Marian Dima, directorul DRDP Constanţa „Nu e avansată o dată pentru inaugurarea tronsonului Cernavodă - Medgidia"

autostrada_-_lucrari_autostrada.jpgTronsonul Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui (A2) a fost inaugurat pe 20 iulie, cu doar câteva zile înainte de organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Începând de la acea dată a început să se circule şi pe tronsonul Medgidia - Murfatlar, precum şi pe 11 kilometri din centura Constanţei. Pe tronsonul Cernavodă - Medgidia se circulă însă în regim de drum naţional, cu 80 de kilometri pe oră, pe o singură bandă pe fiecare sens de mers. Amintim că la inaugurare au fost prezenţi premierul Victor Ponta şi numeroşi miniştri şi lideri USL. La acel moment, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, declara că tronsonul Cernavodă - Medgidia din A2 ar putea fi finalizat la sfârşitul lunii august: „Există un grafic care s-a actualizat de când s-a instalat Guvernul USL Ponta, sperăm ca în luna august să fie finalizată (n.r. - Autostrada Soarelui). Termenul este toamna acestui an, dar noi sperăm să facem mai repede. La sfârşitul lunii august, da".

„Sfârşitul lunii august" s-a dus demult, dar nici vorbă despre inaugurarea oficială a tronsonului Cernavodă - Medgidia din A2.

Tronsonul - problemă

autostrada_-_Marin_Dima.jpg

Lucrările la acest tronson din A2 au înregistrat nişte poticneli pentru că francezii de la Colas, care au câştigat iniţial contractul, nu au respectat graficul lucrărilor, ceea ce a dus la rezilierea contractului. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a organizat, ulterior, o nouă licitaţie, care a fost câştigată de consorţiul Astaldi SPA - Max Boegl. Contractul „Proiectarea şi Construcţia Autostrăzii Cernavodă - Medgidia" a fost semnat pe 21 septembrie 2011, data începerii contractului fiind 7 octombrie 2011. Autostrada Cernavodă - Medgidia este parte a Coridorului Pan European IV (Budapesta - Sofia - Thessaloniki). Interesant de remarcat este că tronsonul Cernavodă - Medgidia a trebuia să fie deschis la sfârşitul lunii iulie, dar acest lucru s-a petrecut pe 20 iulie, dată deloc întâmplătoare căci, aşa cum am precizat deja, peste nouă zile de la data inaugurării a avut loc referendumul pentru suspendarea preşedintelui.

autostrada_-_autostrada_Medgidia_Cernavoda.jpg

Circulăm în funcţie de alegeri?

De la inaugurarea din 20 iulie şi până în luna octombrie am luat constant pulsul lucrărilor. În acest interval, pe unele porţiuni din tronson s-au turnat straturi de asfalt. Am remarcat construcţia grupurilor sanitare. Cât despre circulat, s-a circulat tot pe o singură bandă, pe fiecare sens de mers. Ne aflăm la jumătatea lunii noiembrie, cu aproximativ trei săptămâni înainte de alegerile generale din 9 decembrie şi despre inaugurarea oficială, respectiv despre finalizarea lucrărilor acestui tronson din A2 nu se aude nimic.

Pentru a aflat care este stadiul lucrărilor, l-am contractat pe directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa, Marian Dima. Acesta a declarat că „nu este avansată nicio dată oficială pentru inaugurarea tronsonului Cernavodă - Medgidia". „Contractul se încheie în 2013. Lucrările s-au finalizat în principiu. S-au montat separatoarele de căi, adică parapeţii, panourile anti-orbire au fost montate în mare. Se mai lucrează la amenajările din exteriorul căilor de rulare şi la semnalizarea verticală, căci panourile de informare se montează întotdeauna ultimele".

E drept, data la care acest tronson din A2 trebuie finalizat este 4 ianuarie 2013. Ne-am putea însă aşteptat la o inaugurare „cu dedicaţie", având în vedere faptul că pe 9 decembrie au loc alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat? Ne-am putea aştepta la o tăiere de panglică fastuoasă, politizată şi cu sfaturi privind votul din 9 decembrie?

Menţionăm că Marian Dima, şeful DRDP Constanţa a precizat în final: „Nu este exclus ca traficul să se deschidă în curând pe ambele căi, cu restricţii de viteză. Dar nu există o dată oficială". Întrebat cine va decide data, Dima a explicat că este vorba despre Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, deoarece „contractul este direct cu CNADNR".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 7 și DN 7A

25 Apr 2024 76

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 2A

25 Apr 2024 70

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 404

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 281

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 479

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 417

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 356

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 255

Vești bune pentru pensionari! Pensiile ar putea fi livrate înainte de Paște

24 Apr 2024 440

Indemnizaţia de 4.950 lei pe lună Au fost numiți administratorii provizorii pentru Consiliul de Administraţie al SC Termica Distribuţie Năvodari SRL

24 Apr 2024 383

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 387

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 254

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 179

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 11 și DEX 12

24 Apr 2024 172

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

24 Apr 2024 173