Mai mult de atât nu se putea! De Ziua Constanţei, elevii, sportivii şi cadrele MAI, în marş pe bulevardul Tomis via Piaţa Ovidiu

Pentru a marca Ziua Constanţei, în lipsa unor evenimente de anvergură, autorităţile locale organizează o paradă pe traseul Sala Sporturilor - Piaţa Ovidiu, în intervalul 16.00 -17.00 din ziua de 21 mai.
 
Ionela Bărboi, reprezentantul Biroului de Presă al Primăriei Constanţa, a precizat că la paradă vor participa elevi ai şcolilor, ai liceelor şi ai colegiilor din oraş, studenţi de la universităţile din municipiu, sportivi legitimaţi la cluburile sportive, dar şi cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Muzica de fanfară va însoţi parada, iar în punctul terminus, Piaţa Ovidiu, elevii din unităţile de învăţământ şi cei de la Palatul Copiilor vor prezenta scurte momente artistice.
 
Marinela Mrejeru, inspector pentru activităţi extraşcolare în cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa, ne-a precizat că peste 200 de constănţeni şi-au anunţat deja participarea la această paradă dedicată Zilei Municipiului Constanţa. Totodată, la eveniment ar putea participa şi reprezentanţii unităţilor de învăţământ care au pregătit un program pentru evenimentul dedicat zilei de 9 Mai, dar care nu s-a mai materializat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Elevii vor mărşălui echipaţi în uniformele unităţilor de învăţământ sau în costume populare, în timp ce sportivii vor îmbrăca echipamentele oficiale ale cluburilor pe care le reprezintă.
 
Anul trecut, pentru prima dată în istoria Constanţei, la iniţiativa tinerilor şi a sportivilor, s-a organizat o paradă similară tot de ziua oraşului - 21 mai, în cadrul evenimentului „Constanţa e a mea“. Încântat de idee, la acel moment, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a precizat: „Cel puţin în mandatul meu, această paradă se va organiza anual. Am văzut un model frumos, licee, universităţi şi cluburi sportive împreună, iar acest exemplu trebuie urmat şi în alte domenii“.
 
Din 2001, pe 21 mai a fost instituită, prin hotărâre de Consiliu Local Municipal, Ziua Constanţei. Potrivit hotărârii, „ziua a fost aleasă de sărbătoarea ortodoxă a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, care au introdus creştinismul ca religie oficială în Imperiul Roman“. Un alt argument de fixare a Zilei Constanţei este faptul că, în secolul IV d.Hr., vechea denumire greacă Tomis a fost schimbată în Constantiana, după numele surorii Împăratului Constantin. În primii ani, ziua oraşului era sărbătorită cu spectacole şi artificii, în portul turistic Tomis. Ziua Constanţei a fost sărbătorită prima dată în 2002, iar în ultimii ani s-a celebrat un an „da“, altul „ba“.
 

Procedura de selecţie, anulată de Primărie

 
Vă reamintim că, la procedura de evaluare şi selecţie a ofertelor pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă pentru organizarea şi derularea evenimentului „Ziua Constanţei 2018“, au fost depuse oferte de către Asociaţia Best Events şi Ghiuvelechian Clara PFA. Având în vedere prevederile Legii nr. 350/2005, procedura de selecţie a ofertelor pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă în vederea organizării şi derulării evenimentului „Ziua Constanţei 2018“ a fost anulată deoarece Ghiuvelechian Clara PFA a fost respinsă pentru că nu a îndeplinit condiţiile obligatorii de participare, existând astfel un singur participant. În condiţiile prevederilor Legii nr. 350/2005, procedura de selecţie a fost anulată deoarece s-a prezentat un singur ofertant. Bugetul maxim pus la dispoziţie de municipalitate pentru acest eveniment a fost de 200.000 de lei inclusiv TVA.
 

Citeşte şi:

Procedura de selecţie, anulată de Primărie La fel ca în 2016, Ziua Constanţei nu se mai organizează anul acesta!


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei - Bibliografie Scutul de la Dura-Europos

23 Mar 2024 1526

Imaginea zilei Constanța Unitatea și devotamentul într-o singură imagine- polițist însoțit de fiica sa la parada de 1 Decembrie (FOTO)

01 Dec 2023 1761

MAIMinisterul Afacerilor Interne va fi reprezentat la Parada Militară Națională din București

30 Nov 2023 603

Forțele Navale Române, la Parada Militară Națională și la ceremoniile militare din București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și Babadag

29 Nov 2023 1057

MApN Repetiții pentru Parada Militară Naţională, la Bucureşti

23 Nov 2023 856

MApN Paradă militară la București, de Ziua Națională a României

16 Nov 2023 881

LIVE TEXT Proiectul „Parada stradală” este prezentat în premieră la Constanța de artistul Mihai Mălaimare și Facultatea de Arte a UOC (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Oct 2023 868

„Paradă stradală” la Constanța Facultatea de Arte a UOC și artistul Mihai Mălaimare prezintă proiectul unicat în premieră națională

23 Oct 2023 680

Vicepremierul chinez, prezent la parada militară din Coreea de Nord

09 Sep 2023 788

Știri Constanța azi Paradă a UDTTMR cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (FOTO)

02 Sep 2023 2062

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, eveniment organizat de UDTTMR

02 Sep 2023 610

Polaris M Holding Deșeurile au prins viață la Grădinița PP Nr.33 Constanța (FOTO)

11 May 2023 1338

MAI Care este gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări

02 Dec 2022 990

Cum a fost sărbătorită Ziua Națională la Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

02 Dec 2022 2319

Paradă spectaculoasă a motocicliștilor, de Ziua Națională, pe străzile Constanței, în sprijinul orfanilor din centrele de copii (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 1652