O administraţie supraîncărcată? Iată câte posturi au Primăria Constanţa şi instituţiile din subordinea sa!

Consiliul Local Municipal Constanţa a votat, în şedinţa ordinară de la finalul lunii aprilie, un proiect de hotărâre privind stabilirea numărului maxim de posturi din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa şi instituţiilor publice din subordinea Consiliului Local al municipiului Constanţa.

Potrivit articolului 1 al hotărârii, se stabilesc 1.152 de posturi ca număr maxim la nivelul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa şi al instituţiilor din subordinea Consiliului Local al municipiului Constanţa repartizate astfel: în numărul de 797 de posturi alocate unităţii administrativ teritoriale, respectiv municipiului Constanţa sunt incluse 520 de posturi ale aparatului de specialitate al primarului Constanţei din care trei funcţii de demnitate publică alese, 53 de funcţii publice de conducere (inclusiv funcţia de secretar municipiu), 427 funcţii publice de execuţie, 37 de posturi de natură contractuală, 253 de posturi utilizate în cadrul Serviciului Public Impozite, Taxe şi alte Venituri la bugetul local şi 24 de posturi contractuale la Muzeul de Artă Populară Constanţa. De asemenea, 46 de posturi sunt alocate Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (trei funcţii de conducere, 43 de funcţii publice de execuţie), iar 299 de posturi sunt pentru Direcţia Poliţia Locală (18 funcţii publice de conducere, 279 de funcţii publice de execuţie, două posturi contractuale). De menţionat este că zece posturi contractuale sunt alocate Serviciului Proiecte cu Finanţare Internaţională (un post conducere, nouă posturi execuţie).
Prin articolul 2 al aceleiaşi hotărâri se aprobă organigrama şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa cu nişte modificări şi anume Serviciul Proiecte cu Finanţare Internaţională, Direcţia Programe şi Dezvoltare, compus din opt posturi contractuale se suplimentează cu două posturi contractuale de execuţie de consilier gradul II şi va avea următoarea componenţă: un post şef serviciu, opt posturi consilier gradul II, un post consilier juridic graful II. În total, Direcţia Programe şi Dezvoltare va număra 29 de posturi.
În cadrul Direcţiei Poliţiei Locale se desfiinţează patru funcţii publice vacante de poliţist locale clasa III grad debutant din cadrul Serviciului Ordine Publică Staţiunea Mamaia, care va număra astfel 29 de posturi. Funcţia publică de poliţist local clasa I grad asistent din componenţa Serviciului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal este mutată definitiv la Serviciul Proiecţia Mediului, „în vederea mutării definitive a doamnei Chiriţă Valentina”.
Funcţia publică de poliţist local clasa I grad asistent din cadrul Serviciului Ordine Publică 3 este mutată în cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal, „în vederea mutării definitive a domnului Moise Gabriel Cristian”. Totodată, potrivit hotărârii, funcţia publică de poliţist local clasa I grad asistent din cadrul Serviciului Baze de Date, Dispecerat şi Armament este mutată în cadrul Serviciului Activitate Comercială, care va număra 23 de posturi, „în vederea mutării definitive a doamnei Grosu Dică Daniela”.
Aşa cum se menţionează în hotărârea CLM, Direcţia Poliţia Locală va număra 360 de posturi, din care 299 posturi conform adresei Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa şi 61 de posturi incluse în numărul maxim al aparatului de specialitate aş primarului municipiului Constanţa, „care au fost preluate din structura responsabilă cu controlul activităţilor comerciale, a disciplinei în construcţii şi protecţia mediului”.
Punctul c) al acestui articol se referă la suplimentarea Serviciului de Asistenţă şi Protecţia Socială cu o funcţie de inspector clasa I grad asistent.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 667

Cine sunt secretarii fiecărei primării de comune și orașe din județul Constanța. Lista oficială

21 Mar 2024 5270

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 675

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 512

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 552

Primăria Negru Vodă, județul Constanța lansează licitație pentru renovarea energetică a clădirii primăriei (DOCUMENT)

16 Mar 2024 547

AUR şi-a prezentat oficial candidatul la Primăria Capitalei. Despre cine este vorba

16 Mar 2024 645

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 920

DNA Tribunalul Constanța amână, pentru a cincea oară, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

15 Feb 2024 877

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 930

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 998

Valentin Vrabie ar putea reveni în fruntea Primăriei Medgidia! Curtea de Apel Constanța a suspendat executarea deciziei prin care a fost condamnat definitiv!

09 Feb 2024 1008

Parohia Izvorul Tămăduirii Cerchezu, bună de plată! Trebuie să achite peste 10.000 de lei Primăriei Cerchezu (MINUTA)

25 Jan 2024 911

Proiect privind construirea Șoselei de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța

15 Jan 2024 1133

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1083