La Ziua Comunei „Vrem să fim lăsaţi să trăim fără să ne pierdem demnitatea!“, au cerut locuitorii din Peştera (galerie foto)

Comuna Peştera a îmbrăcat sâmbătă haine de sărbătoare. Ziua Comunei Peştera - Sărbătoarea Florii de Salcâm a fost celebrată pentru al şaptelea an consecutiv. În fiecare an, spectacolul organizat de primarul Valentin Vrabie este aşteptat de zeci de mii de oameni, iar ecourile petrecerii răsună multă vreme după încheierea serbării câmpeneşti. Nici ediţia din acest an nu face excepţie de la această regulă, mai ales că aproape 20.000 de mii de oameni au petrecut în atmosfera incendiară creată de artiştii invitaţi.

Ecourile protestului de pe 1 aprilie încă răsună

Anul acesta, peşterenii au marcat Ziua Comunei, sperând, în continuare, că vocea lor va fi ascultată. Dacă pe 1 aprilie, la protestul-mamut organizat de primarul Valentin Vrabie, locuitorii din Peştera le-au cerut aleşilor judeţeni să îşi aducă aminte de faptul că le-au acordat voturile lor de încredere, ei au vrut să tragă un semnal de alarmă şi de Ziua Comunei. În acest sens, ei au transmis încă o dată mesajul „vrem să fim lăsaţi să trăim în comuna / judeţul nostru, fără să ne pierdem demnitatea, sănătatea, mintea şi orice principiu moral“ celor care încă „se fac“ a uita de nemulţumirile şi de solicitările alegătorilor din Peştera. „Acesta este mesajul pe care îl vom repeta până când cei pe care i-am ales atunci să ne reprezinte îşi vor aminti de faptul că existăm şi că avem drepturi“. „Ca de fiecare dată, am trimis invitaţii atât reprezentanţilor judeţeni, cât şi celor care acum ne conduc din Guvern sau din Parlament, pentru că la aceste evenimente e bine să ia parte şi cei care ar trebui să reprezinte interesele tuturor oamenilor, de la cel mai mare oraş, până la cel mai neînsemnat cătun“, a declarat primarul Valentin Vrabie.

„Nu dăm Vrabie din mână pentru cioara de pe gard“

La zi de sărbătoare, toate grijile şi problemele se lasă deoparte, pentru a face loc bunei-dispoziţii. Acelaşi lucru l-au făcut şi aleşii locali, dar şi locuitorii comunei Peştera. Spectacolul de zile mari - punctul central de atracţie pentru mii de persoane - a fost întreţinut de renumiţi artişti îndrăgiţi. Astfel, au făcut un adevărat show pentru cei prezenţi Taraful de la Clejani, Mariana Edulescu, Edy Band, Mariana Culda, Georgiana Lepădat şi Româncuţele. Cunoscuţii oameni de radio Mihai Morar şi Daniel Buzdugan i-au adus pe scenă şi pe Mihai Mărgineanu, Maria Spânu, Gheorghe Luca, Sorin Şuteu, Nikolaos Papadopoulus, Taraful Curtea Domnească, Gramoste, Adriana Ochişanu, Mirela Pană şi Cabaret Unique, iar cel mai aşteptat moment al evenimentului a fost recitalul cunoscutului interpret Horia Brenciu. La lăsarea serii, un impresionant show de lasere a inundat văzduhul, fasciculele luminoase fiind proiectate asupra celor prezenţi, astfel încât mulţi aveau impresia că pot ţine în mâini razele luminii colorate. După reprezentaţia plină de energie a lui Horia Brenciu, spectacolul s-a mutat din nou pe cer, unde focul de artificii le-a tăiat răsuflarea tuturor. La final, primarul Valentin Vrabie a primit din partea celor doi prezentatori ai spectacolului, deja prieteni vechi ai comunei, o poezie care se încheie cu îndemnul: „Nu daţi Vrabie din mână pentru cioara de pe gard!“, lucru aprobat în cor de toţi cei prezenţi la manifestare.
„Deja după şase ani de când organizăm «Sărbătoarea Florii de Salcâm - Ziua Comunei Peştera», toată pregătirea vine de la sine. Mai greu este însă să reuşim de fiecare dată să îmbunătăţim evenimentul, astfel încât să satisfacem dorinţele oamenilor, care vin în număr din ce în ce mai mare să ne împărtăşească bucuria. Suntem mândri că reuşim să aducem laolaltă atât de mulţi oameni“, a declarat primarul Valentin Vrabie.

La eveniment au fost prezenţi şi numeroşi lideri ai administraţiilor publice locale din judeţ. Vrabie a primit, în numele tuturor locuitorilor pe care îi reprezintă, felicitări şi urări de bine din partea primarilor comunelor Mihail Kogălnicenu, Albeşti, Topalu, Saraiu, Nicolae Bălcescu şi nu numai.
„Pot spune că suntem fericiţi că se întâlnesc aici oameni din tot judeţul, iar prin intermediul comunicării dintre oameni nu facem decât să unim tot mai multe comunităţi care, din nefericire, sunt din ce în ce mai dezbinate. Ne dorim să fim uniţi, să avem grijă de comuna noastră, pentru că noi trăim în ea şi ar fi păcat să ne batem joc. Prin grija pe care ne-o purtăm zi de zi, prin unitatea de care dăm dovadă, am reuşit să ieşim în evdenţă cu lucruri bune şi cu o comunitate care primeşte apreciere din partea mai multor comune şi oraşe“, a fost mesajul primarului Valentin Vrabie pentru locuitorii care l-au ales în fruntea comunei lor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța, răspuns pozitiv Foraje de irigații pentru plantații agricole, construite de Zoo Cattle Farm SRL în comuna Peștera

18 Mar 2024 659

Județul Constanța Conducător auto oprit în trafic pe o stradă din comuna Peștera! Ce au constatat polițiștii

03 Mar 2024 741

Știri Constanța Jandarmii prezenți la Mănăstirea “Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin

29 Nov 2023 942

O firmă de construcții a fost înființată la Medgidia. Cine sunt asociații și administratorii

18 Nov 2023 978

Insolvențe Constanța Crashandsport SRL, firmă cu mai multe contracte publice, cere să intre în insolvență

19 Sep 2023 1135

Firme Constanța Quality Construction Projects SRL, firmă de construcții fondată în comuna Peștera

11 Sep 2023 797

Investiții Constanța Stație de epurare la Peștera, dezvoltată de Grup Cereal Agrozoo SRL

06 Jun 2023 1397

Localitatea Peștera, undă verde de la Mediu pentru racordarea la gaze

08 Mar 2023 1070

Definitiv Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a câștigat procesul pe care i-l intentase Comuna Peștera (MINUTA)

17 Feb 2023 6840

Licitație la Primăria Comunei Peștera, județul Constanța, pentru vânzarea unor terenuri intravilane

01 Feb 2023 1280

Premierul Ciucă, mesaj de Sfântul Andrei „Tuturor celor care își aniversează astăzi ziua, le adresez toate urările de bine și le urez la mulți ani!“

30 Nov 2022 1018

Sfântul Andrei 2022 Gigi Becali, prezent la „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin. Ce mesaj a avut pentru creștini (VIDEO)

30 Nov 2022 3403

Vremea rece nu i-a ținut pe loc pe credincioși. S-au adunat cu mic cu mare la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin (FOTO+VIDEO)

30 Nov 2022 2123

Ceremonial religios Jandarmii constănțeni vor asigura măsurile de ordine la Mănăstirea ,,Peştera Sf. Apostol Andrei``(FOTO)

30 Nov 2022 1072

Primăria comunei Peștera a depus la Mediu un proiect privind înființarea rețelei de distribuție gaze

01 Nov 2022 1313