Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna organizează astăzi, 24 ianuarie, de la ora 10.00, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.
 
Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, invită, cu acest prilej, toţi locuitorii comunei să sărbătorească, aşa cum se cuvine, această zi de o importanţă istorică pentru poporul român. „Unirea Principatelor Române este unul dintre cele mai îndrăgite momente ale istoriei noastre. Cei 161 de ani care au trecut de la Unire ne-au arătat care este distanţa de la efort la recompensă. Faptele EROILOR noştri sunt cele care ne permit nouă să fim ceea ce suntem astăzi. Lupta românilor din toate timpurile a fost dusă pentru noi - cei care suntem acum aici. Pentru că noi suntem cei care ne bucurăm astăzi de reuşita lor, la fel cum mâine sperăm să se bucure copiii noştri de reuşitele noastre. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României”, au transmis reprezentanţii autorităţii publice locale.
 
Ziua va debuta cu depuneri de coroane de flori la monumentul „Memorialul Eroilor”, situat la intrare în comună, şi la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, situat lângă Biserica „Sf. Maria“. Ulterior, manifestările se vor desfăşura la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, situat în faţa Căminului Cultural, şi vor debuta cu intonarea Imnului de Stat al României şi slujba religioasă.
 
Viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu, va susţine o alocuţiune, după care va urma ceremonialul depunerii de coroane de flori. Ca în fiecare an, veteranul de război Ion Ceapă va fi premiat de autoritatea publică locală. Cei prezenţi se vor prinde în Hora Unirii - simbol al prieteniei şi unităţii tuturor cetăţenilor comunei Cumpăna. Ziua va continua cu un spectacol susţinut de preşcolarii Grădiniţei „Florilor” şi de elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, care vor prezenta un montaj literar-artistic dedicat Unirii Principatelor Române. Pe scenă vor urma şi ansamblurile folclorice „Muguraşii” Cumpenei, „Boboceii Cumpenei” şi grupul ”Folk Trotter”.
 
Citeşte şi:
 
Eveniment cultural Elevii din Cumpăna, alături de aleşii locali, au celebrat naşterea Luceafărului poeziei româneşti (galerie foto)

Deschiderea programului activităţilor culturale ale anului 2020, la Cumpăna
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost deschisă prima creșă la Cumpăna

03 Nov 2020 652

Manifestări prilejuite de Ziua Armatei Române, la Cumpăna

25 Oct 2020 1338

Mariana Gâju, primarul ales al comunei Cumpăna, declarație de avere

23 Oct 2020 3547

Biserica „Sfânta Parascheva” din Cumpăna își prăznuiește hramul

13 Oct 2020 1172

Primăria Cumpăna face angajări în cadrul Compartimentului Creșă

05 Oct 2020 1060

Primăria comunei Cumpăna organizează concurs de recrutare pentru ocuparea mai multor posturi

23 Aug 2020 2085

#alegerilocale2020 Candidatul PNL la Primăria comunei Cumpăna, George Tufă - „O comunitate în dezvoltare are nevoie de o viziune proaspătă“

22 Aug 2020 890

Cetățenii întreabă, primarul răspunde! O nouă serie de întrebări pentru primarul din Cumpăna, Mariana Gâju

28 Jul 2020 749

Primarul comunei Cumpăna a solicitat premierului fonduri pentru continuarea lucrărilor de consolidare a malului stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră

21 Jul 2020 1106

„2020 – Cumpăna Comună de tip Smart Village”. Întâlnire de lucru, prezidată de Mariana Gâju

03 Jul 2020 970

#CetățeniiÎntreabaPrimarulRaspunde Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, le-a răspuns locuitorilor la mai multe întrebări (video)

22 Jun 2020 1096

Trei localități din județul Constanța, alături de RAJA, au semnat un contract pentru un proiect amplu de reabilitare a rețelelor de apă

13 Jun 2020 1378

Ziua Eroilor, comemorată la Cumpăna

27 May 2020 749

Primăria Cumpăna, precizări importante despre lucrările la sistemul rutier de pe strada Nucilor

25 May 2020 1649

Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)

15 May 2020 1454