Administratie locala

La noi, ca la nimeni CJC, invadat de gunoaie. Primăria Constanța somează administrația județului să urgenteze rezolvarea acestei situații

Astăzi este ultima zi până la care Consiliul Județean Constanța trebuie să rezolve problema deșeurilor din apropierea sediilor proprii. Cea mai vizibilă problemă este cea de la sediul principal, din Palatul Administrativ, însă nici la Pavilionul Expozițional situația nu este mai roz.
 
Primarul Decebal Făgădău a precizat ieri că a notificat prin intermediul Poliției Locale atât administrația județeană, cât și firma de salubritate Polaris M Holding, care are un contract cu persoana juridică Consiliul Județean Constanța să rezolve această problemă.
 
Notificarea a plecat spre cele două persoane juridice la începutul săptămânii, iar astăzi este ultima zi pentru strângerea deșeurilor, în caz contrar, Direcția Poliției Locale va împărți sancțiuni.
 
Pentru a evita pe viitor astfel de situații, primarul Decebal Făgădău a precizat ca i-a propus președintelui Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, ca zona verde din jurul Palatului Administrativ aflată în administrarea Consiliului județean să intre sub tutela Primăriei Constanța.

Președintele CJC, cel care legal trebuie să găsească o rezolvare a acestei probleme, nu a putut fi contactat, în schimb, am discutat cu vicepreședintele CJ, Claudiu Palaz. Acesta a precizat că firma de salubritate a majorat contractul de 12 euro la 30 de euro pe tonă, acesta fiind motivul pentru care CJC a refuzat să mai plătească facturile în ultimele trei luni. Astfel, s-a ajuns ca de aproape o lună firma de salubritate să nu mai ridice deșeurile de la cele două sedii ale Consiliului Județean.
 
„Nu avem nicio garanție că prețul nu se va mai majora, iar noi în buget avem prevăzută o sumă pentru acest contract. Nu putem plăti mai mult decât avem alocat. Am căutat și alte soluții, să ducem direct deșeurile la groapa de gunoi, dar nu ni se permite, iar alte firme de salubrizare ne-au transmis că nu pot lucra cu noi“, a spus Claudiu Palaz.
 
Vicepreședintele CJ a recunoscut că s-a primit acea notificare de la Poliția Locală, însă nu vede cum s-ar putea trece la sancțiuni, deoarece în clădirea Consiliului Județean mai funcționează alte patru-cinci instituții, care nu au contract cu firma de salubrizare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost convocată ședința ordinară a CJ Constanța. Consilierii județeni vor decide constituirea Judeţului Constanţa ca parte civilă într-un dosar penal

16 Jul 2019 537

Proiecții de filme documentare, în aer liber, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanţa

15 Jul 2019 594

ÎCCJ Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Decizia este definitivă

11 Jul 2019 2223

Fostul preşedinte al CJ Constanţa ar putea afla sentinţa finală în dosarul în care a fost condamnat la 15 ani de închisoare

10 Jul 2019 943

Președintele Consiliului Județean Constanța, în vizită la Centrul de Sănătate din Năvodari

08 Jul 2019 487

Control efectuat asupra microbuzelor de pe traseul Năvodari-Constanţa. Au fost aplicate sancțiuni (galerie foto)

05 Jul 2019 1789

Medicul de familie al lui Nicuşor Constantinescu este noul manager interimar al Spitalului CF Constanţa

03 Jul 2019 3938

Președintele CJC Horia Țuțuianu, verificări la Secția de Radioterapie a Spitalului Județean Constanța (galerie foto)

02 Jul 2019 732

Liberalul Bogdan Bola, singurul ales judeţean care şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iulie 2018 - iunie 2019 (document)

02 Jul 2019 1597

Sediul Medicinei Legale şi Teatrul de Vară de la Mamaia, cele două mari proiecte de investiţii ale CJC, în faza de documentaţii tehnico-economice

28 Jun 2019 515

Conducerea Consiliului Judeţean, interpelată de consilierul Bola - „De ce am plătit, din bani publici, o strategie judeţeană în turism care nu este gata şi despre stadiul căreia nu suntem informaţi?“ (document)

26 Jun 2019 1374

Un SRL înființat anul acesta vrea să organizeze Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia 2019, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Consiliul Județean (documente)

25 Jun 2019 1546

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință. Aleşii judeţeni au respins înfiinţarea unui post de director adjunct la Direcţia de Pază (galerie foto)

24 Jun 2019 1080

Rom Tech va furniza către ISU „Dobrogea“ un sistem cromatograf pentru limitarea pericolului în timpul intervenţiilor

21 Jun 2019 933

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară

14 Jun 2019 576