Parcare etajată în zona Cazinoului, o nouă stradă și bazin olimpic Radu Mazăre dezvăluie planurile pentru Constanța în 2015

Primarul municipiului Constanța, Radu Ştefan Mazăre, a transmis o scrisoare constănțenilor în care explică ce s-a întâmplat cu proiectele din anul 2014 și ce are în plan pentru anul 2015.
 
Astfel, şeful administraţiei publice locale susține că „din păcate, la fel ca în viață, sunt în existența orașului nostru câteva probleme care nu au putut di rezolvate încă și pentru care sunt mâhnit, dar vă promit că anul viitor le dau de cap”.
 
În scrisoarea sa, Radu Mazăre vorbește de programul de asfaltare care a fost întrerupt din „motive independente de voința primăriei”. „Programul de asfaltare a fost întrerupt din motive independente de voința primăriei și nu a existat timpul necesar pentru a finaliza o nouă licitație”, a precizat şeful administraţiei publice locale.
 
În ceea ce privește acțiunile suplimentare pe care municipalitatea le dorea de la Portul Constanța, Radu Mazăre susține în scrisoarea sa faptul că: „nu numai că nu le-am obținut, dar le-am pierdut și pe cele pe care le aveam. Odată cu cele 20% din acțiunile deținute la Administrația Porturilor Maritime Constanța din 2008, cu toții am pierdut și banii aferenți (aproximativ 2.5 milioane de euro anual). Am pierdut acțiunile și banii ca urmare a demersului întreprins de un senator PDL-PNL, care a solicitat la Curtea Constituțională anularea legii prin care dețineam respectivele acțiuni”.
 
Primarul municipiului Constanța recunoaște și eșecul privind proiectele pentru locuințele sociale și șoseaua de coastă. „Nu le-am putut demara întrucât, deși am avut finanțare, nici o firmă nu s-a prezentat la licitațiile de construire, probabil de teama unor eventuale anchete”, a adăugat Radu Mazăre.
 
Șeful administraţiei publice locale precizează în scrisoare realizările importante pentru Constanța în anul 2014. „Faleza de la Cazino, Piața Ovidiu, cele trei pasarele din Mamaia și o aripă nouă a Căminului de bătrâni. Avem în lucru și vom finaliza anul viitor reabilitarea zonei peninsulare, promenada din stațiunea Mamaia, o parcare etajată în zona Cazinoului din Mamaia, Parcul Carol I, Podul IPMC; în plus, suntem în plin proces de plantare a 30.000 de arbori”, a mai adăugat Radu Mazăre.
 
Printre planurile de viitor, primarul municipiului Constanța spune că impozitele vor rămâne aceleași: „În 2015, impozitele vor rămâne aceleași. În schimb, cu ajutorul Guvernului României, am reușit să reducem prețul gigacaloriei de la 358,54 lei, la 310 lei și să creștem substanțial atât valoarea ajutoarelor la încălzire, cât și cea a tranșelor pentru care se alocă”.
 
Mazăre susține că va reporni programul de asfaltare în acest an „urmând să lucrăm dublu pentru a recupera lucrările nerealizate în 2014. O prioritate o vor constitui trotuarele, parcările dintre blocuri, sensurile giratorii și o nouă stradă Eduard Caudella din cartierul de locuințe pentru tineri – zona Baba Novac”.
 

De asemenea, edilul-șef al Constanței adaugă faptul că se vor începe lucrările la Cazinoul din Constanța, precum și la o sală polivalentă și un bazin olimpic de înot în zona Badea Cârțan.
 
„Având finanțarea asigurată, reluăm licitațiile și sperăm să avem constructori pentru a începe lucrările atât la Șoseaua de Coastă, cât și la etapa a doua a locuințelor sociale din Cartierul Henri Conadă. Vom demara și un amplu proiect pentru reabilitarea și construirea unor locuri de joacă”, a transmis Radu Mazăre.

 
El a încheiat scrisoarea afirmând că „programele sociale și de sprijin ale celor în nevoie vor rămâne neschimbate. Deși există unele persoane care comentează și critică, eu cred că bătrânii, copii, cei bolnavi sau neajutorați trebuie să fie ajutați, așa cum ne îndeamnă Dumnezeu. Dragostea de oameni este cel mai minunat dar. Să nu-l risipim!”.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.