Noul regulament al parcărilor din Constanța, în dezbatere publică. Se vor organiza licitații pentru cele de reședință. Se introduc parcometrele și două zone de taxare

  • Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța
  • Orice locuitor al municipiului Constanța poate face propuneri privind acest proiect până pe data de 15.02.2021
  • Fostul regulament a fost anulat definitiv de magistrații Curții de Apel Constanța
  • Noul regulament introduce noțiunea de parcometre, care vor fi utilizate pentru plata cash a parcărilor
  • Se propune instituirea a două zone de taxare în municipiu
  • Vinieta anuală sau cu durată limitată se va putea achiziționa de la Serviciul Public de Taxe și Impozite
  • Taxele de parcare se vor stabili printr-o hotărâre a Consiliului Local
  • Rezervarea locurilor de parcare pe bază de abonament anual este valabilă de luni până vineri, între orele 15.00 și 8.00, iar sâmbătă și duminica în intervalul 00.00-24.00
  • Primăria Constanța în colaborare cu asociațiile de proprietari va organiza licitații pentru parcările de reședință, dacă numărul cererilor este mai mare decât cel al locurilor de parcare




Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.
Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul oficial al instituției www.primaria-constanta.ro, dar și în secțiunea "documente".

Orice locuitor al municipiului Constanța poate face propuneri privind acest proiect până pe data de 15.02.2021. Sugestiile sau opiniile pot fi trimise în scris:prin poștă, la sediul din Str. Ștefan Mihaileanu nr. 10 sau prin email, la adresa parcari@primaria-constanta.ro.
Vă reamintim, fostul regulament a fost anulat definitiv de magistrații Curții de Apel Constanța. Este vorba despre HCL Constanța nr. 279/30.07.2020 care stabilea regulamentul privind utilizarea și plata parcărilor publice din Constanța.

Noul regulament introduce noțiunea de parcometre, care vor fi utilizate pentru plata cash a parcărilor.
Mai exact, se propune instituirea a două zone de taxare în municipiu.

În Zona I se va putea parca maximum două ore, cu plata tarifului de parcare, fără posibilitatea prelungirii timpului de parcare.
În Zona II, pentru ocuparea locurilor de parcare publică cu plată, trebuie achitată taxa de parcare curentă pe baza unei viniete. Astfel, taxa se plătește anticipat.
Vinieta anuală sau cu durată limitată se va putea achiziționa de la Serviciul Public de Taxe și Impozite, stații PECO, de la Poștă sau prin intermediul unei aplicații informatice.

Rezervarea locurilor de parcare pe bază de abonament anual este valabilă de luni până vineri, între orele 15.00 și 8.00, iar sâmbătă și duminica în intervalul 00.00-24.00.
Taxele de parcare se vor stabili printr-o hotărâre a Consiliului Local.

În parcările de reședință, se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, în baza cererilor primite, iar dacă acesta este mai mare decât cel al locurilor de parcare, se va organiza licitație de către Primăria Constanța în colaborare cu asociațiile de proprietari.
 

Pasul de licitație va fi de 10 lei

Prețul de pornire al licitației va fi egal cu cuantumul taxei anuale stabilite prin HCL pentru parcările de reședință.
Pasul de licitație va fi de 10 lei iar locul de parcare va fi atribuit persoanei care oferă suma cea mai mare.
Plata prețului de adjudecare se va achita în termen de cinci zile de la licitație, din care taxa de parcare de reședință se va face venit la bugetul local iar diferența se va face buget la bugetul asociației de proprietari.
Potrivit proiectului, au prioritate în atribuirea locurilor de parcare de reședință persoanele cu handicap.
Potrivit datelor oficiale există un deficit de locuri de parcare de aproximativ 100.000.


Citește și:

Vergil Chițac, despre viitorul Regulament al Parcărilor. Vor fi montate parcometre în Constanța

S-a stabilit data la care ar putea fi anulat Regulamentul parcărilor publice din Constanța!

Veste importantă pentru toți cei care au fost amendați în baza vechiului regulament al parcărilor din Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 560

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 638

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 355

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1964

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 721

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 596

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 775

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 760

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2681

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1625

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 855