Parc de machete în Năvodari! Primăria reînvie un proiect demult apus. În ce stadiu este şi unde va fi amenajat

Primăria Năvodari, prin edilul-şef Florin Chelaru, a anunţat intenţia de a depune solicitarea de eliberare a avizului de mediu de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru un proiect ce urmează a fi implementat de către unitatea-administrativ teritorială.
 
Mai precis, este vorba de realizarea unui parc pentru expoziţie permanentă de machete. Proiectul este propus să fie amplasat în oraşul Năvodari, zona Mamaia Nord, pe bulevardul Mamaia Nord, lot 1.
 
Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi la sediul Primăriei Constanţa. Proiectul nu este o noutate pentru năvodăreni. Asta pentru că, în 2016, Primăria invita cetăţenii la consultare publică pentru realizarea unui parc pentru expoziţie permanentă de machete şi amfiteatru în aer liber.
 
Prin acest proiect se intenţiona amenajarea unui parc ce poate oferi turiştilor, dar şi locuitorilor judeţului Constanţa, posibilitatea vizitării într-un timp relativ scurt a unor machete reprezentând replica la scară mică a unor clădiri/monumente istorice ş.a., înconjurate de spaţiu verde şi un amfiteatru pentru desfăşurarea de evenimente culturale. Vor fi selectate minimum 20 dintre construcţiile cu importanţă istorică deosebită din ţara noastră şi din străinătate - clădiri realizate din materiale speciale rezistente la condiţiile meteo caracteristice şi ignifuge.
 
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Năvodari, faţă de proiectul iniţial, care includea şi construirea unui amfiteatru, de data aceasta, unitatea administrativ-teritorială va accesa o nouă axă prioritară pe fonduri europene, pentru două proiecte: unul pentru construcţia amfiteatrului, care se va asemăna cu cel de la Arenele Romane, din capitală, iar un alt proiect va viza parcul de machete.
 
Poziţionarea parcului va fi pe un teren de 1,5 hectare, în imediata apropiere a Taberei Năvodari, după cum a precizat Andrei Constantin, din cadrul unităţii administrativ-teritoriale. „Nu este exclus amfiteatrul, dar vor fi depuse două proiecte pe Axa Prioritară 13.1, unul pentru parc, iar unul pentru amfiteatru. În parc vom avea machetele unor clădiri din Europa”, a punctat Andrei Constantin.
 
Proiectul iniţial însuma 18 milioane de lei, cu TVA. Acest proiect ne aminteşte şi de intenţia primarului Constanţei, Decebal Făgădău, de a realiza o zonă pentru miniaturi în parcul Tăbăcărie, proiect ce se aseamănă destul de mult cu cel propus de Florin Chelaru.
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.