Administratie locala

Liberalul Bogdan Bola, singurul ales judeţean care şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iulie 2018 - iunie 2019 (document)


În conformitate cu prevederile art.51 alin.4 din Legea nr.215/2001 cu modificările şi completările ulterioare, consilierul judeţean liberal Bogdan Bola şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iulie 2018 - iunie 2019.

În intervalul menţionat a participat la zece şedinţe ordinare ale Consiliului Judeţean, trei şedinţe extraordinare şi o şedinţă solemnă comună cu Consiliul Judeţean Tulcea. În calitate de consilier judeţean, în urma votului primit în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean Constanţa, face parte din următoarele comisii de specialitate: Comisia pentru Educaţie, Sport, Turism şi Tineret şi Comisia Juridică, Ordine publica şi Situaţii de Urgenţă.

„În cadrul lucrărilor comisiilor de specialitate şi şedinţelor Consiliului Judeţean, am analizat fiecare solicitare sau proiect de hotărâre care s-a regăsit pe ordinea de zi şi m-am implicat cu maximă seriozitate şi responsabilitate, asumându-mi fiecare atribuţie reglementată legal în calitate de consilier judeţean. Pe parcursul acestor activităţi, am avut intervenţii documentate, astfel încât prin amendamente proprii sau prin abordări colective am obţinut clarificările necesare atât pentru avizarea proiectelor cât şi corectarea conţinutului acestora.

De asemenea, în calitate de reprezentant al CJC, am participat la şedinţele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Grup Local Dobrogea Nord, la care am fost convocat de două ori. În cadrul comisiilor de specialitate şi al şedinţelor ordinare şi extraordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa, am avut luări de cuvânt pe diverse teme, printre care: m-am opus în mod public, alături de colegii mei liberali, modalităţii prin care reprezentanţii Centrului Cultural „Teodor Burada” au înţeles să cheltuie banul public (aprox. 200.000 de euro) în cadrul evenimentelor aşa-zis culturale „Sărbătoarea Recoltei şi Vinului” şi „Festivalul Berii”. Din păcate, cu toată opoziţia noastră, proiectul a trecut aşa cum a fost propus iniţial.

Am solicitat, în repetate rânduri, subvenţionarea cu 50% a transportului public de călători organizat de operatorii autorizaţi de Consiliul Judeţean pentru elevi şi studenţi şi subvenţionarea cu 100% a transportului public de călători pentru elevii şi studenţii orfani, cu cerinţe educaţionale speciale.

Am avut luări de cuvânt în cadrul dezbaterilor privind Bugetul judeţului Constanţa, solicitând amendamente, alături de colegii mei liberali, fără ca acestea să fie introduse pe ordinea de zi sau pe lista de investiţii.

Am protestat public, în şedinţele Consiliului Judeţean, faţă de unele investiţii absolut aberante ale conducerii CJC, cum ar fi catargul de 80.000 de euro montat în faţa Pavilionului Expoziţional, catalogat de alianţa PSD-PMP drept un „monument” semnificativ pentru Constanţa; de asemenea, am combătut cu argumente ipocrizia „actului de promisiune civică”, semnat de conducerile PSD-iste ale Consiliului Judeţean Tulcea şi Constanţa, din cauza faptului că marea majoritate a acestora nu ţin de activitatea noastră şi sunt de fapt promisiuni (neonorate) ale Guvernului“, arată acesta, în raportul de activitate.

Solicitări, interpelări şi proiecte depuse

Ca şi în anii trecuţi, consilierul judeţean Bogdan Bola a depus mai multe interpelări şi proiecte de hotărâre către executivul Consiliului Judeţean. Astfel, în perioada 2018 - 2019, alesul judeţean a efectuat vizite în judeţ, a participat la şedinţe de Consiliu Local în diferite localităţi şi a organizat dezbateri locale cu cetăţenii judeţului Constanţa. Urmare a acestora, au rezultat mai multe acţiuni, printre care: proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului pentru finanţarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou teatru pentru copii, proiect de hotărâre privind acordarea facilitaţilor de transport pentru elevi şi studenţi, solicitare de informaţii cu caracter public în ceea ce priveşte repartizarea forţei calificate de munca pe domenii de activitate şi vârsta în judeţul Constanţa, interpelare privind situaţia miniporturilor turistice de pe Dunăre şi a demersurilor făcute referitor la dezvoltarea unei strategii de turism pe termen mediu şi lung, interpelare privind întârzierea nejustificată a primirii/implementării Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Turismului în judeţul Constanta sau interpelare privind stadiul în care se află Programul Naţional de Tratament pentru Boli Rare la Constanta şi ce se face pentru pacienţii care suferă de aceste maladii. Totodată, alesul judeţean a depus propuneri şi pentru PUZ-ul Peninsulei în cadrul dezbaterii publice iniţiate de Primăria Constanţa.

Alte activităţi în calitate de consilier judeţean

Totodată, în perioada iunie 2018 - iunie 2019, pe lângă întâlnirile cu primari, consilieri locali şi simpli cetăţeni, Bogdan Bola a participat în calitate de consilier judeţean la mai multe evenimente şi festivităţi oficiale, pe care le puteţi consulta în raportul de activitate integral, disponibil în secţiunea „Documente”.

„În perioada raportată am încercat să aduc la cunoştinţa cetăţenilor judeţului Constanţa toate faptele şi actele administrative care interesează colectivitatea locală prin informare transparentă şi dialog constant”, susţine consilierul judeţean PNL.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amendament la bugetul judeţului Constanţa, privind înfiinţarea unui centru de recuperare pentru Secţia de Pediatrie a SCJU

17 Feb 2020 331

Ce se va întâmpla cu cetățile antice? Strategia turismului pentru județul Constanța, realizată fără aportul unui istoric sau al unui arheolog (document)

03 Oct 2019 761

Judeţul Constanţa a plătit 30.000 de euro ca să afle că litoralul şi-a pierdut atractivitatea. CJC va aproba strategia de relansare turistică. Ce se va întâmpla cu ea? (documente)

17 Sep 2019 1591

OUG 51/2019, motiv de scandal între liberali şi conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. „Transportul public, comercial, al elevilor şi al persoanelor cu handicap, în pericol“ (documente)

14 Aug 2019 460

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

30 Jul 2019 1345

Constănţeanul supărat Directorul CNAPMC, interpelat de un consilier judeţean pe tema închiderii digului de larg în plin sezon estival (documente)

23 Jul 2019 2704

Conducerea Consiliului Judeţean, interpelată de consilierul Bola - „De ce am plătit, din bani publici, o strategie judeţeană în turism care nu este gata şi despre stadiul căreia nu suntem informaţi?“ (document)

26 Jun 2019 1716

Liberalii îşi dau întâlnire la Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă, de la Mamaia

19 Jun 2019 1577

Acțiune de strângere de semnături organizată de PNL Constanța în vederea rezolvării unor probleme cu care se confruntă comuna Horia

10 Jun 2019 961

Sala de sport de la Ciobanu, club privat de fitness pentru apropiaţii primarului! Inspectorii Curţii de Conturi, sfidaţi de primarul PSD

05 Mar 2019 1149

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 1892

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Ce proiect se discută (galerie foto+video)

07 Feb 2019 1656

Ce răspuns a primit consilierul județean Bogdan Bola de la CJAS. De ce nu pot fi tratați bolnavii cu boli rare în județul Constanța? (document)

28 Dec 2018 1072

Consilierul Bogdan Bola, interpelare la CJAS. De ce nu este implementat la Constanța Programul Național de Tratament pentru Boli Rare? (document)

17 Nov 2018 1383

„Nu intră în competenţa lor!“ Actul de promisiune civică, asumat de CJ Constanţa şi CJ Tulcea, desfiinţat de un consilier judeţean din opoziţie

31 Oct 2018 1233