Pachetul legislativ pentru creșterea natalității, propus de Ministerul Familiei, prezentat la CumpănaÎn comuna Cumpăna, a fost adus în atenția publicului Manifestul pentru drepturile femeilor și a fost dezbătut Pachetul Legislativ pentru Creșterea Natalității, propuse de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cel din urmă aflat în această perioadă în consultare publică.


 
La eveniment au luat parte subprefectul județului Constanța, Marilena Dragnea, președintele OFSD Constanța, Mariana Gâju, vicepreședintele OFSD Constanța, Vreme Elisabeta și Luminița Vlădescu, cât și reprezentante ale administrației publice locale constănțene.
 
Acest pachet conține 10 teme de importanță, gândite pentru a veni în sprijinul familiilor:
 
1. TVA redus la 5% pentru produsele destinate copiilor (lapte praf, mâncare pentru bebeluși, scutece, produse de igienă).
2. Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creșă și grădiniță pentru familiie cu venituri de maximum 2 salarii medii nete pe economie, aproximativ 8.000 de lei.
3. Cardul familiilor numeroase + cardul pentru tineri. Un card de reduceri care va putea fi folosit pentru a obține reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri pentru distracție, restaurante sau librării.
4. Voucher Materna pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame în valoare de 2.500 de lei.
5. Reducerea dobânzilor pentru creditele imobiliare cu procente cuprine între 0.3% și 1.3% acordate familiilor numeroase.
6. Protecția mamelor care se întorc în câmpul muncii. Propunere legislativă pentru asigurarea stabilității locului de muncă pentru o perioadă de maximum 1 an în cazul mamelor care se întorc în câmpul muncii din concediul de creștere a copilului.
7. Program flexibil de muncă pentru părinții cu copii până la vârsta de 3 ani printr-un program de muncă flexibil și posibilitatea de a lucra remote (de acasă) 1-2 zile pe săptămână.
8. Voucher pentru tratamente stomatologice la copii în valoare 1.500 de lei.
9. Sprijin financiar pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate. În funcție de anumite criterii, ajutorul va fi oferit persoanelor care-și asumă creșterea acestor copii și poate fi acordat strict pentru rechizite, haine, analize medicale etc. pentru acești copii.
10. Concurs Naţional de Proiecte Pentru Familie. Organizat ca un call de proiecte dedicate familiilor, pe care să le deruleze organizaţiile şi fundaţiile. Proiectele câștigătoare vor fi stabilite în baza unei metodologii, iar granturile stabilite în funcție de bugetul dedicat programului. Anul trecut, MFTES a derulat concursuri de proiecte studențești și de tineret pentru care a acordat granturi de 50.000 de lei/proiect.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sport Constanța CS Victoria Cumpăna se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică

31 May 2023 391

Primăria Cumpăna Seminar internațional. Mariana Gâju a fost gazdă pentru 26 de experți din Israel (FOTO)

31 May 2023 420

LIVE TEXT. Conferință internațională la Cumpăna „Satul românesc - o oportunitate în politica de coeziune și dezvoltare a domeniului educației și asistenței sociale a Uniunii Europene” (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 May 2023 591

Conferință internațională la Cumpăna „Satul românesc - o oportunitate în politica de coeziune și dezvoltare a domeniului educației și asistenței sociale a Uniunii Europene”

29 May 2023 554

Primăria Cumpăna Zi de sărbătoare! Conviețuirea interetnică pe plaiuri dobrogene (GALERIE FOTO)

28 May 2023 680

Primăria Cumpăna în colaborare cu UDTR și UDTTMR organizează evenimentul „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”

26 May 2023 485

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 603

Ceremonial la monumentul eroilor din Cel de-al Doilea Rǎzboi Mondial situat ȋn fața Casei de Culturǎ din Cumpăna

24 May 2023 428

Primăria Cumpăna Au început înscrieriile la after-school pentru 2023-2024. Câte locuri sunt disponibile?

22 May 2023 751

Mariana Gâju, membră în Consiliul Director al Consiliului Autorităților Locale din Republica Moldova și România!

21 May 2023 719

CS Victoria Cumpăna, vicecampioană județeană la fotbal - juniori U-17. Farul Constanța, câștigătoarea finalei (GALERIE FOTO)

19 May 2023 1145

Cumpăna Festivalul-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc” și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

19 May 2023 648

Ultima oră! Tribunalul a anulat o hotărâre a Consiliului Local Constanța! Sunt vizate investițiile imobiliare (MINUTA)

18 May 2023 1041

LIVE TEXT. Cumpăna Festivitate de premiere la Festivalul – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2023 848

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează festivalul de muzică folclorică „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO)

17 May 2023 603