„Luaţi iniţiativă şi nu mai ascultaţi de domnul Dedu!“ Prima şedinţă la Mircea Vodă cu noul viceprimar la cârmă

O nouă şedinţă de Consiliu Local la Mircea Vodă, prima după ce primarul Dumitru Dedu a rămas fără mandatul de ales prin ordin al prefectului. Consilierii locali au dezbătut mai multe proiecte de hotărâre. Alături de modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs, consilierii locali au ales, din nou, reprezentanţii Consiliului Local şi ai primarului în Consiliul de Administraţie al şcolii. Ioana Cincu şi Vasile Bălan vor fi şi în acest an reprezentanţii Consiliului Local, iar secretarul comunei, Mariana Arsene, va fi reprezentantul primarului.

Biserica, reabilitată 

De asemenea, tot ieri s-a decis ca parohia din Satul Nou să primească 25.000 de lei pentru lucrări de reabilitare, constând în schimbarea tâmplăriei. „În urmă cu câţiva ani, s-au schimbat geamurile, s-a pus tâmplărie de PVC, dar geamurile nu se deschid, sunt dintr-o singură foaie de geam. Pentru că avem centrală termică în funcţiune pe timp de iarnă, se face condens şi apare igrasia, mai mult, în câţiva ani, riscăm să se degradeze complet pictura, şi atunci, investiţia ar fi mai mare“, a explicat preotul paroh Ionuţ Gavrilă.

Un milion de euro pentru drumuri

Nu în ultimul rând, ieri s-au votat şi două proiecte de hotărâre care vizau modernizarea infrastructurii drumurilor. Mai exact, s-a votat demararea unui proiect care va fi depus pe exerciţiul financiar viitor şi care prevede asfaltarea a şapte kilometri de drumuri în comuna Mircea Vodă.
 
Pentru ca starea drumurilor să fie mai bună, tot ieri s-a aprobat un al doilea proiect de hotărâre ce vizează modernizarea şi reabilitarea mai multor drumuri care sunt perpendiculare pe porţiunile de drum ce urmează să fie făcute din fonduri europene şi care a fost votat mai devreme. „Proiectul pentru asfaltarea celor şapte kilometri de drumuri, cu strat dublu bituminos, va costa aproximativ un milion de euro. Celelalte drumuri vor fi reabilitate cu bani de la Consiliul Local“, a explicat viceprimarul cu atribuţii de primar, George Ionaşcu.
 
Nu în ultimul rând, consilierii locali i-au atras atenţia viceprimarului să nu îi mai permită accesul „la lucru“ fostului primar Dumitru Dedu şi să îi ia cheile de la birou şi pe cele de la maşina Primăriei, cu care aceştia spun că l-ar fi văzut zilele trecute. „Nu îi mai permiteţi fostului primar să intre în Primărie ca la club. Luaţi iniţiativă şi conduceţi-vă singur, nu mai ascultaţi de domnul Dedu“, l-au sfătuit consilierii locali pe viceprimarul George Ionaşcu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Mircea Vodă va oferi, de Paște, copiilor pachete cu dulciuri. Iată de la cine le va achiziționa (DOCUMENT)

14 Apr 2024 398

Afaceri Constanța Primăria Mircea Vodă a cumpărat servicii de dirigenție de șantier pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Cifră de afaceri infimă a firmei contractate (DOCUMENT)

02 Apr 2024 599

Infrastructura rutieră din comuna Mircea Vodă, județul Constanța, modernizată de Transnic Sud Construcții SRL (DOCUMENT)

22 Mar 2024 1078

Licitații Constanța Iridex Group Salubrizare SRL, contract de aproape 900.000 de lei cu Primăria Mircea Vodă (DOCUMENT)

13 Mar 2024 717

Licitații Constanța Primăria Mircea Vodă cumpără mobilier școlar cu peste 93.000 de euro. Finanțare din fonduri europene, prin PNRR (DOCUMENT)

28 Feb 2024 569

Primăria Comunei Mircea Vodă, județul Constanța concesionează un teren de 2000 mp

30 Jan 2024 891

Afaceri Constanța Primăria Mircea Vodă scoate la licitație un teren destinat construirii unei locuințe

27 Jan 2024 640

Licitații Constanța Trasnic Sud Construcții SRL, din Poșta Câlnău, județul Buzău, modernizează, cu 635.000 de euro, drumurile din Mircea Vodă (DOCUMENT)

19 Jan 2024 919

Licitații Constanța Comuna Mircea Vodă caută firmă pentru modernizarea infrastructurii rutiere din localitate. Contractul, estimat la 1,2 milioane de euro (DOCUMENT)

29 Dec 2023 894

Licitații Tulcea Primăria Cerna, contract de peste 3,79 de milioane de euro pentru asfaltări în satele comunei. Ce firme se ocupă de lucrări (DOCUMENT)

15 Nov 2023 1025

Cumpărare directă Primăria Mircea Vodă a atribuit un cpntract de aproape 400.000 de lei unei societăți din Valea Dacilor

04 Oct 2023 1195

Afaceri Constanța Primăria Mircea Vodă concesionează un teren destinat construirii unei locuințe

03 Oct 2023 783

Primăria Mircea Vodă, undă verde pentru construirea unui dispensar uman

12 Aug 2023 996

Județul Constanța Primăria Mircea Vodă achiziționează servicii de dezinsecție a domeniului public (DOCUMENT)

21 Jun 2023 1202

APM Constanța Primăria Mircea Vodă vrea să edifice un dispensar uman în localitate

16 Jun 2023 1175