Marin Ţopai, despre descentralizarea AJPIS „Aşteptăm să iasă proiectul final, varianta bună a acestuia”

Potrivit proiectului de descentralizare, iniţiat de vice-premierul Liviu Dragnea, Ministerul Muncii pierde din subordinea sa agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, care se reorganizează ca servicii publice de interes judeţean în subordinea consiliilor judeţene.

Am luat legătura cu directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa (AJPIS), Marin Ţopai, pentru a afla cum vede el intenţia Guvernului de a descentraliza agenţiile judeţene pentru plăţi şi servicii din întreaga ţară.
„Este un proiect decomandată, am văzut că sunt şi unele greşeli de redactare, aşteptăm să iasă proiectul final, varianta bună a acestuia. Acum nu putem să ne pronunţăm pe această chestiune”, a declarat Marin Ţopai, directorul AJPIS. Marin Ţopai a dat de înţeles că guvernanţii nu au o misiune uşoară în ceea ce priveşte agenţiile judeţene pentru plăţi şi servicii. „Este o instituţie destul de delicată, cu multe probleme, bănuiesc că mai marii noştri vor avea grijă de această chestiune, astfel încât descentralizarea să fie făcută în beneficiul cetăţeanului şi a problemelor sociale”, a afirmat directorul AJPIS. Întrebat dacă consiliile judeţene sunt în măsură să preia activitatea AJPIS-urilor, şeful de la Constanţa a răspuns: „Cu siguranţă vor fi pregătite”.
 
O primă formă de proiect a fost retrasă de pe site-ul Ministerului Muncii
 

Directorul Marin Ţopai a precizat că îşi va exprima un punct de vedere cu privire la descentralizarea AJPIS, atunci când va primi forma finală a acestui proiect. „Este prematur să ne pronunţăm acum. Vorbim de un proiect, care se află în dezbatere, urmând ca el să îmbrace forma finală în viitorul foarte apropiat”, a menţionat şeful AJPIS Constanţa. „Aşteptăm forma finală şi atunci ne vom conforma”, a mai spus acesta. Potrivit directorului AJPIS, proiectul privind descentralizarea agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială s-a aflat marţi, timp de o zi, pe site-ul Ministerului Muncii. „Ieri (n.r. marţi) a apărut şi l-au scos la o zi distanţă. Probabil că lucrează în continuare la el”, a mărturisit şeful AJPIS.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 1004

Ministrul Educației Palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare nu se desființează!

18 Jul 2022 1515

Descentralizarea Ministerului Turismului, proiect adoptat de guvern. Ce beneficii aduce această măsură

02 Aug 2018 1846

„Abordarea de până anul trecut a fost o problemă pentru România“ Ce vor primarii de municipii, reuniţi la Constanţa, de la Curtea de Conturi

30 Jun 2018 2217

Conferinţă la Ministerul Turismului Procedură de acreditare ca staţiune de interes local a satului pescăresc Vama Veche

10 May 2018 1922

Profit.ro Autorizarea hotelurilor, restaurantelor și barurilor va rămâne doar la nivel local. Ministerul Turismului intenționează să se retragă din procesul de autorizare

16 Apr 2018 2213

Consiliul Judeţean Constanţa, protocol de colaborare cu Ministerul Turismului (document)

27 Jul 2017 2897

Iată proiectele ce ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului de azi. Ce memorandum are legătură cu CNE Cernavodă

12 Apr 2017 1980

Comasare, descentralizare, transparenţă şi competenţă la toate nivelurile Reforma în administraţie marca Dacian Cioloş

04 May 2016 4854

Ponta spune că descentralizarea lui Iohannis este percepută ca secesiune

06 Nov 2014 1712

Mazăre la sediul IPJ „E normal ca salvamarii să nu fie plătiţi de administraţia locală, plajele nu sunt la primării”

23 Sep 2014 2450

Litoral Tv Descentralizarea clasificării turistice, "În Arenă"

26 Aug 2014 2246

Litoral TV AOR și-a prezentat activitatea

25 Jun 2014 2459

UPDATE - Ce contează mai mult pentru Mazăre, Portul sau constănțenii? Edilul condiționează reducerea facturilor la energie termică cu descentralizarea Portului (vezi foto)

14 May 2014 2444

Scrisoarea lui Mazăre Ce promite primarul dacă se descentralizează Portul Constanţa. Iată conţinutul integral al misivei (document)

25 Apr 2014 4518