Parfum de retrocedări Peste o mie de metri pătraţi din staţiunea Mamaia sunt revendicaţi în baza Legii 10 (galerie foto)

În faţa Hotelului Select din staţiunea Mamaia a apărut, recent, o plăcuţă de lemn inscripţionată cu mesajul „teren revendicat conform Legii 10/2001, lot 4 suprafaţa S = 597.71 mp“. O plăcuţă similară a fost montată şi vizavi de Complex Perla din staţiune şi conţine acelaşi mesaj, singura diferenţă fiind suprafaţa şi lotul: „teren revendicat conform Legii 10/2001, lot 8 suprafaţa S = 691.88 mp“.

Cine a montat panourile mai sus menţionate? Primăria municipiului Constanţa? Proprietarii acestor terenuri? Cine sunt aceştia din urmă? Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa, nu a dorit să răspundă la întrebarea referitoare la montarea plăcuţelor, limitându-se la a ne comunica, prin intermediul unui mesaj: „Adresaţi întrebările purtătorului de cuvânt al Primăriei sau faceţi solicitare în scris. Duminică plăcută în continuare!“. Aşa cum era de aşteptat, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al administraţiei publice locale, nu a fost în măsură să ne lămurească, declarând că nu cunoaşte problema, dar că am face bine să revenim cu întrebarea în cursul zilei de azi.
Amintim că o serie de terenuri retrocedate în baza Legii 10/2001 fac obiectul celebrului Dosar al Retrocedărilor, în care Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, şi alte 35 de persoane (angajaţi ai instituţiilor publice, notari, oameni de afaceri etc.) au fost trimişi în judecată pe 25 octombrie 2008. Potrivit procurorilor Anticorupţie, prin aceste retrocedări, statul ar fi fost păgubit cu aproximativ 114 milioane de euro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.