La Mihail Kogălniceanu a fost organizat tradiţionalul concurs de cai. Poneiul Romario şi tânărul lui stăpân s-au aliniat la start (galerie foto+video)

Locuitorii din Mihail Kogălniceanu păstrează tradiţia organizării botezului cailor şi a concursului hipic de peste 20 de ani, organizat anual de Bobotează, pe 6 ianuarie. Şi pentru că în acest an, de Bobotează, judeţul nostru a fost sub avertizare de Cod Roşu de viscol şi ninsori puternice, concursul hipic a fost amânat şi s-a desfăşurat în weekendul care tocmai s-a încheiat. Câteva sute de locuitori ai comunei Mihail Kogălniceanu şi ai satelor învecinate s-au strâns în centrul localităţii pentru a admira caii şi pentru a-i susţine pe cei 45 de concurenţi care s-au înscris în competiţie.
 
„Se păstrează tradiţia în totalitate în ceea ce priveşte premiile şi organizarea evenimentului. Ca noutate, de la anul vom organiza concursul şi pe sate, pentru că sunt mulţi participanţi de acolo care nu au putut să vină. Este şi mare distanţa între sate şi comuna Mihail Kogălniceanu, şi am zis să nu facem discriminare între ei. Este foarte importantă păstrarea tradiţiei, avem mulţi copii care participă la acest eveniment. Am avut oameni care au venit, în spiritul religios, cu animalele, pe 6 ianuarie, în zăpada aceea mare, pentru botezul animalelor“, a afirmat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.
 
Înfruntând gerul, cei 45 de concurenţi s-au întrecut la cele trei categorii ale competiţiei (frumuseţe, harnaşamente şi viteză), sperând să câştige unul dintre premiile puse la bătaie de Primăria şi Consiliul Local Mihail Kogălniceanu. Înainte de a intra în competiţie, caii şi concurenţii au primit botezul din partea preoţilor din localitate.
 
Unul dintre cei mai tineri participanţi la concurs a fost George Cornel Stoica, de 11 ani, care vine de trei ani la fiecare concurs alături de poneiul său, Romario, în vârstă de cinci ani. „Este un concurs frumos, particip de trei ani cu Romario. Am câştigat câte 50 de lei şi îmi place să vin la concurs cu poneiul şi cu trăsurica“, a povestit tânărul concurent.
 
Primăria şi Consiliul Local Mihail Kogălniceanu au pregătit premii pentru toţi concurenţii, astfel: pentru fiecare categorie s-au acordat premiul I - 500 de lei, premiul II - 400 de lei şi premiul III - 300 de lei, precum şi cinci menţiuni, a câte 100 de lei. De asemenea, toţi concurenţii au primit premii de participare, constând în 50 de lei pentru fiecare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

13 Mar 2024 781

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinc Căi Ferate angajează medic specialist în endocrinologie

04 Mar 2024 570

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța scoate la concurs un post de medic specialist. Detalii

04 Mar 2024 659

Joi, e ziua ei de naștere Constănțeanca Julia Popescu își urmează visul în echitație. „Tocmai ai făcut istorie la Hipodromul Ploiești!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2022 3149

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța angajează șoferi autosanitară

09 Jul 2021 3019

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța angajează director financiar-contabil

04 Jul 2021 2391

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța angajează. Ce post este vacant

24 Jan 2020 3664

Concurs de cai la Mihail Kogălniceanu (galerie foto)

29 Jan 2017 7411

Visul iubitorilor de cai-putere Porsche face angajări în România

26 Jul 2015 2386

Convocatorul ședinței Consiliului Local Constanţa din 30 martie 2015

30 Mar 2015 1781