La Eforie, au fost puse bazele turismului balnear internaţional Ovidiu Brăiloiu - „Fiind o țară europeană, nu mai putem să privim lucrurile la nivel local“ (galerie foto)

În perioada 30-31 mai, Complexul balnear „Vraja Mării“ din Eforie Sud a fost gazda Congresului medical „Dezvoltarea turismului balnear pe litoralul Mării Negre“, organizat de Primăria orașului Eforie, în cadrul evenimentului „Balneo-turism la Eforie“. Congresul, aflat la cea de-a doua ediţie, a avut, în acest an, ca principal obiectiv promovarea calităților curative ale nămolului sapropelic din lacul Techirghiol.
Un subiect intens dezbătut, propus de preşedintele Fundaţiei „Amfiteatru“, Aurel Boşan, a vizat construirea unui „cluster de turism balnear“, precum şi modalitățile de promovare a acestuia, fiind incluse în discuţie stațiunile Eforie, Techirghiol și Mangalia. Directorul complexului balnear „Vraja Mării“, Oana Crângașu, participantă la eveniment, ne-a declarat că „promovarea împreună poate aduce beneficii mai mari decât promovarea individuală“.

„Ne propunem să oferim doar servicii de calitate“
Prezent la congres, primarul localităţii Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a vorbit despre posibilitatea ca oraşul pe care îl administrează să intre în circuitul turistic internațional, declarând că dezvoltarea și modernizarea trebuie să pornească de la infrastructură și să continue la nivelul fiecărui centru de tratament. De asemenea, edilul-şef a menţionat faptul că serviciile de calitate nu pot fi oferite decât de un personal calificat, sprijinind, astfel, ideea de înființare a unor centre destinate pregătirii celor interesaţi. „În acest proiect se întâlnesc administrația, mediul privat și reprezentanții statului“, a spus Ovidiu Brăiloiu. De asemenea, el a subliniat necesitatea menţinerii unor servicii de calitate de către stațiunile balneo-climaterice din România implicate în acest cluster. „Primăria se implică în susţinerea investitorilor serioşi. Acest congres este un exemplu, dar nu este singurul. Oraşul nostru a fost reprezentat, în acest an, la cele mai multe târguri de turism din lume, respectiv de la Berlin şi de la Moscova, iar numeroşi turişti şi operatori s-au arătat extrem de interesaţi de oferta noastră“, a precizat primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu.
La eveniment s-au mai aflat reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, precum primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, şi subprefectul judeţului Constanţa, Ersun Anefi, ai unităților de profil publice și private, dar și ai Asociației Orașelor Balneare din România și ai Asociației Orașelor din România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria orașului Eforie a organizat Congresul medical „Dezvoltarea turismului balnear pe litoralul Mării Negre”

31 May 2014 2387