Oficial de la Ministerul Apărării Naţionale Cine a primit în 2018 gradul de general de flotilă aeriană, de contraamiral de flotilă şi de general-maior

La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, Ministerul Apărării Naţionale a informat că, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial nr. 1026 din 3 decembrie 2018, a fost acordat gradul de general de flotilă aeriană comandorilor Dumitru Eugen Mavriş şi Nicolae Gabriel Răducanu şi gradul de contraamiral de flotilă comandorului Petrea Ion-Cristian Lişman din arma marină.
 
Conform datelor publicate în Monitorul Oficial nr. 1025 din 3 decembrie 2018, au fost înaintaţi în gradul de general-maior trei generali de flotilă aeriană: Ilie Constantin Dobre, Ion Viorel Pană şi Dumitru Vasile Toader. În anul 2018 nu au fost înaintări în grad în cadrul corpului amiralilor.
 
„Precizăm că, în ceea ce priveşte gradele de general, Constituţia României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 233 din 21 noiembrie 1991, şi republicată în Monitorul Oficial nr. 767 din 31.10.2003, ca lege fundamentală a statului de drept, prevede la art. 94 lit. b) că una din atribuţiile preşedintelui este aceea de a acorda gradele de mareşal, general şi amiral. Totodată, la art. 100 din Constituţie se stabileşte expres faptul că «în exercitarea atribuţiilor sale, Preşedintele României emite decrete care se publică în Monitorul Oficial al României. Nepublicarea atrage inexistenţa decretului»“, conform Ministerului Apărării Naţionale.
 
Ca urmare, toate decretele de acordare a gradelor de general şi de înaintare în grad pentru generalii în activitate au fost publicate şi pot fi consultate în Monitoarele Oficiale.
 
Citeşte şi:
 
Oficial de la Ministerul Apărării Naţionale
Lista completă a celor care au primit, în 2018, gradul de general


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.