Ministrul Turismului și oficialii Constanței, întrevedere cu oaspeți din Shanghai. Investiții în infrastructura turistică și vize simplificate pentru turiștii care provin din China

Turismul și agricultura au fost temele de discuție dintre oficialii români și chinezi care s-au întâlnit ieri la Constanța. Piața chineză are un potențial de 100 de milioane de turiști anual, fapt care o face foarte atractivă pentru România, a precizat ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la eveniment. El a mai declarat că s-au făcut demersuri evidente pentru atragerea acestei noi piețe, în special prin simplificarea procedurilor de eliberare a vizelor. Astfel s-a ajuns ca viza pentru turiștii chinezi să fie eliberată și în 24 de ore.
 
„China are un potențial enorm. Este țara care, în ultima perioadă, a furnizat anual constant peste 100 de milioane de turiști la nivel mondial. În anul 2017, România a înregistrat o creștere cu 22 de procente în privința vizitatorilor din China. Ne bucură faptul că suntem pe o linie ascendentă, dar a sosit momentul ca România să devină cu adevărat o destinație turistică majoră pentru China! Am venit în sprijinul celor care vor să vină în România și am reușit să reducem timpul de acordare a vizelor“, a punctat ministrul Turismului, Bogdan Trif.
 
Acesta a mai spus că, până la sfârșitul anului, vor fi redeschise birourile de turism din străinătate, iar trei dintre acestea vor fi în China, dintre care unul în Shanghai. Delegația chineză s-a declarat impresionată de litoralul românesc, de oferta variantă de prețuri, de ospitalitatea românească și de vinurile din regiune.
 
Oficialii români și chinezi au abordat și tema unei linii aeriene directe între Shanghai și București, o inițiativă care ar veni atât în sprijinul investitorilor chinezi în România, cât și în beneficiul dezvoltării turismului din țara noastră.
 
Al doilea subiect al discuțiilor de ieri l-a reprezentat agricultura. Partea chineză s-a arătat interesată să importe din regiunea Dobrogei porumb, grâu sau fasole. Județul Constanța a fost reprezentat de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, de prefectul județului, Ioan Albu, și de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, iar din partea Guvernului României au participat ministrul Turismului, Bogdan Trif, și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Alexandru Valentin Țachian. Delegația chineză a fost condusă de Li Chunping - director al Diviziei Afacerilor Europene și Africane a Municipalității Shanghai.
 
Evenimentul va fi urmat de vizita unei delegații de oameni de afaceri constănțeni în Shanghai, cu care municipiul Constanța este deja înfrățit de mai mulți ani.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 292

Destinația Mamaia Constanța, în atenția francezilor la Salonul Mondial de Turism din Paris

16 Mar 2024 358

Destinația Mamaia Constanța, prima participare la Salonul Mondial de Turism din Paris

13 Mar 2024 389

Top 5 cele mai vizitate orașe din Europa

11 Mar 2024 388

Firme Constanța Se închid mai multe puncte de lucru ale THR Marea Neagră SA

08 Mar 2024 465

Destinația Mamaia Constanța - concluzii după prima participare la Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin

08 Mar 2024 332

Destinația Mamaia Constanța, în atenția tour-operatorilor din Germania

07 Mar 2024 410

Constanța, promovată la Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin

05 Mar 2024 457

Mini-Farm SRL dorește edificarea unui imobil de patru etaje în Constanța

04 Mar 2024 479

OMD Mamaia Pregătiri pentru Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin

04 Mar 2024 730

Declarații de avere Constanța Nicu Beca, auditor la Curtea de Conturi, avere și interese. Soția sa lucrează în CJC (DOCUMENTE)

27 Feb 2024 884

Bloc de două etaje Constănțenii pot influența investiția omului de afaceri George Guci de pe strada Traian din Constanța

25 Feb 2024 1016

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3069

Corina Martin, reprezentant al patronatelor în turism „Vrem să facem turism , iar plaja este doar o componentă a acestui pachet turistic”

21 Feb 2024 597

Nicolae Bucovală, operator de turism „Plajele ar trebuie să se liciteze pe cel puțin zece ani” (VIDEO)

21 Feb 2024 670