Ministrul Turismului și oficialii Constanței, întrevedere cu oaspeți din Shanghai. Investiții în infrastructura turistică și vize simplificate pentru turiștii care provin din China

Turismul și agricultura au fost temele de discuție dintre oficialii români și chinezi care s-au întâlnit ieri la Constanța. Piața chineză are un potențial de 100 de milioane de turiști anual, fapt care o face foarte atractivă pentru România, a precizat ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la eveniment. El a mai declarat că s-au făcut demersuri evidente pentru atragerea acestei noi piețe, în special prin simplificarea procedurilor de eliberare a vizelor. Astfel s-a ajuns ca viza pentru turiștii chinezi să fie eliberată și în 24 de ore.
 
„China are un potențial enorm. Este țara care, în ultima perioadă, a furnizat anual constant peste 100 de milioane de turiști la nivel mondial. În anul 2017, România a înregistrat o creștere cu 22 de procente în privința vizitatorilor din China. Ne bucură faptul că suntem pe o linie ascendentă, dar a sosit momentul ca România să devină cu adevărat o destinație turistică majoră pentru China! Am venit în sprijinul celor care vor să vină în România și am reușit să reducem timpul de acordare a vizelor“, a punctat ministrul Turismului, Bogdan Trif.
 
Acesta a mai spus că, până la sfârșitul anului, vor fi redeschise birourile de turism din străinătate, iar trei dintre acestea vor fi în China, dintre care unul în Shanghai. Delegația chineză s-a declarat impresionată de litoralul românesc, de oferta variantă de prețuri, de ospitalitatea românească și de vinurile din regiune.
 
Oficialii români și chinezi au abordat și tema unei linii aeriene directe între Shanghai și București, o inițiativă care ar veni atât în sprijinul investitorilor chinezi în România, cât și în beneficiul dezvoltării turismului din țara noastră.
 
Al doilea subiect al discuțiilor de ieri l-a reprezentat agricultura. Partea chineză s-a arătat interesată să importe din regiunea Dobrogei porumb, grâu sau fasole. Județul Constanța a fost reprezentat de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, de prefectul județului, Ioan Albu, și de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, iar din partea Guvernului României au participat ministrul Turismului, Bogdan Trif, și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Alexandru Valentin Țachian. Delegația chineză a fost condusă de Li Chunping - director al Diviziei Afacerilor Europene și Africane a Municipalității Shanghai.
 
Evenimentul va fi urmat de vizita unei delegații de oameni de afaceri constănțeni în Shanghai, cu care municipiul Constanța este deja înfrățit de mai mulți ani.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 608

O agenție de turism s-a mutat la Constanța și și-a reluat activitatea după șapte ani

21 Apr 2024 386

Firme Constanța Acționarii Muntenia Estival 2002 SA, societate condusă de Angelo, fiul lui Cristi Borcea, se reunesc în AGOA. Pe ordinea de zi, și repartizarea profitului din 2023

20 Apr 2024 517

Bella Licca International SRL elaborează PUZ pentru o investiție în județul Constanța

19 Apr 2024 327

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 890

Au început pregătirile pentru noul sezon turistic în Delta Dunării (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 361

Întâlnire dintre operatorii turistici cu activitate pe raza județului Tulcea și factori de decizie din domeniu (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 347

Care sunt tendințele sezonului estival 2024

13 Apr 2024 444

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 553

Patru agenții de turism din județul Constanța au rămas fără licență de funcționare. Iată care sunt acestea (DOCUMENT)

10 Apr 2024 6033

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 638

Firme Constanța Conducerea THR Marea Neagră - S.A, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

01 Apr 2024 606

Justiție Constanța Administrația Fondului Imobiliar SRL, la judecată cu o societate din Valu lui Traian

30 Mar 2024 643

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 712

Firme Constanța O nouă societate deschisă la Costinești de doi cetățeni turci. Iată cu ce se ocupă

23 Mar 2024 505