Taxele şi impozitele nu mai sunt o corvoadă La Aliman, localnicii pot plăti dările către stat în rate

Printre grijile cotidiene ale primarilor se numără, alături de proiectele aflate în derulare, şi situaţia încasării taxelor şi a impozitelor locale. Însă, cum la sate oamenii au de obicei banii număraţi, achitarea taxelor şi a impozitelor este o corvoadă.

Pentru a veni în sprijinul localnicilor, dar şi pentru a fi sigur de faptul că dările vor fi plătite, primarul comunei Aliman, Gheorghe Topalu, le oferă cetăţenilor posibilitatea de a-şi achita impozitele şi taxele în rate lunare şi asta deoarece plata într-o singură tranşă îi lasă pe mulţi fără bani o bună perioadă de timp.
„Scopul oricărei administraţii publice locale este de a nu avea un grad de încasare nesatisfăcător la finalul anului. De aceea am decis că cel mai bine este să venim în sprijinul comunităţii locale şi să le permitem oamenilor să achite taxele locale în mai multe rate, pe mai multe luni“, a explicat primarul Gheorghe Topalu, care a adăugat că metoda se bucură de un real succes, până acum gradul de încasare fiind foarte satisfăcător.

În altă ordine de idei, gospodarul-şef a adăugat că aşteaptă cu interes deschiderea noilor axe de finanţare europeană 2014 - 2020. Prioritatea nr. 1 este tot investiţia în oameni, primarul adăugând că, în funcţie de nevoile comunităţii, vor fi accesate mai întâi proiectele de pregătire a tinerilor, pentru ca aceştia să-şi găsească mai uşor un loc pe piaţa muncii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia nu este definitivă Un fost primar din judeţul Constanţa, obligat să despăgubească instituţia pe care a condus-o

09 Aug 2019 4982

An nou, proiecte vechi În 2016, se remodernizează străzile din comuna Aliman

21 Dec 2015 2614