Licitație anulată. Reabilitarea clădirii Colegiului Naţional Mihai Eminescu, în aer

  • Municipalitatea a anulat licitația pentru serviciul de elaborare documentaţie tehnico - economică aferentă obiectivului de investiţii "Reabilitare clădire Colegiul Naţional Mihai Eminescu"
  • Vă reamintim, la sfârşitul lunii octombrie 2017, municipalitatea a emis autorizaţia de construire nr. 1598
  • Motivul anulării licitației au fost abateri grave de la prevederile legislative care au afectat procedura de atribuire
  • În ultimii 36 de ani, imobilul nu a fost renovat, cu excepţia unor lucrări de consolidare în urma cutremurului din 1977
  • Corpul situat pe strada Traian este monument istoric de importanţă naţională
  • Incinta liceului se situează în situl urban Peninsula Constanţa şi în situl arheologic oraşul antic Tomis
 

 
 
Municipalitatea a anulat licitația pentru serviciul de elaborare documentaţie tehnico - economică aferentă obiectivului de investiţii "Reabilitare clădire Colegiul Naţional Mihai Eminescu" (studii de teren, expertiză tehnică, DALI, PT, DTAC, avize,altele).

Elaborarea documentației tehnico-economice (studii de teren, expertiză tehnică, DALI, PT, DTAC, avize,altele) trebuie realizată în patru faze, după cum urmează:

1. Faza I. Elaborare studii de teren (studiu geotehnic, studiu topografic), expertiză tehnică
2. Faza II. Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții și documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor
3. Faza III – Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Proiect de Organizare a Execuției lucrărilor (POE), Proiect Tehnic (PT), Caiete de sarcini (CS) și detalii de execuție (DDE)
4. Faza IV - Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului.

Motivul anulării licitației au fost abateri grave de la prevederile legislative care au afectat procedura de atribuire.

Procedura de achiziție s-a anulat în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c coroborat cu alin. (2) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare.


Vă reamintim, la sfârşitul lunii octombrie 2017, municipalitatea a emis autorizaţia de construire nr. 1598.

Documentul presupune executarea lucrărilor de intervenţie de urgenţă pentru învelitoare şi gard existent la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“. Clădirea în care funcţionează colegiul a fost construită între anii 1906 şi 1908, ulterior amplasându-se un nou corp de clădire.

În ultimii 36 de ani, imobilul nu a fost renovat, cu excepţia unor lucrări de consolidare în urma cutremurului din 1977.

Corpul situat pe strada Traian este monument istoric de importanţă naţională.

Incinta liceului se situează în situl urban Peninsula Constanţa şi în situl arheologic oraşul antic Tomis.

 Gardul colegiului a fost construit în jurul anului 1962, odată cu extinderea lui.

De la punerea în funcţiune (1962) şi până în prezent, gardul nu a fost reabilitat.

Lipsa hidroizolaţiei, faptul că pe această porţiune gardul funcţionează şi ca zid de sprijin, precum şi lucrările de infrastructură executate în urmă cu cinci ani în zona peninsulară au dus la avarierea acestuia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Primăria Constanţa. Proiecte cu finanţare europeană aflate în mai multe faze de derulare  

Două instituţii publice din Constanţa au undă verde de la Primărie. Urmează lucrări de reabilitare


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1320

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 725

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 673

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 694

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 444

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2070

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 834

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 672

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1468

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 783

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 778

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 876

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 840

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2754

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1317