Administratie locala

Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul. Clădirea în care a funcţionat „Casa Soarelui“ va fi preluată de Consiliul Judeţean!

La mai bine de două luni de la închiderea Centrului de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ şi după dizolvarea de instanţă a asociaţiei cu acelaşi nume, care, din anul 2002, a înfiinţat şi a sprijinit permanent centrul, iată că factorii de decizie de la nivelul administraţiei judeţene se străduiesc să rezolve situaţia bolnavilor în fază terminală din judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, va introduce pe ordinea de zi a şedinţei CJC din această lună un proiect de hotărâre privind intenţia de preluare a imobilului în care şi-a desfăşurat activitatea „Casa Soarelui“. Ulterior, Ministerul Sănătăţii va lua la cunoştinţă intenţia şi va promova printr-o hotărâre de guvern darea în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa a acestei clădiri. Centrul va funcţiona în administrarea Spitalului Judeţean Constanţa şi va oferi, cel mai probabil, pe viitor, îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer din judeţ.
 
Consiliul Judeţean va avea după momentul preluării şi responsabilitatea dotării cu mobilier, echipamente, dar şi asigurarea medicaţiei şi tratamentului pentru pacienţii centrului. În acest sens, se caută soluţii pentru identificarea fondurilor în vederea achiziţionării celor necesare. Şi angajarea personalului specializat pentru îngrijiri paliative reprezintă o provocare în acest moment, dar se pare că ideea agreată atât de Consiliul Judeţean, cât şi de Spitalul Judeţean este angajarea personalului care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul „Casei Soarelui“.
 
Citeşte şi:
 
Se caută o bază legală pentru preluarea de către Consiliul Judeţean a sediului fostului centru „Casa Soarelui“!
 
Constanţa, oraş condamnat de rea-voinţă! Ce rămâne după închiderea „Casei Soarelui“. 2.200 de cazuri diagnosticate anual. Jumătate au nevoie de paliaţie, dar ea nu mai există! (document)

Secţia de Oncologie din Constanţa va fi sufocată După închiderea Radioterapiei şi „Casa Soarelui” a apus pentru bolnavii de cancer în fază terminală! (galerie foto)

Bolnavii în fază terminală, ai nimănui. Fundaţia Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ Constanţa, dizolvată în instanţă


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Când va fi inaugurată la Constanța Casa Soarelui. Ce a declarat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu

07 Jan 2019 480

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019

20 Dec 2018 925

Interviu live Cu ce veşti vine 2019 pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa? (galerie foto)

19 Dec 2018 2498

Vreme de plimbare, pe faleza Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

25 Nov 2018 485

Spitalul Județean Constanța a scos la licitație un contract care vizează „Casa Soarelui“. Ce lucrări se fac (document)

11 Oct 2018 1131

Constanţa Mai mulţi bani pentru Casa Soarelui. La ce costuri se ridică investiţia

22 Aug 2018 833

Peste 100 de posturi noi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. 33 la Secţia Oncologică (document)

27 Jul 2018 1731

„Casa Soarelui“ din Constanţa va redeveni funcţională. Pacienţii oncologici vor beneficia de tratament paliativ gratuit (galerie foto)

11 Jul 2018 1356

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu anunță demararea procedurilor pentru construirea unui spital de pediatrie la Constanța

10 Jul 2018 2455

Centrul de Îngrijiri Paleative Casa Soarelui din Constanța, preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (galerie foto)

10 Jul 2018 3767

„Casa Soarelui“. Ce obligaţii are Consiliul Judeţean Constanţa după publicarea HG în Monitorul Oficial. Următorul obiectiv trebuie să fie redeschiderea secţiei de radioterapie!

18 Jun 2018 993

Este oficial. Guvernul a trecut Casa Soarelui în domeniul public al Consiliului Județean Constanța. Ce a declarat președintele CJC

08 Jun 2018 1252

"Casa Soarelui", pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

08 Jun 2018 1489

Aglomerație la stația de taxare de la Fetești. Coadă de mașini spre București (galerie foto + video)

03 Jun 2018 1671

Eugen Teodorovici şi Sorina Pintea vin la Constanţa. Spitalul regional, repus pe firmament de PSD. O hotărâre privind soarta Casei Soarelui, adoptată de urgenţă

22 May 2018 1525