„M-am oprit de frică“ Mazăre explică de ce se ocupă Compania Naţională de Investiţii de reabilitarea Cazinoului

Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat, în şedinţa de ieri, transmiterea Cazinoului Constanţa din administrarea CLM în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii. Potrivit unui amendament făcut de viceprimarul Decebal Făgădău, constând în introducerea unui nou articol în hotărârea cu pricina, dacă în termen de 24 de luni de la semnarea protocolului de predare-primire a imobilului nu vor fi demarate lucrările de reabilitare şi restaurare, Cazinoul va reveni în administrarea municipalităţii constănţene.

De ce s-a ajuns însă, din nou, la situaţia în care autorităţile locale constănţene predau autorităţilor centrale Cazinoul pentru reabilitare? Ei bine, primarul Radu Mazăre susţine că de vină ar fi... frica sa. „Dacă aş fi reparat Cazinoul cu bani de la Primărie şi aş fi băgat peste 10 milioane de euro în renovarea acestei clădiri, toţi cetăţenii oraşului şi ai României ar fi spus că sunt nebun, că în loc să construiesc case pentru 4.500 de oameni, cu banii ăştia reparam o clădire. Am încercat să fac ceva cu investitori privaţi, am fost şi în Elveţia, am avut nenumărate contacte şi cu chinezi, cu un fond de investiţii gestionat de nişte ruşi, dar m-am oprit. M-am oprit de frică, pentru că renovarea şi punerea pe roate a acestui Cazinou ar fi însemnat o licitaţie. Ca atare, am stopat orice discuţie şi orice potenţial investitor privat şi nici nu mai plimb niciun investitor privat prin Constanţa până nu se schimbă situaţia în România“, a explicat edilul-şef.
Conform declaraţiilor primarului, reabilitarea clădirii-simbol a Constanţei va ajunge la cel puţin 10 milioane de euro, în vreme ce dotarea imobilului ar costa încă 4 - 5 milioane de euro. „El (n.r. Cazinoul) va fi transferat pentru ca statul să bage bani în reabilitare, pentru că lui Mazăre îi e frică să discute cu investitori privaţi, ca să nu fie acuzat de procurori că a discutat cu ei şi, ulterior, aceştia au câştigat licitaţia“, a ţinut să menţioneze şeful administraţiei publice locale constănţene, vorbind despre propria persoană la persoana a treia (!).

Clădirea-simbol a Constanţei, ping-pong între autorităţi

Reamintim însă că, în ultimii ani, Mazăre a vehiculat mai multe aşa-numite variante de salvare de la ruină a Cazinoului. În septembrie 2012, edilul-şef al municipiului Constanţa spunea că îşi doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul, iar la numai două luni după, a anunţat că intenţionează să realizeze un parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitarea monumentului, dar şi folosirea acestuia pentru jocurile de noroc. În februarie 2013, Radu Mazăre se răzgândeşte din nou şi anunţă că imobilul ar fi urmat să fie reabilitat cu fonduri europene. În primăvara aceluiaşi an, Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, susţinea că, pentru reabilitarea Cazinoului, ar fi fost aprobată finanţarea, fiind vorba despre fonduri europene, investiţie ce s-ar fi ridicat la aproximativ zece milioane de euro.
Niciuna dintre aceste presupuse soluţii nu s-a concretizat, fapt pentru care va fi interesant de urmărit dacă imobilul va fi repus în circuit ca urmare a reabilitării sale de ministerul condus de vicepremierul Liviu Dragnea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul terenurilor de la Club Castel și Complex Cazino Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv! Motivare (document)

06 Sep 2021 9033

Vândut de Mazăre în 2007 Primăria nu mai deţine terenul de sub Cazinoul din Mamaia. Prin decizia 32/2019 a ÎCCJ, acesta a revenit statului român (galerie foto+documente)

18 Dec 2019 7893

Radu Mazăre şi Liviu Dragnea, „vinovaţi” pentru situaţia Cazinoului din Constanta! Cine susţine asta?

25 May 2018 2902

27 iulie 2013. Mazăre proroc „Nimic nu este veşnic. Bogăţiile nu ne îmbogăţesc şi sufletul" (video)

27 Jul 2016 4289

Cazinoul, cândva, perla litoralului românesc O plimbare retrospectivă şi lanţul vicios al promisiunilor (galerie foto + video)

16 Jun 2015 12741

Radu Mazăre a plecat să se dea cu caiacul (galerie foto+video)

05 Feb 2015 2357

Radu Mazăre a venit pe faleza Cazinoului, la slujba de Bobotează

06 Jan 2015 2937

Ponta lipseşte. Dragnea, Tăriceanu şi Mazăre, vizită electorală pe faleza de la Cazino

13 Nov 2014 2609

Unde a dus „frica“ lui Mazăre A fost eliberat certificatul de urbanism pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa

12 Nov 2014 3242

Radu Mazăre "Cu banii constănţenilor am făcut blocuri pentru tineri, am făcut blocuri pentru amărâţi"

04 Nov 2014 2876

Cazinoul din Constanţa, în presa internaţională

12 Sep 2014 2671

Carnavalul Mamaia 2014 la final Imensul sfinx şi Ramses-Radu Mazăre. Crocodil, şerpi, cămile şi premii pentru cluburi

31 Aug 2014 7087

Comunicat de presa - Ediție spectaculoasă a Carnavalului Mamaia cu primarul Radu Mazăre în rolul faraonului Ramses al II-lea! - 27 august 2014

27 Aug 2014 2011

Iuliana Dumbrava, din Suceava, este Miss Litoral 2014 (galerie foto)

27 Jul 2014 7687

Programul oficial al primarului Mazăre şi al premierului Ponta de 1 Mai, la Constanţa

30 Apr 2014 3047