Locuitorii vor ataca PUZ-ul zonei în instanță Primarul Făgădău, în calitate de inițiator, forțează aprobarea PUD-ului VDT Construct Impex SRL pentru blocul de zece etaje din Palazu Mare (document)


Astăzi este ședință de Consiliu Local Municipal. Pe ordinea de zi se regăsește și proiectul de hotărâre privind imobilul D+P+8 etaje inițiat de dezvoltatorul VDT Construct Impex SRL. PUD-ul celor de la VDT Construct Impex SRL are la activ un aviz negativ primit în urmă cu două luni de la membrii Comisiei de Urbanism.

În acest context, Mihaela Andrei, consilier local PNL, spune că nu înțelege de ce primarul Decebal Făgădău insistă ca acest proiect să fie din nou dezbătut și supus votului aleșilor locali. „De 3 ani de când sunt în Comisia de urbanism văd planuri de urbanism care par minunate pe hârtie, dar doar pe hârtie. Văd clădiri noi cu certificate de urbanism emise de către actualul arhitect, care nu respectă aliniamentul față de domeniul public, văd clădiri nou construite la mult mai puțin de 5 m de marginea lacului, văd clădiri construite una lângă alta fără a avea nimic de-a face cu o dezvoltare armonioasă a orașului. Văd oameni care vin în audiență Ia comisia de urbanism, din care fac parte, plângând că lângă casa lor se construiesc blocuri. Blocuri ce le încalcă dreptul la intimitate. Le-am simțit neputința, îmi dau exemple de vecini care și-au acoperit curțile ca să poată avea intimitate. Văd un haos care-mi pare că se dezvoltă Ia fel de mult sau poate mai mult decât înainte. Acele PUZ-uri frumos prezentate în comisia de urbanism nu corespund deloc cu realitatea cruntă din orașul nostru”, a precizat Mihaela Andrei, membru al Comisiei de urbanism a CLM Constanța.
 
La un moment dat, primarul Decebal Făgădău și-a făcut apariția în cadrul ședinței Comisiei 2 și a recomandat ca investitorul să se întâlnească cu locuitorii din Palazu și să-și rezolve problemele, ne-a relatat un consilier local, prezent la ședință. Lucru care nu s-a întâmplat.

Locuitorii din Palazu au înaintat un protest scris autorităților

Mai mulți locuitorii din Palazu Mare au înaintat un memoriu autorităților prin care susțin că prin construirea acestui imobil cu înălțimea de 34,70 metri le va fi îngrădit dreptul la intimitate în locuințe, ceea ce contravine prevederilor Constituției României, capitolul II, art. 26, (1), cât și Codului Civil Art. 58 (1) privind dreptul la intimitate și vor să știe motivul pentru care se aprobă construcția imobilului cu D+P+10 etaje, cu înălțimea de 34,70 metri, la o distanță de doi metri de gardul proprietății unora dintre ei, ținând cont de faptul că suprafața de 1.994 de metri pătrați aferentă construcției poate avea o înălțime suficientă care să asigure o distanță corectă și legală față de proprietățile oamenilor.

Consilierii PNL Constanța nu vor aproba PUD-ul 

„Am citit cu mare interes scrisoarea deschisă adresată de constănțenii care locuiesc în cartierul Palazu Mare. Haosul urbanistic pe care îl generează Primăria Constanța trebuie să înceteze, iar deciziile primarului Decebal Făgădău și ale arhitectului-șef al Primăriei să nu mai lezeze drepturile și confortul cetățenilor de bună-credință. Consilierii locali ai PNL au acordat aviz nefavorabil acestei construcții în Comisia de urbanism, tocmai din considerentele semnalate de cetățeni, dar PSD și primarul Decebal Făgădău au avizat în cele din urmă proiectul. Este evident că această politică administrativă făcută pe genunchi și în total dispreț față de constănțeni nu poate fi, în niciun caz, cheia dezvoltatorii orașului, iar Primăria trebuie să reintre în slujba cetățenilor. Consilierii PNl nu vor vota pentru acest PUD”, a spus deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța. Mai mult, acesta a decis să meargă în cartier și să stea de vorbă cu oamenii. Ce a găsit la fața locului l-a lăsat fără cuvinte.
 
În ceea ce privește imobilul pe care cei de la VDT Construct Impex SRL vor să-l ridice, deputatul apreciază că sunt mai mult probleme care ar trebui să determine autoritățile să nu avizeze acest proiect. „Terenul și construcția prezintă riscuri de siguranță și securitate în zonă din cauza amplasamentului. Un stâlp de înaltă tensiune se află în proximitatea construcției. Viitorul imobil încalcă în mod clar dreptul la intimitate al celor care deja locuiesc în cartier. Cele 82 de autoturisme care potrivit proiectului vor beneficia de parcare în vecinătatea imobilului se descarcă de fapt pe o străduță de 3 m și nu de 10 m, așa cum figurează în evidențele Primăriei. La rândul lor aceste străzi intră într-un labirint de străzi foarte înguste. Problema de bază este că nu se respectă PUZ-ul zonei, iar autoritățile locale insistă pentru aprobarea construcției acestui imobil”, a comentat președintele PNL Constanța.


Întreg cartierul a fost mutilat în ultimii ani de tot felul de construcții avizate de Primăria Constanța. „Clădiri nefinalizate, altele în curs de finalizare sau deja locuite, care afectează intimitatea vecinilor. Locuitorii din Palazu Mare s-au trezit peste noapte cu tot felul de construcții, aprobate în baza unor PUZ-uri, care pun în pericol inclusiv circulația în zonă, normele de securitate în caz de incendiu, nu mai vorbim de lipsa de intimitate, toate ferestrele imobilului pentru care oamenii au protestat, dau în curțile cetățenilor. S-a construit haotic, cu toate că acest cartier nu se poate dezvolta decât pe orizontală. Voi face interpelări la Inspectoratul de Stat în Construcții și la forul lor superior și de acum încolo orice PUZ care va ajunge în atenția consilierilor locali va fi analizat cu maximă atenție, vom face consultări cu locuitorii din Palazu Mare și abia apoi vom decide dacă vom fi de acord să-l aprobăm sau nu”, a precizat Bogdan Huțucă pentru cotidianul ZIUA de Constanța.
Deputatul a adăugat că cetățenii din Palazu Mare sunt deciși să atace în instanță PUZ-ul zonei, prin care construcțiile individuale trebuie să se încadreze D+ P + 1. Acest PUZ a fost refăcut în anul 2011 din pix, este de părere președintele PNL Constanța.


Despre VDT Construct Impex SRL  

Potrivit Registrului Comerțului, firma VDT Construct Impex SRL a fost înmatriculată în anul 2003 și are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 795.885 de lei, integral vărsat, este compus din 53.059 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 15 lei. Asociat unic al firmei este Vasilică Ivan. Tot el este și administratorul firmei, care se ocupă de comerțul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcții și al echipamentelor sanitare.

În anul 2015, societatea cu 66 de angajați a declarat o cifră de afaceri de 14.938.015 lei și un profit net de 561.266 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu 67 de salariați a raportat o cifră de afaceri de 43.406.473 de lei și un profit de 1.0276.673 de lei. Situația financiară pe anul 2017 arată astfel: 57 de salariați, cifră de afaceri de 20.869.587 de lei și un profit de 1.377.593 de lei. Numele lui Vasilică Ivan apare și în AGE General Consulting SRL și Delta Mar Tours SRL.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat și în secțiunea „Documente”.

Citește și:

Primarul insistă cu proiectul și pentru o reconciliere între locuitori și investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

Constănțeanul supărat Un grup de locuitori din cartierul Palazu Mare solicită autorităților să respecte PUZ-ul zonei aprobat în 2011 și să nu autorizeze un bloc în mijlocul unui cartier de case (documente)

PUD-ul inițiat de VDT Construct Impex intră în Comisia Tehnică de Urbanism
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești bune pentru veteranii din teatrele de operații! Ce decizie s-a luat în ședința Consiliului Local Municipal Constanța

29 Mar 2024 219

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 800

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 827

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 857

Proiectul este pe masa consilierilor din Constanța Veteranii din teatrele de operații pot beneficia de gratuitate la transportul public (DOCUMENT)

27 Mar 2024 598

Un spațiu comercial, situat în incinta Grupului Școlar „Virgil Madgearu“, preluat în domeniul privat al municipiului Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 377

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 451

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 510

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 571

Consilierii locali din Constanța vor vota pentru aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al municipiului (DOCUMENT)

25 Mar 2024 470

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa un centru de activități sportive și culturale destinat copiilor din medii defavorizate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 585

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 342

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 467

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 568

Ședința CLM Constanța Reabilitarea a trei stații de transport în comun la capete de linii Cireșica, Pescărie și Poarta 1, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 566