Administratie locala

Ministrul Turismului și oficialii Constanței, întrevedere cu oaspeți din Shanghai. Investiții în infrastructura turistică și vize simplificate pentru turiștii care provin din China

Turismul și agricultura au fost temele de discuție dintre oficialii români și chinezi care s-au întâlnit ieri la Constanța. Piața chineză are un potențial de 100 de milioane de turiști anual, fapt care o face foarte atractivă pentru România, a precizat ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la eveniment. El a mai declarat că s-au făcut demersuri evidente pentru atragerea acestei noi piețe, în special prin simplificarea procedurilor de eliberare a vizelor. Astfel s-a ajuns ca viza pentru turiștii chinezi să fie eliberată și în 24 de ore.
 
„China are un potențial enorm. Este țara care, în ultima perioadă, a furnizat anual constant peste 100 de milioane de turiști la nivel mondial. În anul 2017, România a înregistrat o creștere cu 22 de procente în privința vizitatorilor din China. Ne bucură faptul că suntem pe o linie ascendentă, dar a sosit momentul ca România să devină cu adevărat o destinație turistică majoră pentru China! Am venit în sprijinul celor care vor să vină în România și am reușit să reducem timpul de acordare a vizelor“, a punctat ministrul Turismului, Bogdan Trif.
 
Acesta a mai spus că, până la sfârșitul anului, vor fi redeschise birourile de turism din străinătate, iar trei dintre acestea vor fi în China, dintre care unul în Shanghai. Delegația chineză s-a declarat impresionată de litoralul românesc, de oferta variantă de prețuri, de ospitalitatea românească și de vinurile din regiune.
 
Oficialii români și chinezi au abordat și tema unei linii aeriene directe între Shanghai și București, o inițiativă care ar veni atât în sprijinul investitorilor chinezi în România, cât și în beneficiul dezvoltării turismului din țara noastră.
 
Al doilea subiect al discuțiilor de ieri l-a reprezentat agricultura. Partea chineză s-a arătat interesată să importe din regiunea Dobrogei porumb, grâu sau fasole. Județul Constanța a fost reprezentat de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, de prefectul județului, Ioan Albu, și de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, iar din partea Guvernului României au participat ministrul Turismului, Bogdan Trif, și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Alexandru Valentin Țachian. Delegația chineză a fost condusă de Li Chunping - director al Diviziei Afacerilor Europene și Africane a Municipalității Shanghai.
 
Evenimentul va fi urmat de vizita unei delegații de oameni de afaceri constănțeni în Shanghai, cu care municipiul Constanța este deja înfrățit de mai mulți ani.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanţa va participa la Târgul de Turism al României

18 Jan 2019 297

Accident rutier în lanț pe Valea Oltului. Două autotrenuri și două autoturisme, implicate. Traficul este blocat

16 Jan 2019 365

Bloc de trei etaje, pe bulevardul Mamaia. Investitor - o firmă înființată de fostul șef al APIA

16 Jan 2019 452

Lista agenţiilor vizate Consiliul Concurenţei a sancţionat 13 agenţii de turism şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism

14 Jan 2019 454

Transformarea RATC în CT BUS şi rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Comisiei pentru servicii publice şi turism a Consiliului Local Municipal Constanţa (documente)

14 Jan 2019 946

Birourile Centrului de Excelenţă în Turism „Tomis“ n-au căutare nici în 2019

09 Jan 2019 306

Societatea Ypa Turism a fost înfiinţată la Constanţa. Cine este fondatorul şi ce domeniu de activitate are firma

29 Dec 2018 497

Posturi vacante la Primăria Municipiului Mangalia. Când are loc concursul

25 Dec 2018 1035

Delfinariul din Constanţa se va extinde, cu fonduri de la Ministerul Turismului

24 Dec 2018 391

Guvernul a adoptat Autoritățile publice locale vor putea obține mai ușor fonduri pentru investiții în turism

21 Dec 2018 328

Au puterea şi banii, dar le lipseşte voinţa Proiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din judeţul Constanţa, a picat. CJC bagă subiectul sub preş! (documente)

12 Dec 2018 886

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Gabriel Comănescu şi Claudiu Nicolae Rădulescu

07 Dec 2018 1198

Moda planificărilor pe bani publici Strategia de dezvoltare a turismului în judeţul Constanţa, mai scumpă decât studiul pentru Master-Planul de investiţii al Ministerului Turismului! (document)

03 Dec 2018 771

Două expoziții semnate arhitect Radu Cornescu, dedicate Centenarului

02 Dec 2018 705

Mesajul Ministrului Turismului, Bogdan Trif, cu ocazia Zilei Naționale a României

01 Dec 2018 290