Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna organizează astăzi, 24 ianuarie, de la ora 10.00, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.
 
Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, invită, cu acest prilej, toţi locuitorii comunei să sărbătorească, aşa cum se cuvine, această zi de o importanţă istorică pentru poporul român. „Unirea Principatelor Române este unul dintre cele mai îndrăgite momente ale istoriei noastre. Cei 161 de ani care au trecut de la Unire ne-au arătat care este distanţa de la efort la recompensă. Faptele EROILOR noştri sunt cele care ne permit nouă să fim ceea ce suntem astăzi. Lupta românilor din toate timpurile a fost dusă pentru noi - cei care suntem acum aici. Pentru că noi suntem cei care ne bucurăm astăzi de reuşita lor, la fel cum mâine sperăm să se bucure copiii noştri de reuşitele noastre. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României”, au transmis reprezentanţii autorităţii publice locale.
 
Ziua va debuta cu depuneri de coroane de flori la monumentul „Memorialul Eroilor”, situat la intrare în comună, şi la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, situat lângă Biserica „Sf. Maria“. Ulterior, manifestările se vor desfăşura la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, situat în faţa Căminului Cultural, şi vor debuta cu intonarea Imnului de Stat al României şi slujba religioasă.
 
Viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu, va susţine o alocuţiune, după care va urma ceremonialul depunerii de coroane de flori. Ca în fiecare an, veteranul de război Ion Ceapă va fi premiat de autoritatea publică locală. Cei prezenţi se vor prinde în Hora Unirii - simbol al prieteniei şi unităţii tuturor cetăţenilor comunei Cumpăna. Ziua va continua cu un spectacol susţinut de preşcolarii Grădiniţei „Florilor” şi de elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, care vor prezenta un montaj literar-artistic dedicat Unirii Principatelor Române. Pe scenă vor urma şi ansamblurile folclorice „Muguraşii” Cumpenei, „Boboceii Cumpenei” şi grupul ”Folk Trotter”.
 
Citeşte şi:
 
Eveniment cultural Elevii din Cumpăna, alături de aleşii locali, au celebrat naşterea Luceafărului poeziei româneşti (galerie foto)

Deschiderea programului activităţilor culturale ale anului 2020, la Cumpăna
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 512

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 633

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 539

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 600

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 738

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 756

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 524

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 610

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 679

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 550

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 535

Știri Constanța Eveniment artistic special de Dragobete, la Cumpăna. “Din Iubire, Pentru Iubire”

23 Feb 2024 570

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 689

Cumpărări directe Constanța Primăria Cumpăna cumpără un nou totem!

20 Feb 2024 687