Lista trecerilor de pietoni unde Primăria Constanţa va monta sisteme de iluminat pentru evitarea accidentelor (document+galerie foto)

Municipalitatea a lansat o consultare de piaţă privind determinarea valorii estimate pentru achiziţia de produse (inclusiv montare). Este vorba despre realizarea unui sistem de iluminat la trecerile de pietoni în municipiul Constanţa.
 
Având în vedere că infrastructura unei localităţi reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizaţiei, pentru crearea unor condiţii mai bune pentru desfăşurarea activităţii populaţiei, pentru scăderea accidentelor rutiere este necesară îmbunătăţirea iluminatului la trecerile de pietoni în municipiul Constanţa.
 
Obiectul consultării îl constituie achiziţia de produse, inclusiv montare, pentru realizarea unui sistem de iluminat la trecerile de pietoni în municipiul Constanţa. Lucrările vor consta în realizarea unui sistem de iluminat la trecerile de pietoni unde vizibilitatea este scăzută.
 
Potrivit anunţului de consultare, sistemul de iluminat la trecerile de pietoni va fi echipat cu sursă de lumină de tip LED, astfel încât să asigure un consum mic de energie electrică şi durată mare de viaţă. Oferta financiară va fi transmisă cu preţuri unitare pentru fiecare produs ofertat. Propunerile vor fi însoţite de simulări transmise şi pe suport de hârtie la sediul Direcţiei Gestionare Servicii Publice, Biroul Iluminat Public din str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanţa până la data de 3.04.2019.
 
Iată listă trecerilor de pietoni (lot 1) unde urmează să fie montate aceste sisteme de iluminat suplimentar (lista trecerilor de pietoni o puteţi consulta în secţiunea „Documente”):
- bulevardul Tomis -  zona Dacia, lângă fântâna arteziană, Mega Image - Tomis 3, Macul Roşu;
- bulevardul Aurel Vlaicu - zona fabricii de pâine, fosta sala Hidroelectrica, sens giratoriu Vârful cu Dor, Liceul de Alimentaţie Publică, zona Anda, Farmacia Univers;
- bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - zona Sat Vacanţă Dobrogea, intrare Sat Vacanţă/restaurant Nord, zona intersecţiei cu str. Dispensarului, intersecţie cu str. Suceava, intersecţie cu aleea Capidava, intersecţie cu aleea Heracleea, intrare Piaţa Tomis 3, intersecţia Dacia, Şcoala Gimnazială Spectrum, zona Andrei Şaguna, intrare parc Casa de Cultură, sens giratoriu cu str. Bucureşti;
- strada Adamclisi - restaurant Integra, şcoala nr. 7, complex Brotăcei;
- strada Căpitan Dobrilă Eugeniu - intersecţia cu str. Suceava, intersecţia cu str. Cişmelei, în dreptul bl. N, intersecţia cu aleea Hortensiei, şcoala gen. 38, în dreptul Bl. X6, sc. E;
- strada Zorelelor - intersecţia cu bulevardul Mamaia;
- strada Traian - Liceul Traian, Consiliul Judeţean Constanţa , intersecţia cu bdul Tomis;

- strada Ştefan Mihăilleanu, la intersecţie cu strada Castanilor;
- strada Constantin Brătescu, la intersecţie cu strada Ştefan Mihăileanu;
- strada Nicolae Iorga, la intersecţie cu b-dul Alexandru Lăpuşneanu;

- strada Poporului, la intersecţie cu str. Petru Vulcan;
- strada Răscoalei - Liceul Pedagogic, intersecţia cu Ştefan cel Mare;
- strada Atelierelor, la intersecţia cu str. Cuza Vodă;
- strada Flămânda - Şcoala Gimnazială nr. 30;
- strada Decebal - la Colegiul Comercial „Carol I“;
- strada Ştefan cel Mare, la intersecţia cu b-dul Tomis;
- bulevardul I.C. Brătianu, la intersecţia cu străzile Avram Iancu, b-dul 1 Decembrie 1918, Cora 1, Cora 2, Lidl, intersecţia cu str. Alba Iulia, Complex 2 Cocoşi, cimitirul Palas, Şcoala Gimnazială 31, Poliţia Rutieră, Policlinica CFR, Salvare, Sabroso şi Oierie Palas;
- strada Mircea cel Bătrân - intersecţie cu b-dul Ferdinand, str. Decebal, Ştefan cel Mare, Tomis 2 şi intersecţie cu str. Petru Vulcan;
- şoseaua Mangaliei - Piaţa Abator, Şcoala 15, strada Plopilor, Brico Depot, intersecţia cu str. Pandurului şi Dorally Mall;
- strada Dezrobirii - Şcoala „Constantin Brâncoveanu“, Universitatea „Dimitrie Cantemir“, intersecţie cu str. Solidarităţii şi intersecţie cu str. Nicolae Milescu;
- bulevardul Soveja - Parcul Copiilor, str. Primăverii, Tomis III , Galeriile Soveja, zona de legătură cu intrarea Ion Alexandrescu, intersecţie cu str. Semănătorului şi intersecţie cu str. Izvor;
- Baba Novac - zona Energia, Lidl, intersecţia cu strada Bogdan Vasile, intersecţie cu str. Răzoarelor şi intersecţie cu aleea Nalbelor.
 
Vă reamintim că, la începutul acestei luni, un sistem de iluminat a fost amplasat şi în intersecţia de la City Mall din Constanţa. Semafoarele instalate aici sunt unele deosebite faţă de celelalte semafoare din oraş. 
Odată cu schimbarea culorii de la semafor, se schimbă şi culoarea stâlpului. Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban, a pus astfel în aplicare un nou proiect-pilot pentru mărirea vizibilităţii semafoarelor şi scăderea numărului accidentelor rutiere în oraş.
 
La intersecţia bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja, consolele și stâlpii pe care sunt montate semafoarele au fost transformate în astfel de dispozitive. Mai exact, pe fiecare sens, consola și stâlpul au fost schimbate cu unele care au în componenţă un sistem de iluminare pe bază de led. Astfel, la culoarea roșie a semaforului, consola și stâlpul se colorează în roșu și tot așa, în funcţie de fiecare culoare a dispozitivului de semnalizare optică.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Mașină de poliție implicată într-un accident rutier pe Șoseaua Mangaliei, zona Doraly Mall (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Mar 2024 4098

Constanța Iată ce a apărut pe pistele pentru biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 14014

DRDP Constanța a demarat proiectul lucrări de amenajare la treceri de pietoni și montarea parapetului pietonal de protecție pe DN 39 (E87)

29 Feb 2024 736

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 803

Primăria Constanța O nouă trecere de pietoni va fi amenajată în municipiu, pentru a crește siguranța participanților la trafic (FOTO)

23 Feb 2024 672

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 856

Primăria Constanța Se înființează patru noi treceri de pietoni în municipiu. Iată în ce zone (FOTO)

09 Feb 2024 575

Achiziția a fost suspendată Licitația pentru gestiunea serviciului de iluminat public din Constanța se mută în instanță! (DOCUMENTE)

10 Jan 2024 881

Imagini din dronă cu trecerile de pietoni de pe bulevardul IG Duca din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Dec 2023 3319

Situație inedită pe bulevardul IG Duca din Constanța! Mai multe treceri de pietoni amplasate în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Dec 2023 8557

Două treceri de pietoni din municipiul Constanța vor fi relocate! În ce zone se află

16 Nov 2023 1516

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3473

O nouă trecere de pietoni va fi amplasată pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța!

27 Sep 2023 989

Știri Constanța azi Noi treceri de pietoni pe strada Dumbrăveni din municipiu

01 Aug 2023 922

S-au finalizat lucrările de amenajare a unei treceri de pietoni în Constanța! Iată zona

28 Mar 2023 1341