La o lună de la alegeri, primarul uită de transparenţă! Făgădău a cerut personal transferul lui Volcinschi şi al lui Chiţoiu la Primărie

 

Din data de 1 iulie, şeful Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa este fostul prefect al judeţului, Radu Volcinschi, fost colaborator apropiat al lui Nicuşor Constantinescu şi fost director al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. În Prefectură, Volcinschi a ajuns încă din 2012. Fost reprezentant al USL în Biroul Electoral de Circumscripție Constanța, Volcinschi era numit subprefect. Tot atunci, acesta demisiona din PSD, potrivit legii. La începutul anului 2014 devine prefect. Alături de colega sa din Prefectură (vorbim de anul 2014), jurist Raluca Chiţoiu, Volcinschi se întoarce la postul deţinut în cadrul Consiliului Judeţean.
 
Imediat după alegerile locale, când Cristinel Dragomir pierde susţinerea PSD pentru mandatul de preşedinte al Consiliului, iar în fruntea administraţiei judeţene este instalată o echipă de conducere nouă, Volcinschi şi Chiţoiu îl „conving” pe primarul Constanţei, Decebal Făgădău, să le solicite de la CJC transferul în curtea Primăriei. Nu oriunde, ci tocmai la Direcţia Patrimoniu.

Preşedintele CJC face lumină în cazul Volcinschi

Deoarece primarul Decebal Făgădău nu a răspuns nici telefonic, nici mesajelor noastre pentru a lămuri transferul celor doi funcţionari publici de la curtea Consiliului Judeţean în cea a Primăriei, l-am întrebat pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, dacă are informaţii legate de acest transfer.
 

„Eu personal am semnat transferul celor doi la solicitarea Primăriei Constanţa, semnată de primarul Decebal Făgădău. Motivarea transferului este seacă: «în interes de serviciu»”, a precizat Horia Ţuţuianu.

 
Contactaţi telefonic, mai mulţi social-democraţi nu s-au arătat surprinşi de această mişcare a  primarului Făgădău, mulţi dintre ei fiind de părere că pe Volcinschi şi Făgădău „îi leagă o prietenie mai veche”, alţii spun că „după mulţi ani într-un loc mai vrei şi variaţiuni” sau „la Primărie e un nou început, aşa se explică”. Alţii mai experimentaţi cred că „sunt altele pe acolo care trebuie rezolvate”.
 
Adevărul este că există o serie de social-democraţi care nu privesc cu ochi buni modificările pe care primarul le-a făcut sau intenţionează să le întreprindă în cadrul instituţiei.
 
Menţionăm că aşteptăm punctele de vedere ale domnilor Făgădău şi Volcinschi pentru a putea completa acest tablou al transferului lunii realizat între administraţia judeţeană şi cea municipală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Continuă modernizarea Parcului de la Gară – spațiul verde, extins cu 2000 mp

16 Apr 2024 442

Primăria Constanța O stradă din cartierul Tomis Plus intră în reabilitare

09 Apr 2024 413

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 790

Alegeri locale 2024 Eugen Voineagu, fost șef al Protecției Consumatorului Constanța, intră în lupta pentru primărie

02 Apr 2024 1436

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1037

Cine sunt secretarii fiecărei primării de comune și orașe din județul Constanța. Lista oficială

21 Mar 2024 5529

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 803

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 639

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 615

Primăria Negru Vodă, județul Constanța lansează licitație pentru renovarea energetică a clădirii primăriei (DOCUMENT)

16 Mar 2024 629

AUR şi-a prezentat oficial candidatul la Primăria Capitalei. Despre cine este vorba

16 Mar 2024 706

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 1028

DNA Tribunalul Constanța amână, pentru a cincea oară, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

15 Feb 2024 941

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 992

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 1077