Municipiul Constanţa este de 26 de ani membru al Clubului Internaţional al Mării Negre. Nu se cunosc beneficiile. Cotizaţia este de 3.000 de euro!

Clubul Internaţional al Mării Negre este o organizaţie regională, nonguvernamentală şi nonprofit ce reuneşte mai multe oraşe de la Marea Neagră, dar şi din vecinătatea acesteia, sprijină consolidarea şi dezvoltarea cooperării în zona Mării Negre în domeniile economic, social, cultural, educaţional, turistic, de mediu.
Acesta are statut de observator în cadrul Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră şi statut consultativ special al Consiliului Economic şi Social al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Organizaţia a fost înfiinţată în anul 1992 în oraşul Odesa, Ucraina, în scopul creării unei reţele puternice bazate pe principiul dezvoltării urbane durabile a oraşelor membre.
 
Din România, Constanţa şi Galaţi sunt singurele municipii care fac parte din Club, alături de Burgas şi Varna din Bulgaria, oraşele Poti, Batumi şi Suhumi din Georgia, Pireu, Salonic şi Kavala din Grecia, Tiraspol din Republica Moldova, Azov, Taganrog, Rostov on Don, Tuapse, Anapa şi Regiunea Temryuk din Rusia, oraşele Trabzon, Samsun şi Izmir din Turcia, precum şi Odesa, Mykolaiv, Sevastopol, Illichivsk, Kherson, Yuzhne, Mariupol, Yalta şi Feodosiya din Ucraina.
 
Municipiul Constanţa a aderat la organizaţie din anul înfiinţării acesteia, prin HCL nr. 90/1992, fiind membru fondator, în timpul mandatului de primar al lui Corneliu Neagoe. 
 
La Adunarea Generală a organizaţiei care a avut loc la Galaţi, în data de 7 octombrie 2017, s-a votat ca următoarea întâlnire a membrilor să aibă loc la Constanţa, în septembrie 2018.
Pentru anul în curs, cotizaţia anuală aferentă calităţii de membru în cadrul Clubului Internaţional al Mării Negre este de 3.000 de euro. Consilierii locali municipali vor aproba în şedinţa de astăzi obligaţiile financiare ce revin municipalităţii din această aderare la Clubul Mării Negre.
 
Facem menţiunea că, pe parcursul celor 26 de ani de la momentul aderării şi până în prezent, nu au fost prezentate niciodată de administraţiile care s-au succedat la Constanţa beneficiile calităţii de membru al Clubului Internaţional al Mării Negre.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța anunță reluarea furnizării agentului termic pentru consumatorii afectați din cauza avariei

23 Apr 2024 299

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 389

Știri Constanța Activități preventive ale polițiștilor în grădinițe, școli și licee

23 Apr 2024 244

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 383

Incendiu la un boiler, în Satu Nou, județul Constanța

23 Apr 2024 391

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 420

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 413

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 207

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 448

Karelly Wash SRL va modifica blocul de patru etaje, edificat pe locul unei spălătorii de pe strada Baba Novac din Constanța

23 Apr 2024 430

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 532

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 358

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 342

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 491

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 511