„„Nu există niciun litigiu” Primul tronson al şoselei de coastă intră în linie dreaptă (galerie foto)

Administraţia publică locală constănţeană a lansat, ieri, proiectul „Amenajarea integrată a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern”, proiect derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Contractul de finanţare a fost semnat pe 3 decembrie, data începerii proiectului fiind 4 decembrie. Proiectul reprezintă, de fapt, primul tronson al şoselei de coastă, tronson care, conform declaraţiilor managerului de proiect, Ani Merlă, „începe din Zona Peninsulară, din dreptul Comandamentului Flotei, străbate drumul actual din Portul Tomis şi ajunge în dreptul străzii Eminescu, unde va urca pe taluz printr-o serpentină, făcând legătura cu actuala infrastructură rutieră a municipiului, în dreptul străzii Smârdan, unde va fi şi un sens giratoriu”.

Valoarea totală a proiectului este de 42.572.178,12 lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 33.716.083,66 lei, iar cea a beneficiarului, respectiv a municipalităţii, de 704.843,34 de lei.
Potrivit explicaţiilor lui Ani Merlă, la acest proiect nu se poate lucra şi în sezonul estival, dat fiind faptul că este vorba despre o plajă turistică. În ceea ce priveşte data finalizării proiectului, reprezentanţii Primăriei Constanţa susţin că ar fi vorba despre vara lui 2015.
Cel de-al doilea tronson al şoselei de coastă va ajunge până la strada Bucovina, iar cel de-al treilea, până în staţiunea Mamaia. Aceste din urmă tronsoane vor intra însă, în eventualitatea aprobării proiectelor, pe exerciţiul financiar 2014-2020.
Revenind la cel dintâi tronson, trebuie menţionat că acesta va avea o lungime de 2,6 kilometri, în vreme ce întreaga şosea va măsura 8 kilometri. Proiectul are ca obiectiv reabilitarea infrastructurii urbane prin modernizarea şi extinderea infrastructurii rutiere existente, dar şi sprijinirea sectorului turistic.
 
Fără probleme juridice
 
Prezent la eveniment, fostul preşedinte al Mare Nostru, Nicolae Munteanu, a cerut clarificarea „problemei FinCoGeRo”, în sensul în care, susţine el, în zona primului tronson al şoselei de coaste ar fi existat, în planuri, trei blocuri FinCoGeRo. Responsabilii de proiect au declarat că din punct de vedere juridic problema FinCoGeRo a fost rezolvată. „Nu există niciun litigiu pe tot traseul şoselei de coastă. Putem da terenul spre execuţie firmei care va câştiga proiectul”, a subliniat Ani Merlă, directorul Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa.
La conferinţa de ieri a participat şi Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA, care a ţinut să menţioneze că proiectul primului tronson al şoselei de coastă „se încadrează în proiectele demarate iniţial de RAJA, de refacere a părţii de infrastructură în Zona Peninsulară”. „Salutăm acest program şi avem convingerea că în vara anului 2015 toată această zonă va deveni într-adevăr o zonă turistică europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al RAJA.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Vlad

06 Feb, 2014 10:09

La o prima vedere Sambadromul de Costa face legatura intre cartierul turistic Mamaia,cartierul consilierilor si viitorul cartier al baronilor din Peninsula,fost centru istoric al orasului Constanta.Chelului tichie de margaritar ii trebuie.

Articole asemanatoare

Lipsesc explicațiile logice Direcția condusă de Ani Merlă renunță de bună voie la finanțarea europeană pentru reabilitarea străzilor din proiectul de mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța? (DOCUMENT)

27 Feb 2024 2732

Declarații de avere Averea și interesele celui mai vechi director din Primăria Constanța. Ani Viorica Merlă – director executiv Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene (DOCUMENTE)

17 Oct 2023 3769

Constanța Envirotech SRL bate palma cu Administrația Fondului Imobiliar SRL, pentru Țara Piticilor

07 Jun 2023 1114

„Am dat calificativul nesatisfăcător unui funcționar simbol al corupției" Felicia Ovanesian susține că Ani Merlă a modificat notele acordate funcționarilor publici din Primăria Constanța!

25 Apr 2023 1889

Primăria Constanța închiriază toalete ecologice și lavoare mobile de la partenerul de afaceri al soțului unui director al administrației Chițac (DOCUMENT)

01 Sep 2022 1842

Cartier rezidențial, în dezvoltare Pășune de lux, la Ovidiu! Terenul care a crescut într-un an și jumătate cât altul în 10

19 Mar 2022 5232

Ce pași a întreprins municipalitatea pentru înființarea Spitalului Modular de Boli Infecțioase Constanța

20 Jan 2022 2221

Declarații de avere Ani Viorica Merlă – director executiv Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene din Primăria Constanța (documente)

28 Jun 2021 5516

Conceptul de „oraş compact“, „predat“ autorităţilor locale Urbanişti niponi şi experţi ai Băncii Mondiale s-au întâlnit cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău

13 Jul 2018 1697

Decese Constanța, 16 decembrie 2017

16 Dec 2017 3576

O delegaţie a Zonei Metropolitane Constanţa pleacă la Perugia Primăria intenţionează să introducă în zona portuară transport asigurat de RATC

20 Apr 2017 2352

Bani europeni pentru reabilitarea parcului Primăriei Constanţa şi pentru un nou cămin de bătrâni

28 May 2015 4344

Garanţia lucrării - zece ani Proiectul de reabilitare a falezei Cazinoului din Constanţa a ajuns la final (galerie foto)

05 Nov 2014 4741

Prilej de chef la Primăria Constanţa Ani Merlă, la ceas aniversar

22 Aug 2014 5199