Oamenii de afaceri din Israel vor să deruleze investiţii în Mangalia

O delegaţie de oameni de afaceri din Israel se află, în aceste zile, la Mangalia, context în care, ieri, aceştia au avut o întâlnire cu primarul Cristian Radu şi cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale, în vederea identificării oportunităţilor de investiţii în zonă. Delegaţia este reprezentată de membri ai Clubului Rotary din oraşul Karmiel (Israel), oraş cu care Mangalia este înfrăţită, respectiv: Michael şi Dalia Kreindler, Basam Halabi şi Amir Barakat. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii delegaţiei din Ţara Sfântă, primarul Mangaliei a subliniat importanţa atragerii de investiţii pentru dezvoltarea economică locală. „În urma vizitei efectuate în Karmiel, din vara acestui an, am rămas plăcut impresionat de faptul că, deşi Karmiel este un oraş cu 50.000 de locuitori, înregistrează anual o creştere economică notabilă, datorită celor peste 100 de fabrici deschise acolo. Mangalia şi staţiunile aferente au potenţial şi acesta trebuie pus în valoare. Dorim să dezvoltăm schimburi cultural-educaţionale între cele două oraşe şi să punem bazele unor investiţii viitoare”, a declarat edilul-şef, Cristian Radu. La rândul lor, oamenii de afaceri s-au arătat interesaţi să cunoască posibilităţile de a derula investiţii în zona Mangalia. „Am venit în Mangalia pentru că suntem înfrăţiţi şi dorim acelaşi lucru şi cu Clubul Rotary din oraşul dumneavoastră, în cadrul căruia putem dezvolta proiecte comune la nivel cultural-educaţional. Suntem interesaţi de sectorul industriei şi comerţului din zonă, dar mai ales de Herghelia Mangalia. Iubim caii, suntem deţinători de cai de rasă, cu care am câştigat competiţii importante în Israel, şi avem un program de terapie cu cai pentru copiii cu ADHD. Mâine (n.r. astăzi), vom vizita Herghelia Mangalia şi vom analiza dacă se conturează premisele unei afaceri în acest domeniu”, a precizat Michael Kreindler.

Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, discuţiile oficiale au avut ca temă şi prezentarea oraşului, sub toate aspectele, atât prin prisma trecutului istoric, cât şi a oportunităţilor locale de investiţii. Oamenii de afaceri din Karmiel au vizitat Parcul Industrial, Portul Turistic, Sanatoriul Balnear şi Muzeul „Callatis” din Mangalia, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, între orele 10.30 - 12.30, delegaţia să urmeze un itinerar al staţiunilor turistice, pentru a cunoaşte mai bine posibilităţile de a derula investiţii în Mangalia şi în staţiuni.

Nu în ultimul rând, oaspeţii vor vizita Herghelia Mangalia şi Spitalul Municipal din localitate. Potrivit directorului unităţii medicale, doctorul Liviu Mocanu, în cadrul spitalului ar putea avea loc schimburi de experienţă pe ramuri medicale chirurgicale şi o colaborare fructuoasă cu medicii din Israel printr-un sistem de telemedicină.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 297

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența LGV Invest Quality SRL, din Limanu! Firma a deținut, prin concesiune, un teren în Portul Turistic Mangalia

19 Apr 2024 260

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 809

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 357

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 460

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 477

Crimă într-un hotel din Mangalia! Loredana, tânăra suspectată că și-ar fi ucis prietena este nemulțumită de prima condamnare

18 Apr 2024 407

Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“

18 Apr 2024 429

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 545

Tragedia de la 2 Mai. Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu. Avocatul Cuculis face declarații (VIDEO)

18 Apr 2024 405

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1080

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai și formulează cerere de abținere

18 Apr 2024 775

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tătăl Robertei, prezent la Judecătoria Mangalia- „Să le fie rușine!” (VIDEO)

18 Apr 2024 458

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 325

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Mama Robertei, tânăra ucisă la 2 Mai, face declarații- „Sperăm că se va face dreptate” (VIDEO)

18 Apr 2024 456