Municipalitatea plătește anual aproape un milion de euro chirie pentru desfășurarea activității. Unde va fi amplasat noul sediu al Primăriei Constanța! (galerie foto+video)

  • Primăria Constanța a închiriat clădiri de la persoane fizice sau juridice pentru a muta serviciile municipalității
  • Numai la nivelul anului 2018, Primăria Constanța plătea anual peste 500.000 de euro
  • Consilierii locali susţin că chiriile plătite pentru toate sediile şi departamentele primăriei ar depăşi chiar un 1 milion de euro annual
  • Decebal Făgădău vrea să construiască de la 0 un nou sediul în care să funcționeze toate serviciile publice ale municipalității
  • Fosta școală cu clasele I-VIII "Grigore Sălceanu va fi demolată pentru a face loc acestui proiect
 
Din lipsă de spațiu, în ultimii ani, Primăria Constanța a închiriat clădiri de la persoane fizice sau juridice pentru a muta serviciile municipalității.
Numai la nivelul anului 2018, Primăria Constanța plătea anual peste 500.000 de euro, fonduri cu care putea să-și dezvolte la propriu, un departament de afaceri imobiliare.
Doar pe cinci sedii în care își desfășoară activitatea mai multe birouri se plătea peste 40.000 de euro lună/184.000 de lei pe lună.

O parte dintre sediile primăriei Constanța


Primăria Constanța își desfășoară activitatea în mai multe sedii, după cum urmează: sediul principal, situat pe bulevardul Tomis nr. 51; Centrul de Informare Cetățeni, cu sediul în incinta City Park Mall (aripa nouă), etaj 1, sediul situat pe strada Amzacea nr. 13, sediul de pe strada Ștefan Mihăileanu nr. 10, sediul municipalității de pe strada Cuza Vodă nr. 27, sediul de pe strada Mihai Eminescu nr. 20, sediul de pe strada Bărăganului nr. 24 și un altul cu intrare din strada Mihail Kogălniceanu, sediul din imobilul situat pe strada Plevnei nr. 4.
 
În ultimii doi ani, Primăria Constanța a mai operat câteva schimbări la nivelul sediilor. Motivul - unele spații deveniseră neadecvate pentru desfășurarea activităților specifice.
În rândul consilierilor locali sunt voci care susţin că din informaţiilor lor, chiriile plătite pentru toate sediile şi departamentele primăriei ar depăşi chiar un 1 milion de euro anual. S-au depus o serie de adrese în legătură cu situaţia chiriilor plătite pentru aceste sedii, care nu au fost încă onorate de municipalitate.

O fostă școală depopulată va deveni sediul primăriei Constanța


Aceste realități de ordin financiar l-ar determinat chiar pe edilul orașului, Decebal Făgădău să ia o decizie și să construiască de la 0 un nou sediul în care să funcționeze toate serviciile publice ale municipalității. Locația aleasă este ultracentral, situată pe bulevardul Mamaia și aparține Primăriei. Până în urmă cu ceva vreme, acolo și-a desfășurat activitatea școala cu clasele I-VIII "Grigore Sălceanu”. Deoarece în zonă mai sunt și alte unități  de învățământ iar școala fusese depopulată, s-a desființat iar spațiile au fost închiriate ani de zile de privați. De ceva vreme acolo funcționează  Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța. Pentru a elibera însă acest spațiu, municipalitatea a oferit recent Consiliului Județean Constanța clădirea fostei Școli nr.19 de pe strada Medeea. De altfel, administrația județeană a demarat deja o achiziție publică pentru lucrări de reparații curente la această clădire, iar după reabilitare, în această clădire își va muta sediul Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.
Revenind la fosta școală cu clasele I-VIII "Grigore Sălceanu", primarul Decebal Făgădău spune că are în plan demolarea acesteia și construirea unui sediu modern, unde va muta Primăria Constanța. Edilul nu a estimat însă și cand urmează să demareze aceste lucrări și nici dacă noua construcție va fi realizată din fonduri proprii sau intenționează să acceseze fonduri europene.
Menționăm că biroului primarului, al viceprimarilor și directorilor municipalității vor funcționa în continuare în sediul de pe bulevardul Tomis, în incinta Casei Albe, așa cum este cunoscută constănțenilor.
 
 
Citește și:

Jumătate de milion de euro - suma plătită anual pentru birourile funcționarilor publici! Primăria Constanța, chiriaș de lux în spațiile unor afaceriști (galerie foto+documente)

 
Unde se află cele şapte sedii ale Primăriei Constanţa şi ce servicii şi direcţii „adăpostesc“​

Primăria Constanţa cumpără servicii de evaluare a chiriilor pentru viitoarele sedii ale Poliţiei Locale, ale Autorităţii Tutelare şi ale Corpului de Control​

Decizie a asociaților City Park Constanța SRL, fosta Everest Investiții și Consultanță SRL. Despre ce este vorba
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 548

UAT Ovidiu a depus solicitarea de mediu pentru „Desființare sediu vechi Primărie și amenajare parcare”

21 Jul 2023 761

Sediul Primăriei Medgidia a intrat în renovare. Unde își defășoară activitatea instituția?

04 Jul 2023 1256

Sediul Primăriei Tulcea va fi modernizat și va avea lift panoramic (DOCUMENT)

26 May 2023 1445

Contract de aproape 650.000 de euro pentru reparații și renovare la Școala nr. 1 din Sarichioi, județul Tulcea! Ce firme și l-au adjudecat (DOCUMENT)

18 Apr 2023 1350

Sediul Primăriei comunei Pantelimon, județul Constanța, renovat prin PNRR

10 Apr 2023 1027

Firmele familiei Pălimaru câștigă în tandem contracte de la administrația Chițac (DOCUMENT)

21 Mar 2023 1924

Primăria Constanța, batalion disciplinar! Funcționari publici mutați cu forța într-un imobil, în care pereții amintesc că aici a funcționat o Agenție de modele și videochat! (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 7204

#citeșteDobrogea De la sediu al Primăriei Constanța, la actualul Muzeu de Istorie Națională și Arheologie

13 Jul 2021 3321

Primăria Techirghiol își extinde sediul. O firmă din Cumpăna a câștigat licitația pentru lucrări

20 Mar 2020 3218

Concurs de angajare la Primăria Comunei Tuzla, județul Constanța

12 Nov 2019 2386

Primăria municipiului Constanţa achiziţionează echipamente de control al parcărilor

18 Sep 2019 1700

UPDATE 1 Dosarele nu sunt în pericol Sediul primăriei de pe strada Amzacea, inundat

19 Sep 2016 2837

Biserica din Făclia, inaugurată Parcarea din vecinătatea sediului Primăriei Saligny, aproape gata

04 May 2016 2836

Mai mult loc pentru aleşii locali Sediul Primăriei comunei Saligny va fi extins

27 Jan 2015 2522