Operatorii economici care au afaceri pe bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu trebuie să se adreseze Primăriei Constanța. Vezi de ce!



⦁ Municipalitatea implementează în această perioadă proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”
⦁ Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu
⦁ În luna iulie au demarat lucrările de construcție în cadrul proiectului, având o durată de execuție de 18 luni
⦁ Se va realiza și infrastructura subterană pentru curenți slabi, respectiv 4 tuburi de protecție din țeavă corugată cu pereți dubli din polietilenă cu diametrul de 90 mm la exterior și 67 mm la interior
⦁ Două tuburi de protecție vor fi puse la dispoziția operatorilor economici care dețin rețele de comunicații
⦁ Toți operatorii economici interesați trebuie să transmită o solicitare scrisă pentru obținerea accesului la infrastructura creată prin proiect la sediul Primăriei Municipiului Constanța


Municipalitatea implementează în această perioadă proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”, cod SMIS 129224, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

În luna iulie au demarat lucrările de construcție în cadrul proiectului, având o durată de execuție de 18 luni.

Prin proiectul menționat se va realiza și infrastructura subterană pentru curenți slabi, respectiv 4 tuburi de protecție din țeavă corugată cu pereți dubli din polietilenă cu diametrul de 90 mm la exterior și 67 mm la interior.

Municipalitatea aduce la cunoștința agenților economici faptul că două tuburi de protecție vor fi puse la dispoziția operatorilor economici care dețin rețele de comunicații.


În acest sens, toți operatorii economici interesați să transmită o solicitare scrisă pentru obținerea accesului la infrastructura creată prin proiect la sediul Primăriei Municipiului Constanța din bulevardul Tomis nr. 51 și/sau pe adresa de e-mail: comisieproiecteedilitare@primaria-constanta.ro

Documentele care vor însoți solicitarea de obținere a accesului în subteran sunt specificate în Procedura de autorizare pentru lucrările de branșament/racord executate pe domeniul public la infrastructura tehnico-edilitară existentă în municipiul Constanța privind lucrările inițiate de Primăria municipiului Constanța: „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”, zona de intervenție: Bd. Alexandru Lăpușneanu (între str. I.L. Caragiale și intersecția cu Bd. Mamaia) și Bd. 1 Decembrie 1918 (între str. I.L. Caragiale și str. Prelungirea Traian) (Anexa 1).

Data până la care se pot depune solicitări se va stabili în funcție de graficul de execuție al lucrărilor pe tronsoanele aflate în lucru, pentru tronsonul Oxford – City Mall acesta fiind sfârșitul lunii septembrie.

 Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bulevardul 1 Decembrie 1918 și bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat astăzi, 24.03.2021, contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia“.
 
Semnarea contractului prin care vor fi demarate lucrările are loc la un an de când a fost parafat contractul de finanțare dintre autoritatea locală și Agenția pentru Dezvoltare Regională SUD-EST a unui proiect care vizează reabilitarea tronsonului dintre Gară și stațiunea Mamaia (b-dul 1 Decembrie 1918 și b-dul Alexandru Lăpușneanu), un proiect care se pliază pe nevoile actuale de mobilitate din Constanța

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia“

Investiție uriașă în Constanța. Trei bulevarde, reabilitate și modernizate
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Managerii spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, evaluați de funcționari publici fără pregătire în domeniu! (DOCUMENTE)

05 Jun 2023 2297

Începe procesul de recrutare a membrilor Consiliului de Administrație al CT BUS Constanța. În prezent, administratori sunt trei liberali, reprezentantul primarului Chițac și un membru USR

19 Jan 2023 1502