Mai mult loc pentru aleşii locali Sediul Primăriei comunei Saligny va fi extins

Primăria comunei Saligny are planuri mari pentru anul 2015. Astfel, gospodarul-şef Ion Beiu şi-a propus ca, în acest an, să demareze un proiect european prin care să construiască două dispensare noi în satele Ştefan cel Mare şi Saligny.

Şi anul trecut, Primăria comunei Saligny a desfăşurat lucrări de dezvoltare a infrastructurii: drumul de exploatare, lung de peste şapte kilometri, a fost pietruit, urmând să fie asfaltat atunci când vremea o va permite, şcoala veche din Saligny a fost renovată complet, iar lucrările de la biserica din Făclia, chiar dacă au fost stopate o perioadă, au fost reluate.

 Două dispensare noi pentru localnici

 „Pentru anul 2015, avem planuri mari, sperăm să ne ajute şi bugetul. Vom demara lucrările în cadrul proiectului «Construire birouri şi anexe Primăria Saligny» şi sperăm să reuşim să construim şi cele două centre medicale pentru locuitorii din Făclia şi din Ştefan cel Mare“, a declarat primarul Ion Beiu. Necesitatea construirii acestor cabinete medicale este justificată. Un singur dispensar, şi acela depăşit de vremurile moderne, deserveşte o comună în care vieţuiesc 2.200 de persoane. „Pentru că oamenii nu puteau să meargă la dispensarul din satul Făclia pentru orice durere de măsea, am găsit de cuviinţă să amenajăm spaţii sanitare în incinta şcolilor generale din sate, unde doctorul de la dispensar vine din două în două zile să-şi trateze pacienţii. Pentru că această situaţie nu poate continua la nesfârşit, trebuia să găsim o soluţie. Aşa că am pregătit un proiect de construire a unor dispensare, pe care să le dotăm cu aparatură medicală modernă, pentru fiecare localitate în care aceste servicii medicale lipseau. Însă bugetul nostru abia dacă ne ajunge pentru salarii, de aceea trebuie să vedem cum facem, să găsim finanţare europeană. Este o investiţie de trei ori mai mare decât bugetul nostru, dar aceste centre medicale sunt o necesitate“, a explicat gospodarul-şef Ion Beiu.

Cât despre lucrările de extindere a sediului Primăriei, acestea sunt foarte aproape de linia de start. Recent, s-a încheiat procedura de licitaţie şi urmează a fi declarat câştigătorul. Valoarea investiţiei, fără TVA, depăşeşte 550.000 de lei, din care 27.330 de lei, fără TVA, reprezintă cheltuieli diverse şi neprevăzute. Bugetul proiectului este multianual, plata lucrărilor efectuate urmând să se facă până la sfârşitul anului 2017, în funcţie de alocările bugetare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.