Nouă societăţi pentru un loc la RAEDPP Firme cu lipici la banii publici se „bat" pentru dirigenţia şantierului Campusului Social

cap_4.jpgRAEDPP dă 406.406 lei pentru serviciul de dirigenţie de şantier pentru urmărirea execuţiei lucrărilor la Campusului Social „Henri Coandă".

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa a organizat pe 20 februarie o licitaţie pentru atribuirea contractului „Serviciul de dirigenţie de şantier - asistenţă tehnică pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii «Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente în Campusul Social Henri Coandă, zona I". Valoarea estimată a contractului este de 406.406 lei. Potrivit reprezentanţilor RAEDPP Constanţa, la licitaţie au participat nouă societăţi. Societatea care îşi va adjudeca contractul respectiv va executa servicii de arhitectură, de inginerie, servicii de amenajare urbană şi arhitectură peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, servicii de testare şi analiză tehnică.

Cele nouă societăţi care au participat la licitaţie sunt: Supervision Construction SRL, SC Loretoni SRL, Bragx Engineering SRL, Arcadia Engineering SRL, Agora Proiect SRL, Laig Serv SRL, Fucomar Proconsulting SRL, Romconstruct Group SRL şi Thalassa Const SRL.

Supervision Construction SRL a fost înfiinţată în anul 2006, având ca obiect de activitate lucrări de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă legate de acestea. Societatea are doi asociaţi: Liviu Bucur şi Aurel Mangri. Numele lui Aurel Bucur apare şi în societatea Best Consulting Construct SRL, înfiinţată tot în anul 2006. Firma a câştigat în 2011 de la Autoritatea Navală Română şi contractul „Supraveghere execuţie lucrări (dirigenţie şantier) pentru implementarea proiectului «Sistem de management al traficului pe Dunăre şi de informare asupra transportului pe ape interioare» (RORIS II)". Potrivit anunţului de atribuire, valoarea contractului de atribuire este de 39.634,99 lei fără TVA. Tot anul trecut, Supervision Construction SRL a câştigat şi contractul pentru „Serviciile de supraveghere a lucrărilor prin intermediul dirigintelui de şantier pentru lucrările de reabilitare şi ecologizare a lacurilor Neptun 1 şi 2".

raedpp_-_cartier_stefanita_voda.jpg

Despre societatea Loretoni SRL se ştie că anul trecut a câştigat de la Primăria Constanţa contractul pentru „Serviciul de dirigenţie de şantier - asistenţă tehnică pentru executarea lucrării «Parcare verde» din zona Spitalului Judeţean". Valoarea contractului atribuit a fost de 101.372,7 lei.

Societatea Bragx Engineering SRL a fost înfiinţată în anul 2008 şi aparţine afaceristului bucureştean Radu Briban, care mai este implicat în societăţile House Consult, Green Invest şi Victoria Developement. Despre House Consult, societate condusă de Radu Briban, fost şef al ANL-ului pe vremea lui Miron Mitrea, se ştie că deţine un portofoliu impresionant de proiecte acordate de Primăria Constanţa. În vara anului trecut, Primăria Constanţa a atribuit societăţii House Consult contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent obiectivului de investiţii „Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrările tehnico-edilitare aferente - Campus Social «Henri Coandă», strada Ştefăniţă Vodă". Pentru 167.900 de lei fără TVA, lucrarea a ajuns la SC House Consult SRL. De asemenea, societatea s-a ocupat, la începutul anului 2008, de proiectarea studiilor de teren şi de laborator aferente obiectivului Teleschi, pentru 204.720,31 lei fără TVA, iar câteva luni mai târziu a câştigat proiectul privind prezentarea variantelor constructive pentru programul de construire de locuinţe ieftine pentru tineri, contract de pe urma căruia a luat 74.100 de lei fără TVA. La începutul lui 2009, House Consult a câştigat contractul pentru serviciul de proiectare pentru toate etapele SF+PT+DDE+CS aferent obiectivului de investiţii „Construire parcare multietajată - zona Spitalul Clinic Judeţean", de unde a primit 288.350 de lei fără TVA, sumă la care, în 2010, s-a făcut o suplimentare de 61.000 de lei fără TVA. SC House Consult îi are ca asociaţi pe Radu Briban şi pe soţia sa, Gabriela Maria.

Arcadia Engineering SRL, cu sediul social în Bucureşti, a fost înfiinţată în anul 1993. Societatea oferă servicii de inginerie structurală, arhitectură, inginerie sanitară, studii fezabilitate, expertize tehnice. Societatea a realizat mai multe proiecte de rezistenţă pentru: complexul rezidenţial Green Gate, complexul Green Dream, mansarde la blocuri în Otopeni, complexul Nord City Tower, bloc de locuinţe de vacanţă al investitorului Real Estate Develpement SRL, piscina olimpică din Oradea, birouri şi depozite Lotto Sport, depozit cablaje electrice.

Agora Proiect SRL a fost înfiinţată în anul 1992, având ca obiect lucrări de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea.

Laig Serv SRL a fost înfiinţată în anul 2003, cu sediu social în Târgovişte, având ca domeniu de activitate activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Fucomar Proconsulting SRL, cu sediul în Prahova, a fost înfiinţată în anul 2008. Societatea se ocupă de activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.

Romconstruct Group SRL a fost înfiinţată în anul1996 şi are sediul social în municipiul Medgidia.

raedpp_-__Campusul_social_inscrieri_005.jpg

Thalassa Const SRL are sediul social în Bucureşti şi a luat fiinţă în anul 1993.

Amintim că proiectul Campus Social „Henri Coandă" prevede construirea a 2.016 locuinţe modulare pentru persoane nevoiaşe, proiect în valoare de circa opt milioane de euro, care urmează a fi finalizat în 2013. Primele 1.000 de locuinţe vor fi inaugurate în martie şi în septembrie 2012, iar următoarele în 2013. Acestea vor fi construite pe un teren de aproximativ şase hectare, amplasat în cartierul Tomis Nord.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.