Mariana Gâju, președintele ACOR Constanța, va înainta o scrisoare către Prefectura Constanța. Ce probleme expune

  • Pe 21 decembrie s-a întrunit Adunare Generală a Asociației Comunelor și Orașelor din România, la sediul Bibliotecii Județene Constanța
 
Marți, 21 decembrie a avut loc o întrunire a Asociației Comunelor și Orașelor din România, la sediul Bibliotecii Județene Constanța.
 
Ordinea de zi a vizat prezentarea problemelor administrației locale, ce vor fi cuprinse în Actualizarea Acordului de Parteneriat dintre Ministerul Dezvoltării și AcoR. Un alt aspect puncta parteneriatul dintre Filiala Județeană Constanța AcoR și 16 instituții publice din județul Constanța cu privire la încheierea unui protocol în vederea implementării proiectului "Îmbunătățirea serviciilor corecționale din România prin implementarea principiului normalității -4 NORM-ality". Proiectul face parte din programul de finanțare "Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021" , Program Justiție. Pe ordinea de zi s-a aflat și aderarea comunelor Ciocârlia, Cobadin și Gârliciu din județul Constanța la sistemul de cooperare privind activitatea de audit public intern. Mai mult, pe ordinea de zi a întrunirii era prezentarea Planului de audit public intern pentru anul 2022 și a planului multianual de audit public intern pentru anii 2022- 2024.
 
„Am convocat Adunarea Generală a filialei județene Constanța a Asociației Comunelor și Orașelor din România, având pe ordinea de zi mai multe puncte de supus aprobării, care privesc activitatea filialei, în primul rând și apoi a asociației comunelor la nivel național, unde, în ultima perioadă, au avut loc mai multe întâlniri cu administrația publică centrală. Și toate acestea au ca scop nimic altceva decât modificări legislative care să îmbunătățească activitatea administrației publice centrale și, dacă vreți, măsuri aplicate pentru susținerea proiectelor de investiții majore care să ducă la dezvoltarea satului românesc.
 
În mod concret, astăzi, filiala județeană Constanța are dezbaterea parteneriatului cu administrația publică centrală, reînnoit la nivelul aniilor 2021 care a avut loc în urma întâlnirii din 13 decembrie la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu domnul ministru Cseke Attila, și unde reprezentanții ai Consiliului Director al ACOR au fost prezenți pentru a susține reînnoirea contractului din anul 2018.
 
Totodată, pe ordinea de zi avem hotărârea de aderare la filiala județeană Constanța, la serviciul public de audit financiar intern a trei localități și aici vorbim de Cobadin, Ciocârlia și Gârliciu, localități care doresc să facă parte din acest acord-cadru de realizare a verificării financiare a actelor administrative.
 
În același timp, prezentarea planului de audit public intern pentru anul 2022 și planul multianual de audit pentru 2022-2024. Totodată, am de supus materialele pe care le-am prezentat la întâlnirea de vineri, 17 decembrie, de la Palatul Victoria, cu primul ministru al României, ministrul finanțelor și ministrul dezvoltării acte deosebit de importante care privesc funcționarii publici, care privesc aleșii locali în egală măsură. Nu în ultimul rând, avem de prezentat un proiect de parteneriat pe care să îl realizăm la nivelul comunelor noastre cu sume financiare europene, alocate pentru susținerea după eliberarea din penitenciare, din detenție a locuitorilor comunelor noastre, acolo unde este cazul, de reintegrare în comunitate, în activitățile economice care să poată să le susțină mai departe atât educația cât și susținerea financiară.
 
Ultimul număr pe ordinea de zi avem solicitarea acordului colegilor primari de a înainta Instituției Prefectului, respectiv prefectului județului Constanța o sesizare privind solicitarea de a adresa Guvernului ca și instituție a administrației nemulțumirea funcționarilor publici privind plafonarea, înghețarea salarilor la nivelul personal al funcționarilor publici, oameni cu care administrația publică locală susține implementarea proiectelor, întreaga activitate care se referă la administrație începând de la sat comună”, a spus edilul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, președintele ACOR Constanța.
 
Despre A.Co.R.

 
Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Numărul membrilor A.Co.R. este de 1750 comune, din toate judeţele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene (dintre care 39 au personalitate juridică). Asociaţia Comunelor din România este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, creată cu scopul de a reprezenta în mod unitar comunele membre, constituită în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 264/2005.
Asociaţia Comunelor din România a fost declarată ca fiind de utilitate publică prin Hotărârea Guvernului nr. 156 din 13 februarie 2008.

 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Reuniune a Asociației Comunelor și Orașelor din România, filiala Constanța. Despre ce se discută (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Luptătorii de la Victoria Cumpăna, din nou pe podium la lupte. „Mica noastră localitate, un izvor inepuizabil de campioni“ (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 946

Primăria Cumpăna Mariana Gâju, prezentă la o conferință națională la Vaslui. Ce subiecte au fost abordate

21 Jun 2022 520

CS Victoria Cumpăna Micii fotbaliști, locul șase pe țară la Cupa Satelor. Rugbystul Andrei Chelaru, bronz la Gimnaziada din Franța (GALERIE FOTO)

24 May 2022 1170

Micile gimnaste de la CS Victoria Cumpăna, noi medalii la Naționale. „Suntem mândri de performanțele acestor minunate sportive!“ (GALERIE FOTO)

17 May 2022 994

CS Victoria Cumpăna Bianca Iancău, Robert Popa și antrenorul Vasile Vicol, premiați pentru rezultatele de la Cupa României

30 Apr 2022 1683

„Vă iubim și vă susținem“ Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna au urcat de 20 de ori pe podium la Cupa „Irina Deleanu” (GALERIE FOTO)

29 Apr 2022 1473

Primăria Cumpăna Daruri oferite persoanelor vârstnice cu venituri reduse și persoanelor cu dizabilităţi (GALERIE FOTO)

20 Apr 2022 725

Luptătoarea Bianca Iancău, din nou pe locul întâi. „Nu vom înceta niciodată să susținem sportul cumpănean!“ (GALERIE FOTO)

05 Apr 2022 1648

Primarul Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2022 849

Județul Constanța Locuitorii comunei Cumpăna, solidari cu refugiații din Ucraina (GALERIE FOTO)

11 Mar 2022 957

Mariana Gâju 600 de cadre medicale vor primi în dar mici simboluri ale primăverii

07 Mar 2022 1266

Primăria Cumpăna anunță Campania „Donează Sânge, Salvează O Viață!” revine în comună

07 Mar 2022 1419

Delegația ACoR, prezentă la Summitul European al Regiunilor și Orașelor de la Marsilia

07 Mar 2022 894

Condiții optime de pregătire pentru sportivii de la CS Victoria Cumpăna „Am revenit acasă, în prima sală de sport a comunei“ (GALERIE FOTO)

05 Feb 2022 2401

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna – „Este ziua în care înaintașii noștri au aprins speranța unirii”

25 Jan 2022 1036