Administratie locala

La finele anului, Daruri pentru toţi copiii şi tradiţii pentru bătrânii comunei Crucea (galerie foto)

Anul 2017 se apropie de final, iar reprezentanţii administraţiei publice locale din Crucea monitorizează proiectele aflate în derulare. „În această perioadă este în etapa de achiziţie proiectul privind asfaltarea drumurilor comunale DC 70 şi DC 71, ce leagă localităţile Crişan şi Şiriu de drumul european E60 şi asigură accesul înspre Constanţa, respectiv Hârşova. Proiectul acesta îl realizăm prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), având valoarea totală de 9.000.000 de lei“, a precizat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
De asemenea, în preajma sărbătorilor de iarnă, autoritatea publică locală pregăteşte momente plăcute pentru copii, dar şi pentru bătrâni. „Şi anul acesta vine Moşul pentru toţi copiii din comună. Le va aduce cadouri bogate, diversificate. Totodată, la Căminul de Bătrâni organizăm pomana porcului. Toţi vârstnicii vor participa la activităţile specifice acestui obicei şi ne vom bucura, împreună, de un program artistic oferit de copiii de la Ansamblul «Trandafirul Dobrogean», respectiv formaţia de dansuri, formaţia de chitare, cea de acordeoane şi, nu în ultimul rând, de o ţuică fiartă, aşa cum este tradiţia la pomana porcului. Ne dorim ca această acţiune să devină tradiţie pentru bătrânii noştri din cămin“, a anunţat primarul comunei Crucea.

Priorităţi pentru anul 2018  

Dacă ar fi să caracterizeze anul care se apropie de final, primarul Frigioi susţine: „A fost un an bun, pentru că avem în derulare şi am obţinut finanţare pentru proiectele depuse“. Cu gândul la anul 2018, reprezentanţii administraţiei publice locale speră să fie cel puţin la fel, pe fondul unui respect reciproc şi al unei griji permanente faţă de „copiii noştri, părinţii noştri şi bunicii noştri, faţă de toţi semenii“.
 
„Prioritatea noastră pentru anul viitor o constituie finalizarea proiectelor pe care le avem, în special cel privind alimentarea cu apă, cel de asfaltare şi, cel mai important, să demarăm proiectul privind realizarea reţelei de canalizare în satele Stupina şi Gălbiori. Nu uităm nici faptul că trebuie să finalizăm asfaltarea la Stupina, după care urmează Crişan şi Şiriu, proiectele fiind pregătite pentru a fi depuse pe PNDL. Suntem convinşi că vom obţine finanţare, deoarece sunt lucruri importante pentru comunităţi“, a conchis primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preoţi şi biserici la sat Parohia Gălbiori, judeţul Constanţa (galerie foto)

19 Jan 2019 953

„Necazurile lui Ioan Slavici se trag, s-ar putea spune, dintr-un surplus de caracter“. 171 de ani de la nașterea marelui scriitor

18 Jan 2019 305

Accident rutier pe DN2A Crucea, județul Constanța. O persoană rănită

15 Jan 2019 1351

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de intensificări ale vântului. Când expiră atenționarea meteo

15 Jan 2019 1631

Imagini de la eveniment Accident rutier în Crucea, județul Constanța. Două mașini avariate. O persoană a fost rănită (galerie foto)

09 Jan 2019 3118

Boboteaza la Tulcea Plutonier major Cacenco Pavel a recuperat crucea şi în acest an (galerie foto)

06 Jan 2019 989

Una din crucile aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, recuperată de un musulman (galerie foto)

06 Jan 2019 8207

Boboteaza în tradiţia populară şi în credinţa Bisericii

05 Jan 2019 980

Judeţul Constanţa. Şoferi beţi sau fără permis depistaţi în trafic de Crăciun de poliţişti. Ce măsuri au aplicat oamenii legii

26 Dec 2018 899

Oficial de la IPJ Constanţa. Cum s-a petrecut accidentul dintre Crucea şi Gălbiori. Trei persoane au decedat

24 Dec 2018 2385

Live. Judeţul Constanţa Sărbători însângerate. Trei persoane decedate în urma unui accident rutier, între Gălbiori şi Crucea (galerie foto+video)

24 Dec 2018 6976

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier între Gălbiori și Crucea. Un autoturism s-a răstunat și a ajuns în câmp (galerie foto)

22 Dec 2018 2501

Activitatea „Crucii Roşii“ din România în Primul Război Mondial

22 Dec 2018 630

Bărbat din localitatea Crucea, județul Constanța, atacat și agresat de trei indivizi în propria locuință. Suspecții au ajuns după gratii

14 Dec 2018 311

Drumurile din comuna Crucea şi din satele Băltăgeşti şi Gălbiori, reabilitate de Strabag SRL (document)

12 Dec 2018 443