MDLPA oferă fonduri autorităţilor locale. Astăzi de deschide apelul pentru construcţia a peste 5.500 de locuinţe pentru tineri

  • MDLPA asigură 370 milioane de euro în acest scop din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)
  • Locuințele cu consum de energie redus, vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul reţelelor de climă, termoficare şi iluminat
  • MDLPA le oferă autorităţilor publice locale şi un proiect tip, conform cu reglementările, care are toate avizele necesare şi este uşor de implementat
  • Aceste proiecte tip sunt pentru clădiri cu câte şase apartamente de două camere şi 65 de metri pătraţi

     

 
Apelul de proiecte al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru finanţarea construcţiei a peste 5.522 de locuinţe nZEB pentru tineri care provin din comunităţi şi grupuri marginalizate şi specialişti din domeniul sănătăţii şi al educaţiei, se deschide luni, 16 mai 2022.

MDLPA asigură 370 milioane de euro în acest scop din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Ministerul Dezvoltării, din PNRR, va finanţa construcţia unor locuinţe cu consum de energie redus, care provine din surse regenerabile, şi care vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul reţelelor de climă, termoficare şi iluminat", a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.
 
MDLPA le oferă autorităţilor publice locale care pot accesa aceste fonduri şi un proiect tip, conform cu reglementările, care are toate avizele necesare şi este uşor de implementat.

Fiecare unitate administrativ-teritorială poate crea şi construi un proiect propriu sau poate folosi proiectul tip pus la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării.

Aceste proiecte tip sunt pentru clădiri cu câte şase apartamente de două camere şi 65 de metri pătraţi.

Locuinţele vor avea sisteme inteligente, digitale de management al acestor resurse, iar cheltuielile vor fi mici - un aspect important în contextul creşterii preţurilor la energie.
 
 În acelaşi timp, aceste locuinţe vor reduce impactul fenomenului de efect de seră, vor fi sustenabile şi prietenoase cu mediul.


Clădirile nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie şi apă caldă din surse regenerabile, anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uşi şi geamuri izolante.

Clădirile vor fi, de asemenea, dotate cu pompe de căldură cu puţuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp.

Vara poate fi folosit pentru răcirea locuinţei, iar iarna ajută la încălzire, fiind nevoie de un aport de energie redus pentru a încălzi locuinţa pornind de la 10 grade.

Proiectele trebuie adaptate doar terenului pe care vor fi construite.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Ministerul Dezvoltării ANL a recepţionat 20 de locuinţe pentru tineri. În ce oraș sunt acestea și cine le poate achiziționa

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!

30 Jun 2022 481

Contractul cu Polaris a fost adiționat! Primarul Chițac se așteaptă ca instanța să decidă cine are dreptate

30 Jun 2022 601

USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

29 Jun 2022 782

Consilierii municipali USR vor monitorizare GPS pentru autoturismele ce fac parte din parcul auto al Primăriei Constanța

28 Jun 2022 538

Constănțeanul supărat. Oamenii reclamă că la numărul de telefon afișat la sediul Serviciului Gestionare Cimitire nu răspunde nimeni. Cum explică situația Primăria Constanța?

27 Jun 2022 990

Se reconfigurează zona Aleea Lupeni. Primăria Constanța propune exproprieri. Este vizat și terenul vândut de Octav Tour SRL pe care un alt investitor vrea să ridice un P+7! (DOCUMENT+ GALERIE FOTO)

27 Jun 2022 5314

Cum se împart finanțările nerambursabile pentru proiectele culturale din bugetul Consiliului Județean Constanța? (DOCUMENT)

25 Jun 2022 1089

Ce spune secretarul Primăriei Ovidiu în legătură cu subevaluarea inițială a unui teren din localitate scos la licitație pentru 99 de ani?

24 Jun 2022 1187

Cine sunt noii administratori ai Regiei Județene de Drumuri și Poduri? Astăzi se încheie și mandatul directorului interimar

23 Jun 2022 1192

Din aberațiile ședințelor în format videoconferință. CJC a alocat aproape 1.5 milioane de lei unei Asociații al cărui secretar este chiar un consilier județean PNL (DOCUMENTE)

23 Jun 2022 2298

Consilierii județeni aprobă procedura prin care Regia de Drumuri și Poduri se transformă în societate pe acțiuni (DOCUMENTE)

22 Jun 2022 936

Consilierii județeni vot vota un protocol cu Arhiepiscopia Tomisului. Ce prevede acesta? (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 924

OMD Constanța-Mamaia, în chinuirile facerii. Primăria încasează, dar nu poate justifica impactul colectării taxei de promovare asupra turismului

20 Jun 2022 692

Pe ce rute vor funcționa primele autobuze electrice chinezești din portofoliul CT BUS

20 Jun 2022 5970

PUD-urile afaceristului Tapangea în zona Campusului universitar ajung pe masa Comisie tehnice de urbanism

20 Jun 2022 698