă, Grâuşorului, Soarelui, Victoriei. Lucrările sunt necesare întrucât aceste sectoare interioare de drum au fost afectate din cauza altor investiţii importante în infrastructură, şi anume introducerea reţelei de gaze şi de canalizare. Este un proiect care costă aproximativ 9 milioane de lei. Din aceşti bani însă, Ministerul Dezvoltării Regionale a făcut până acum, zilele trecute, doar o singură plată, de 160.000 de lei“, a conchis primarul Stelian Gheorghe.
 
În altă ordine de idei, gospodarul-şef le pregăteşte o surpriză locuitorilor comunei, pe data de 28 noiembrie. „Vom face inaugurarea oficială a noului parc din comună, dar şi a Centrului after school, un proiect de suflet pe care acum ne bucurăm să îl vedem construit“, a declarat Stelian Gheorghe.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța, autorizație de desființare pentru Oil Terminal SA

27 Nov 2023 1236

Dosarul indemnizațiilor parlamentarilor pe masa magistraților de la Tribunalul Constanța. Când a fost stabilit termenul de judecată?

24 Sep 2023 955

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Stelian Gheorghe, primarul comunei Topraisar (DOCUMENTE)

14 Sep 2023 1436

Ciutureanu joacă în prelungiri! A patra prelungire de mandat dictată de Consiliul de Administrație al Oil Terminal

10 May 2023 2180

Constanța Veteranii Farului i-au învins pe cei ai lui FC Național la Memorialul „Gică Barbu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Feb 2023 3431

Veterani de la Farul Constanța și FC Național se întâlnesc la Constanța la Memorialul „Gică Barbu“

24 Feb 2023 2107

La Constanța se va organiza „Memorialul Gică Barbu“, în amintirea fostului fotbalist al Farului

15 Feb 2023 1891

Petrică Tomescu și Gheorghe Moraru, trimiși în judecată!

09 Feb 2023 3877

Sentință definitivă în cazul ANRP! Înalta Curte a încetat procesul penal față de Dorin Cocoş și Crinuţa Dumitrean

05 Dec 2022 1526

Legende ale Farului și Rapidului s-au confruntat, la Constanța, la Trofeul „Dumitru Antonescu“ (GALERIE FOTO)

27 Nov 2022 2816

LIVE USR Constanţa şi USR Mangalia- Încheierea şi depunerea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Uniți salvăm Pădurea Comorova“

02 Sep 2022 1575

Constanța Vulturii Buzău, câștigătoarea „Cupei Farul“ la old-boys. Mihai Moraru, de la veteranii Farului, desemnat cel mai bun portar (GALERIE FOTO)

12 Jul 2022 3380

Turneu de old-boys Fotbaliști cunoscuți vor evolua la ediția a doua a „Cupei Farul“, de la Constanța

07 Jul 2022 1967

„Uniți Salvăm Pădurea Comorova”! Strângere de semnături la Mangalia, susținută de conducerea USR. Europarlamentarul Vlad Gheorghe, prezent la Constanța

11 Apr 2022 2969

LIVE TEXT de la Biserica Greacă Metamorphosis Te-Deum închinat martirilor din Marea Revoluție de la 1821, care au adus libertatea Greciei (galerie foto)

25 Mar 2021 3008