Administratie locala

Muzică, dans şi voie bună, de 1 Mai Serbarea câmpenească tradiţională de la Cumpăna a adunat sute de persoane (galerie foto)

Cu mic, cu mare, locutorii comunei Cumpăna au petrecut ieri, de 1 Mai, cu dansuri, voie bună, în cadrul unei serbări câmpeneşti organizate an de an de autoritatea publică locală, în frunte cu primarul Mariana Gâju.
 
Consiliul Local Cumpăna a invitat locutorii comunei la o serbare câmpenească, chiar de 1 Mai, în ziua de celebrare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Aşadar, ieri, pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, artiştii comunei i-au încântat pe cei prezenţi cu muzică, dansuri şi voie bună. Startul distracţiei a fost dat chiar de primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, care a ţinut să mulţumească copiilor ce au pregătit şi prezentat un frumos program artistic.
 
„Bine aţi revenit aici, pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră, unde sunteţi întâmpinaţi de elevii Liceului «Nicolae Dumitrescu» din Cumpăna, cei mai buni artişti ai noştri. Îi avem invitaţi şi pe copii de la Centrul de Educaţie Incluzivă «Delfinul», care sunt speciali. Nu avem o serbare fastuoasă. Pe sufletul nostru o facem noi, cei prezenţi aici. Fiecare cu ce am adus de acasă. Dar mai importantă este credinţa pe care am adus-o în suflete, credinţa că ceea ce facem este bine. Profesionalismul celor care îi pregătesc pe micii artişti şi sportivi se regăseşte în ceea ce demonstrează copiii. Ori pe scenă, ori aici, pe câmpul de la Cumpăna, pe marginea Canalului Dunăre - Marea Neagră, pe care ne străduim să-l păstrăm verde şi ne luptăm cu cei care aruncă peste tot gunoaiele. Pentru copii trebuie să păstrăm malul curat, pentru ei avem obligaţia să îngrijim salcâmii plantaţi acum două săptămâni. Pentru ca, peste ani, aceşti copii să poată spune: «Mă duc acasă, la Cumpăna mea dragă, de 1 Mai». Copii, voi demonstraţi ce talentaţi sunteţi, iar noi, Consiliul Local şi Primăria Cumpăna, vă suntem alături!“, le-a spus celor prezenţi primarul ec. Mariana Gâju.
 
Pe scena amplasată în aer liber au urcat artiştii comunei Cumpăna: membrii ansamblurilor folclorice „Muguraşii Cumpenei“ şi „Boboceii Cumpenei“, ai ansamblului de dansuri turceşti „Kardelen“, ai grupului „Folktrotter“. Acestora li s-au alăturat soliştii vocali Ştefania Luzinschi, Elena Iordan, Cătălin Câmpanu, Mihai Crap, Sebastian Chelbea. Pe scenă au mai evoluat elevele Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu“, ale şcolii de dans sportiv „Laura Dance Studio“ şi de la gimnastică ritmică. De asemenea, cei prezenţi s-au delectat cu muzică populară şi de petrecere. Astfel, pentru ei au mai evoluat formaţia Amigo, Iulian Tănase, Marian Bordea, Costel Mandache, Anton Şuteu, Sandu Gubei, precum şi soliştii Lucian Costea, Niţu Jan, Mihai Teodor, Adriana Ivanciu, Walter Ghicolescu, Ionela Maricaş, Virginia Ciorogaru, Vivi Petcu, Atanase Nicu, Maria Panov, Liliana Giba, Amet Elvis. Muzica de petrecere, grătarele cu mititei şi voia bună s-au menţinut pe durata întregii zile, până târziu în noapte.
 
Autoritatea publică locală s-a gândit şi la copiii mici, cărora le-a pus la dispoziţie două tobogane gonflabile şi mai multe trambuline, unde s-au distrat din plin.
 
1 Mai este o sărbătoare a muncii, o sărbătoare europeană recunoscută de majoritatea popoarelor. Este o sărbătoare a celor ce muncesc şi aici se includ toţi cei care consideră că fac acest lucru.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curs de educație parentală, organizat de DGASPC Constanţa şi Primăria Cumpăna

22 Aug 2019 310

Angajări la Primăria Cumpăna Se caută referent monitorizare şi supraveghere video la Serviciul de Poliţie Locală

05 Aug 2019 707

Noi locuinţe sociale Agenţia Naţională pentru Locuinţe va ridica 64 de apartamente la Cumpăna

01 Aug 2019 560

Aleşii locali din Cumpăna vor completa programul achiziţiilor publice pentru 2019. Alte proiecte de pe ordinea de zi a Consiliului Local

30 Jul 2019 665

Întrecere găzduită de Cumpăna Frontiera Tomis Constanţa, în semifinalele Cupei României la oină (galerie foto)

20 Jul 2019 941

Primăria Cumpăna face apel către locuitorii comunei - „Ansamblul locurilor de joacă a fost dezmembrat prin slăbirea șuruburilor, ceea ce a pus în pericol viața copiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2019 626

A doua etapă din cadrul programului primăriei Cumpăna „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2018 – 2019”

19 Jul 2019 437

Cumpăna, gazda conferinţei “Creştem România BIO”

19 Jul 2019 558

Circa patru kilometri de drumuri din comuna Cumpăna, reabilitate (document)

18 Jul 2019 638

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 680

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1404

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 1088

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

07 Jun 2019 963

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 1116

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 756