Liberala Ramona Mănescu nu vrea Portul Constanţa în ograda administraţiei Mazăre Ministrul Transporturilor - „Autorităţile locale au 20%. Vi se pare că nu au destul?”

„Nu, nu sunt mulţumită. Vi se pare că funcţionează bine? Pentru că nu sunt profitabile. Pentru că potenţialul este mult mai mare decât ceea ce se întâmplă în momentul de faţă”, a declarat, ieri, la Constanţa, ministrul Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, referindu-se la evoluţia economică a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi la cea a  Administraţiei Canalelor Navigabile.

Ministrul Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, s-a aflat, ieri, la Constanţa, pentru a conduce o şedinţă de lucru ce a avut ca temă activitatea desfăşurată de Regionala CFR, de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) şi de Administraţia Canalelor Navigabile. La finalul şedinţei, Mănescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea economică a CNAPMC şi a ACN. „614 hectare nu sunt închiriate, nu sunt utilizate. Echipa de management nu a demonstrat până acum că poate să performeze”, a precizat Mănescu.
Întrebat dacă ia în calcul schimbarea conducerii celor două instituţii, ministrul liberal a menţionat: „Deocamdată vreau să mă întâlnesc cu ei, vreau să văd care este punctul lor de vedere, vreau să văd cum privesc ei legătura dintre planul de management şi ce spun rezultatele. Trebuie să discut şi cu ei. Nu pot să-mi dau cu părerea înainte să discut”. Interesant este însă că liberala Ramona Mănescu a declarat că, „dacă este nevoie, probabil că ministerul va analiza şi această posibilitate (n.r. schimbarea conducerii CNAPMC şi ACN), trebuie să luăm măsuri”.

„Portul Constanţa este un obiectiv de interes naţional”

Tot ieri, oficialul de la Transporturi a declarat, vizavi de dorinţa operatorilor portuari de a fi implicaţi în managementul portuar, că nu există posibilitatea ca aceştia să fie implicaţi în actul de management, pentru că legea nu permite asta. „Dar, există variante prin care ei să fie implicaţi într-un mod consultativ. Şi este foarte bine. Mi se pare normal şi absolut democratic ca operatorii să poată fi măcar consultaţi în toate activităţile pe care portul le desfăşoară”, a adăugat Ramona Mănescu.
Cât despre părerea sa pe marginea posibilei treceri a unui nou pachet de acţiuni ale Portului Constanţa de la Ministerul Transporturilor la Administraţia Mazăre, Mănescu a declarat: Portul Constanţa este un obiectiv strategic de interes naţional şi cu asta am spus totul”.
Cu toate acestea, Mănescu nu s-a rezumat la atât şi a adăugat: „Autorităţile locale au 20%. Vi se pare că nu au destul? Şi mie (n.r. mi se pare că au destul”, a conchis ministrul Transporturilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fiul fostului ministru de Externe Ramona Mănescu, agresat la Constanța. Condamnare definitivă!

22 Sep 2023 1895

Fiul fostului ministru de Externe Ramona Mănescu, agresat pe litoral. Ce s-a întâmplat

13 Aug 2020 1876

Viorica Dăncilă merge în SUA pentru fotografii de campanie, alături de Teodorovici și Mănescu

15 Sep 2019 2202

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, și-a înaintat demisia din ALDE

28 Aug 2019 1704

ALDE iese din Guvern. Mănescu, în continuare la şefia Ministerului Afacerilor Externe

27 Aug 2019 1532

Doi constănțeni în Guvernul Dăncilă Moga și Mănescu preiau MAI și MAE

14 Jul 2019 4475

Eleve de la Liceul Teoretic ”Ovidius” Constanța, premiate la Gala "O ţară. O sută de ani. Mii de valori"

10 Dec 2018 2502

Premieră Ziua Portului Constanța, la Parlamentul European. Memorandum, între porturile Constanța și Anaklia (galerie foto)

07 Jun 2018 2357

riseproject.ro Orașul subteran - Europarlamentarul Ramona Mănescu, tunuri imobiliare în tandem cu mafia retrocedărilor

14 Feb 2017 4165

Ramona Mănescu nu dă mandatul de eurodeputat pe cel de primar „Îmi este mai uşor să promovez interesele Constanţei“

14 Sep 2015 3271

Liderii Gorghiu și Blaga, pe litoral „PNL Constanța 1990-2015”

10 Jun 2015 2492

Știripesurse.ro EXCLUSIV! Pe cine vor să pună liberalii în locul lui Mazăre

18 Apr 2015 2783

Europarlamentarul Ramona Mănescu, despre intrarea României în Schengen „Nu poţi să accepţi sclavagism sau colonialism modern“

30 Mar 2015 2182

Săptămâna şi candidatul Ramona Mănescu, tentată să intre în cursa internă a PNL pentru Primăria Constanţa

30 Mar 2015 6568

Ramona Mănescu a explicat de ce a refuzat transferul acţiunilor portului la administraţia Mazăre

29 Mar 2015 2869