La Mangalia, municipalitatea investeşte în viitorul copiilor Unităţile de învăţământ vor fi branşate la reţeaua de gaze naturale



Consilierii locali din Mangalia au votat, în cadrul şedinţei ordinare de joi, mai multe proiecte de hotărâre ce îşi propun să dezvolte oraşul. Astfel, aleşii municipali au aprobat transmiterea în folosinţă gratuită către Compania Naţională de Investiţii (CNI) a unei suprafeţe de teren de 5.918 mp, pentru construirea unei săli de sport în municipiul Mangalia. „Proiectul are la bază mai multe prevederi legislative de la nivel local referitoare la aprobarea Programului de dezvoltare a infrastructurii educaţionale, locative, şi a celei sportive, cu finanţare de la bugetul naţional prin CNI“, precizează reprezentanţii Primăriei municipiului Mangalia. În acest sens, în curtea Şcolii Gimnaziale „Sfântul Andrei“, se va construi o sală de sport care, potrivit măsurătorilor din proiect, va avea o amprentă la sol de 1.080 mp şi o capacitate de 150 de locuri.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, consilierii locali au votat şi pentru proiectul de reabilitare a Şcolii Gimnaziale cu clasele I-VIII „Gala Galaction“ din localitate, care presupune recompartimentarea spaţiilor unităţii şcolare, reabilitarea termică şi mansardarea clădirii. Valoarea investiţiei este de peste 300.000 de euro şi urmează să fie suportată din bugetul local. „Unitatea şcolară deserveşte 500 de elevi, actualmente spaţiile destinate orelor de curs fiind neîncăpătoare pentru numărul de elevi existent în şcoală, modernizarea şi extinderea clădirii fiind necesare desfăşurării în condiţii optime a procesului educaţional“, susţin reprezentanţi ai municipalităţii.

Corul de copii „Callatis“ pleacă la Barcelona

În şedinţa ordinară de la Mangalia, a fost adoptat şi un proiect de hotărâre care priveşte branşarea la reţeaua de gaze a tuturor şcolilor şi grădiniţelor din oraş. Potrivit documentului, vor fi executate lucrări de branşament, vor fi modernizate instalaţiile de utilizare, se vor achiziţiona arzătoare pe gaz şi se va proceda la automatizarea şi conservarea celor vechi. Alte proiecte adoptate în şedinţa Consiliului Local de la Mangalia au fost cele privind mutarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din clădirea Primăriei Mangalia în incinta Clubului Nautic, situat în portul turistic din localitate. Totodată, s-a aprobat acordarea unui sprijin financiar pentru Corul de Copii „Callatis“ din Mangalia, necesar cheltuielilor de cazare şi masă pentru cei 27 de membri ai grupului, în vederea participării la Festivalul Internaţional Coral „Canta al Mar“, care se va desfăşura la Barcelona (Spania), în perioada 22 - 26 octombrie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 155

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 420

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 447

Crimă într-un hotel din Mangalia! Loredana, tânăra suspectată că și-ar fi ucis prietena este nemulțumită de prima condamnare

18 Apr 2024 387

Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“

18 Apr 2024 405

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 530

Tragedia de la 2 Mai. Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu. Avocatul Cuculis face declarații (VIDEO)

18 Apr 2024 381

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 987

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai și formulează cerere de abținere

18 Apr 2024 749

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tătăl Robertei, prezent la Judecătoria Mangalia- „Să le fie rușine!” (VIDEO)

18 Apr 2024 437

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 312

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Mama Robertei, tânăra ucisă la 2 Mai, face declarații- „Sperăm că se va face dreptate” (VIDEO)

18 Apr 2024 445

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tatăl lui Sebi, plin de durere- „Nu mai am nici o speranță” (VIDEO)

18 Apr 2024 510

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 563

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 537