Investiţiile îl pun pe drumuri Primarul comunei Lumina spune că a ajuns să fie musafir la Primărie



Proiectele ample care se află în derulare, în prezent, în comuna Lumina nu îi dau pace primarului Dumitru Chiru.


Gospodarul-şef afirmă că a ajuns să fie musafir la Primărie, fiind mai tot timpul pe drumuri: ba la Constanţa, ba la Bucureşti. Motivul: fiecare etapă din cadrul fiecărui proiect necesită noi documente, noi semnături, noi aprobări şi, implicit, alte sume de bani investite. „Proiectele deja începute sunt mari «consumatoare» de bani. Dar trebuie finalizate până anul viitor, pentru că, altfel, pierdem finanţarea europeană. De aceea, chiar ne pare rău că anul acesta sărbătorile vor fi mai puţin îndestulate pentru noi. Ne-ar fi plăcut să le oferim locuitorilor noştri câte un mic, dar preferăm să ştim că străzile sunt asfaltate şi că reţeaua de apă este finalizată, iar localitatea noastră se poate mândri că este, realmente, o comună europeană“, a afirmat Dumitru Chiru. Acesta spune că deja s-au finalizat asfaltările pe străzile 22 Decembrie şi Câmpului. „Termenul de finalizare a lucrărilor este scurt, până în 2015 trebuie să avem deja recepţia făcută, iar timpul deja începe să nu mai ţină cu noi. De asemenea, trebuie să finalizăm şi proiectul pentru introducerea reţelei de apă la Sibioara“, a precizat gospodarul-şef Dumitru Chiru.

Biserică nouă



Nu în ultimul rând, pentru comunitatea creştină, Primăria depune eforturi pentru ridicarea unui nou lăcaş de cult. „Am finalizat lucrarea de turnare a fundaţiei de la biserica ce va purta hramul Sfintei Maria Magdalena. Ce era mai greu a trecut, practic. Urmează să punem pământ astfel încât până la primăvară să se taseze. Pentru că vremea nu ne mai permite acum, am stopat lucrările de la biserică“, a afirmat primarul Dumitru Chiru. „Era nevoie de o nouă construcţie pentru credincioşi, căci biserica veche este foarte deteriorată. Construită în urmă cu mai bine de un secol, în 1903, biserica cea veche, ce poartă hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, unde slujeşte părintele Doru Chiriac, deja nu mai făcea faţă“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru. „Pentru că nu putem să dărâmăm o casă a Domnului, în imediata apropiere, în curtea bisericii, va fi construit noul lăcaş de rugăciune. De fapt, acesta se reconstruieşte chiar lipit de vechea biserică. Construcţia va fi edificată din sponsorizările oamenilor, dar noi, Primăria şi Consiliul Local, am alocat 50.000 de lei pentru achiziţionarea fierului din armătură“, a ţinut să precizeze gospodarul-şef de la Lumina. „Fiind lucrări de amploare, biserica va fi gata în următorii doi-trei ani“, a conchis primarul Dumitru Chiru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Sportivii de la Shobu Lumina, peste 50 de medalii la „Moldavian Challenge Cup“ (GALERIE FOTO)

26 Feb 2024 1391

Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL, firmă controlată de Constructii Hidrotehnice SA, unde acționar este Mihai Lupu, președintele CJ Constanța!

06 Feb 2024 2427

LIVE VIDEO+TEXT Primăria Lumina a finalizat proiectul „Parc tematic pescăresc sat Sibioara, comuna Lumina, județul Constanța” (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Dec 2023 2050

Averea și interesele lui Dumitru Chiru, primarul comunei Lumina, județul Constanța (DOCUMENTE)

21 Aug 2023 2900

Un parc tematic va fi amenajat în satul Sibioara din comuna Lumina, județul Constanța

05 Jun 2023 1985

17 medalii pentru CS Shobu Lumina la competiția „Micul Samurai“ (GALERIE FOTO)

15 May 2023 2363

Soția primarului din Lumina și-a deschis o nouă firmă. Cu ce se va ocupa

04 Mar 2023 2285

Sărbătoare mare în comuna constănțeană Lumina! Primarul Dumitru Chiru, la ceas aniversar

16 Dec 2022 1894

De Ziua Națională a României, sportivei Amalia Niță i-a fost acordat titlul de cetățean de onoare al comunei Lumina (GALERIE FOTO)

01 Dec 2022 3370

Amalia Niță, campioană europeană de junioare la box, va fi desemnată cetățean de onoare al comunei Lumina

13 Oct 2022 2616

UPDATE Prefectul județului Constanța a contestat în instanță demiterea viceprimarului comunei Lumina. Ioan Roman, repus pe funcție

22 Sep 2022 1707

De ce nu mai sunt scoase la licitație două săli de clasă din Lumina? Ce spune primarul

05 Sep 2022 1229

Viceprimarul comunei Lumina, județul Constanța, demis din funcție. Ce a precizat acesta

03 Sep 2022 2182

Exclusiv! Reacția primarului din Lumina, acuzat că se folosește de elevi pentru a curăța comuna. „Activitate educativă, criticată de un localnic”

21 May 2022 6194

Angajați din primăria Lumina se judecă pentru sporurile imputate de Camera de Conturi. Edilul Dumitru Chiru a emis decizia de recuperare a acestora

16 Jan 2021 2565