Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

  • Comisia tehnică de estetică urbană și Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se vor întruni în data de 08.06.2023
  • Pe ordinea de zi a Comisiei se află mai multe documentații de urbanism
  • PUD construire imobil S+P+2E, str. Traian nr. 12, investitor Irina Maria Pilici, notar public, fiica afaceristului constănțean George Guci și soția patronului de la cofetăria Bel-Éclair
  • PUD construire locuință P+2E, zona Campus Universitar, mal lac Siutghiol, investitor Genesis Concept SRL
  • PUZ – amenajare piață urbană zona Gara CF, inițiator Confort Urban SRL
  • PUD - construire imobil parter, Stațiunea Mamaia, zona Hotel Perla, investitor Margona SRL
 

 
Comisia tehnică de estetică urbană și Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se vor întruni în data de 08.06.2023, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1.
 
Pe ordinea de zi a Comisiei se află mai multe documentații de urbanism, pe care le detaliem mai jos.
 
PUD construire locuință individuală P+2E cu funcțiune complementară la parter, bd. 1 Mai nr. 61, lot 1, investitor Vineș Alexandru – etapa demarare consultare publică.

PUD construire imobil S+P+2E, str. Traian nr. 12, investitor Pilici Irina-Maria– etapa emitere aviz Arhitect șef; Irina Maria Pilici este notar public, fiica afaceristului constănțean George Guci și soția patronului de la cofetăria Bel-Éclair.

PUD-ul se realizează pentru amplasamentul situat în municipiul Constanța, strada Traian nr.12 la intersecția cu strada Petru Rareș, unde se propune realizarea unei clădiri cu regimul de înălțime S+P+2E cu funcțiune mixtă: alimentație publică la parter, spații anexe funcțiunii de alimentație publică la subsol și apartamente de închiriat la etajele 1 si 2,alipită la calcanele existente pe limitele laterale ale construcției.

Apartamentele vor fi închiriate în scop turistic iar construcția se va edifica potrivit Regulamentului Local de Urbanism al PUZ Peninsulă aprobat prin HCL 416/21.11.2003, ”Construcția noilor clădiri va fi autorizată numai în urma întocmirii unui Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat conform legislației privind zonele istorice protejate.”
 
Intrucât amplasamentul studiat este liber de construcții, se propune realizarea unei clădiri noi. Elaborarea documentației în fază PUD este impusa și de prevederea Regulamentului PUZ referitoare la construcțiile noi.  Pentru acest amplasament în perioada 1995-1999 au fost efectuate studii de teren.


PUD construire locuință P+2E, zona Campus Universitar, mal lac Siutghiol, investitor Genesis Concept SRL – etapa demarare consultare publică.

Despre Genesis Concept SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 10 mai 2023, firma Genesis Concept a fost înființată în 2017 și are sediul social în Constanța, pe strada Smaraldului nr. 13, având obiectul de activitate dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
Societatea este deținută și administrată de cetățeanul grec Pertsemlidis Drakos Karolos Pantelis, al cărui nume se leagă și de Nautica Concept SRL Constanța.
 
În 2021, Genesis Concept SRL a declarat doi angajați, profit peste 570.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 2,10 milioane de lei.
 
PUD – construire imobil S+P+2E+M – locuire colectivă cu alimentație publică, comerț și servicii la parter, bd. Tomis nr. 34, investitor Nicolae Vasile – etapa demarare consultare publică.

PUD – construire imobil S+P+2E+M – locuire colectivă cu alimentație publică, comerț și servicii la parter, str. Vasile Alecsandri nr. 14, investitor Moscu Florina – etapa demarare consultare publică.
 
PUZ – amenajare piață urbană zona Gara CF, inițiator Confort Urban SRL – etapa emitere aviz Arhitect șef.

Reamintim, luna trecută s-a încheiat procesul de informare și consultare publică au fost transmise mai multe observații formulate de proprietarii din zona de studiu, vezi secțiunea „citește și” iar anul trecut, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis ca proiectul privind elaborarea unui PUZ - amenajare Piață Urbană Gara Constanța, realizat de municipalitate prin Confort Urban să nu necesite evaluarea de mediu, urmâd a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Și tot în 2022, Primăria Constanța a lansat în achiziție publică servicii de proiectare PAC, POE, PT+DDE+CS, verificare proiecte, asistență tehnică și execuție lucrări, pentru realizarea obiectivului de investiții „Reamenajarea spațiului public din zona parcului Gării”.

Valoarea totală a proiectului este estimată este de 17.371.917.47 lei.
 
PUZ pentru teritoriul delimitat de bd. Tomis, str. Badea Cârțan, al. Murelor și str. Tulcei, inițiator Roșu Ștefan – etapa demarare consultare publică;
 
PUD - construire imobil parter, Stațiunea Mamaia, zona Hotel Perla, investitor Margona SRL – etapa emitere aviz Arhitect șef;
Beneficiar este SC Margona MTC SRL iar elaborator este Proiect Company Construct SRL.

Pentru zona respectivă s-a întocmit PUZ aprobat prin HCL 121/2013, aprobat prin HCL nr. 121/2013.

Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanța, în stațiunea Mamaia, în zona Teatrului de Vară, zona Hotelului Perla, pe locul unde a funcționat Grădina de Vară a Teatrului de Vară, iar conform certificatului de urbanism mai sus menţionat, destinaţia terenului stabilită prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate cuprinde: hotel , extindere și supraetajare.

Activități admise: parcare, alimentație publică și comerț. Sunt interzise orice funcțiuni, clădiri și amenajări care produc agresarea peisajului, prin poluări sau diminuarea vegetației și distrugerea habitatului natural și contravin normelor de protecție stabilite pe plan național/local.

Proiectul s-a aflat în atenția Comisiei tehnice de urbanism și anul trecut. Acesta avea probleme, deoarece investiția nu avea acces la drum public.
 
Despre Margona MTC SRL

Margona MTC SRL are ca obiect de activitate „parcurile pentru rulote, campinguri şi tabere“ și îl are asociat unic și administrator pe Constantin Goane.

Firma are ca obiect principal de activitate codul CAEN 5530 - Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere și deține 2 puncte de lucru în Năvodari.

Cifra de afaceri a fost de 144.590 lei în anul 2021, cu un profit de -319.601 lei, după 9 ani de activitate.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 23% și a raportat un singur angajat în anul 2021.

Cerere emitere aviz de oportunitate elaborare PUZ reglementare teren intravilan (trup izolat) – modificare funcțiuni și indicatori urbanistici, bd. IC Brătianu nr. 248, inițiator Tomis Real Estate SRL.
 
Despre Tomis Real Estate SRL

Asociații firmei sunt: Aurelian Soare deţine un număr de nouă părţi sociale, reprezentând 45% (la profit şi pierderi) din capitalul social, Victor Filipescu deţine un număr de nouă părţi sociale, reprezentând 45% (la profit şi pierderi) din capitalul social, Filadelfia Ionescu deţine un număr de două părţi sociale, reprezentând 10% (la profit şi pierderi) din capitalul social. Administrator este Nicolae Dumitru.

În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 6.000 lei, profit pe minus (-141 715), niciun angajat și datorii de 1.331.166 lei.

SRL-ul are sediul social în comuna Mihail Kogălniceanu, Strada Silozului, Nr. 1, C3, camera 3.1, Judet Constanţa și punct de lucru pe bd. IC Brătianu nr. 248.

Menționăm că Aurelian Soare este şi administratorul societăţii Eraos SA. Din consiliul de administraţie al Eraos SA fac parte alături de Aurelian Soare, fostul primar de la Cogealac, Ion Soare, precum şi Constantin Soare.
 
Cerere emitere aviz de oportunitate elaborare PUZ modificare reglementări aplicabile terenului situat în str. Salcâmilor + bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 19-19A+94A, lot 2, inițiator Drăgan Marian.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:


Primăria Constanța a lansat în consultare un Plan Urbanistic pentru un teren situat în stațiunea Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Se dorește edificarea unui hotel! (DOCUMENT)

Schimbare în acţionariatul Tomis Real Estate

Parcare pe 5 etaje și pasaj pietonal care va face legătura între zonele verzi între piața și parc. Când va avea loc dezbaterea publică pentru PUZ-ul piață urbană Gara Constanța? (DOCUMENTE)

A fost publicat raportul informării și consultării publicului Pro și contra proiectului piață urbană Gara Constanța! (DOCUMENT)

Alimentație publică la subsol și apartamente de închiriat la etaje Un PUD pentru un teren situat pe strada Traian din Constanța, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 407

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 815

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 494

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1358

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 780

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 701

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 725

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 469

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2090

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 707

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1497

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 808

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 798

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 913