Administratie locala

La noi, ca la nimeni CJC, invadat de gunoaie. Primăria Constanța somează administrația județului să urgenteze rezolvarea acestei situații

Astăzi este ultima zi până la care Consiliul Județean Constanța trebuie să rezolve problema deșeurilor din apropierea sediilor proprii. Cea mai vizibilă problemă este cea de la sediul principal, din Palatul Administrativ, însă nici la Pavilionul Expozițional situația nu este mai roz.
 
Primarul Decebal Făgădău a precizat ieri că a notificat prin intermediul Poliției Locale atât administrația județeană, cât și firma de salubritate Polaris M Holding, care are un contract cu persoana juridică Consiliul Județean Constanța să rezolve această problemă.
 
Notificarea a plecat spre cele două persoane juridice la începutul săptămânii, iar astăzi este ultima zi pentru strângerea deșeurilor, în caz contrar, Direcția Poliției Locale va împărți sancțiuni.
 
Pentru a evita pe viitor astfel de situații, primarul Decebal Făgădău a precizat ca i-a propus președintelui Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, ca zona verde din jurul Palatului Administrativ aflată în administrarea Consiliului județean să intre sub tutela Primăriei Constanța.

Președintele CJC, cel care legal trebuie să găsească o rezolvare a acestei probleme, nu a putut fi contactat, în schimb, am discutat cu vicepreședintele CJ, Claudiu Palaz. Acesta a precizat că firma de salubritate a majorat contractul de 12 euro la 30 de euro pe tonă, acesta fiind motivul pentru care CJC a refuzat să mai plătească facturile în ultimele trei luni. Astfel, s-a ajuns ca de aproape o lună firma de salubritate să nu mai ridice deșeurile de la cele două sedii ale Consiliului Județean.
 
„Nu avem nicio garanție că prețul nu se va mai majora, iar noi în buget avem prevăzută o sumă pentru acest contract. Nu putem plăti mai mult decât avem alocat. Am căutat și alte soluții, să ducem direct deșeurile la groapa de gunoi, dar nu ni se permite, iar alte firme de salubrizare ne-au transmis că nu pot lucra cu noi“, a spus Claudiu Palaz.
 
Vicepreședintele CJ a recunoscut că s-a primit acea notificare de la Poliția Locală, însă nu vede cum s-ar putea trece la sancțiuni, deoarece în clădirea Consiliului Județean mai funcționează alte patru-cinci instituții, care nu au contract cu firma de salubrizare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cererea lui Nicuşor Constantinescu de eliberare condiţionată, respinsă la Tribunalul Constanţa

19 Feb 2019 328

DNA trebuie să răspundă dacă a colaborat cu SRI în dosarul în care mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi

19 Feb 2019 917

CJC cumpără servicii de cadastrare pentru spaţiile Teatrului de Vară Mamaia

18 Feb 2019 498

Nicuşor Constantinescu cere contopirea celor două condamnări definitive

15 Feb 2019 703

Numeroase contracte de la CJC Mara Construct SRL a intrat în insolvenţă. Se schimbă administratorul judiciar

15 Feb 2019 519

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 1088

​Pentru ce realizează Consiliul Județean Constanța studiu de evaluare a riscului?

13 Feb 2019 401

DSP cere respectarea planului de conformare Se caută soluţii pentru construirea unui pavilion nou în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa

12 Feb 2019 1106

Angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa vor primi vouchere de vacanţă

11 Feb 2019 423

Finanţări nerambursabile Bani de la bugetul judeţului Constanţa pentru domeniul sport. Detalii despre beneficiari şi proiectele lor

11 Feb 2019 1180

Anul trecut au plătit 10.000 de euro! CJC cumpără servicii pentru standul de la Târgul de Turism al României

10 Feb 2019 346

Oficial de la Consiliul Județean Constanța despre proiectul analizat în ședința extraordinară ce vizează introducerea subvenției de transport pentru elevi

07 Feb 2019 494

AEC solicită consilierilor să dea dovadă de responsabilitate și să fie prezenți la ședința de Consiliu Județean!

07 Feb 2019 451

Incompatibilitatea președintelui CJC, Horia Țuțuianu, pe înțelesul tuturor Firma familiei a înapoiat banii către CJC. Ce a decis ÎCCJ într-un caz similar al unui fost director al Neptun-Olimp SA! (documente)

07 Feb 2019 2491

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Acordarea facilităţilor la transport pentru elevi şi studenţi, pe ordinea de zi

04 Feb 2019 356