Muzică, dans şi voie bună, de 1 Mai Serbarea câmpenească tradiţională de la Cumpăna a adunat sute de persoane (galerie foto)

Cu mic, cu mare, locutorii comunei Cumpăna au petrecut ieri, de 1 Mai, cu dansuri, voie bună, în cadrul unei serbări câmpeneşti organizate an de an de autoritatea publică locală, în frunte cu primarul Mariana Gâju.
 
Consiliul Local Cumpăna a invitat locutorii comunei la o serbare câmpenească, chiar de 1 Mai, în ziua de celebrare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Aşadar, ieri, pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, artiştii comunei i-au încântat pe cei prezenţi cu muzică, dansuri şi voie bună. Startul distracţiei a fost dat chiar de primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, care a ţinut să mulţumească copiilor ce au pregătit şi prezentat un frumos program artistic.
 
„Bine aţi revenit aici, pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, unde sunteţi întâmpinaţi de elevii Liceului «Nicolae Dumitrescu» din Cumpăna, cei mai buni artişti ai noştri. Îi avem invitaţi şi pe copii de la Centrul de Educaţie Incluzivă «Delfinul», care sunt speciali. Nu avem o serbare fastuoasă. Pe sufletul nostru o facem noi, cei prezenţi aici. Fiecare cu ce am adus de acasă. Dar mai importantă este credinţa pe care am adus-o în suflete, credinţa că ceea ce facem este bine. Profesionalismul celor care îi pregătesc pe micii artişti şi sportivi se regăseşte în ceea ce demonstrează copiii. Ori pe scenă, ori aici, pe câmpul de la Cumpăna, pe marginea Canalului Dunăre - Marea Neagră, pe care ne străduim să-l păstrăm verde şi ne luptăm cu cei care aruncă peste tot gunoaiele. Pentru copii trebuie să păstrăm malul curat, pentru ei avem obligaţia să îngrijim salcâmii plantaţi acum două săptămâni. Pentru ca, peste ani, aceşti copii să poată spune: «Mă duc acasă, la Cumpăna mea dragă, de 1 Mai». Copii, voi demonstraţi ce talentaţi sunteţi, iar noi, Consiliul Local şi Primăria Cumpăna, vă suntem alături!“, le-a spus celor prezenţi primarul ec. Mariana Gâju.
 
Pe scena amplasată în aer liber au urcat artiştii comunei Cumpăna: membrii ansamblurilor folclorice „Muguraşii Cumpenei“ şi „Boboceii Cumpenei“, ai ansamblului de dansuri turceşti „Kardelen“, ai grupului „Folktrotter“. Acestora li s-au alăturat soliştii vocali Ştefania Luzinschi, Elena Iordan, Cătălin Câmpanu, Mihai Crap, Sebastian Chelbea. Pe scenă au mai evoluat elevele Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu“, ale şcolii de dans sportiv „Laura Dance Studio“ şi de la gimnastică ritmică. De asemenea, cei prezenţi s-au delectat cu muzică populară şi de petrecere. Astfel, pentru ei au mai evoluat formaţia Amigo, Iulian Tănase, Marian Bordea, Costel Mandache, Anton Şuteu, Sandu Gubei, precum şi soliştii Lucian Costea, Niţu Jan, Mihai Teodor, Adriana Ivanciu, Walter Ghicolescu, Ionela Maricaş, Virginia Ciorogaru, Vivi Petcu, Atanase Nicu, Maria Panov, Liliana Giba, Amet Elvis. Muzica de petrecere, grătarele cu mititei şi voia bună s-au menţinut pe durata întregii zile, până târziu în noapte.
 
Autoritatea publică locală s-a gândit şi la copiii mici, cărora le-a pus la dispoziţie două tobogane gonflabile şi mai multe trambuline, unde s-au distrat din plin.
 
1 Mai este o sărbătoare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Este o sărbătoare a celor ce muncesc şi aici se includ toţi cei care consideră că fac acest lucru.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 462

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 813

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 821

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 536

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 583

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 667

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 732

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 600

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 710

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 864

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 839

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 931

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 619

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 688

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 723