Pentru cine se eliberează apartamentele Consiliului Județean Constanța din complexul Summerland?

 
  • Opoziția din CJ reclamă faptul că președintele Mihai Lupu vrea să repartizeze locuințe de serviciu unor apropiați
  • În acest sens, încă de luna trecută a fost aprobată încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța asupra a cinci locuințe de serviciu din complexul Summerland din Mamaia Nord
  • Unul dintre spații era nelocuit în acel moment iar celelalte erau locuite de asistenți medicali, potrivit președintelui CJ, Mihai Lupu
  • Acesta spune că repartițiile erau destinate doar medicilor specialiști, acesta fiind motivul revocării dreptului de administrare
  • Pe de altă parte, șeful CJ afirmă că de de aceste locuințe de serviciu pot beneficia pe viitor angajați ai ISU Dobrogea, Spitalului Județean sau Centrului Militar Zonal
 

În cadrul ședinței de Consiliu Județean din 17 februarie a.c, aleșii județeni au aprobat încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța asupra a cinci locuințe de serviciu din complexul Summerland din Mamaia Nord, care sunt proprietatea publică a Județului Constanța, vezi secțiunea "documente".

Unul dintre spații era nelocuit în acel moment, potrivit președintelui CJ, Mihai Lupu.
În celelalte patru locuiesc mai mulți asistenți medicali șefi, angajați ai SCJU. Trei dintre aceștia au depus de altfel, la sediul autorității județene plângeri prealabile împotriva proiectului inițiat de președintele CJC, Mihai Lupu.
Plângerile, care pot fi consultate în secțiunea "documente" au fost respinse de executiv și urmează să fie supuse și votului plenului Consiliului Județean Constanța, cu propunere de respingere în ședința din 24 martie a.c.

La momentul achiziției, apartamentele cu două sau trei camere și o suprafață generoasă au avut desținația locuință de serviciu pentru medici. Aici au locuit toarte cadrele medicale pe care fostul președinte al CJ, Nicușor Constantinescu le-a adus de-a lungul timpului la conducerea unor secții ale Spitalului Județean. Pe măsură ce acești medici au plecat din Constanța, apartamentele au repartizate altor angajați ai spitalului, care însă nu sunt medici, ci cadre medicale.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, spune că cele cinci apartamente vor intra în continuare destinația de locuință de serviciu, însă vor rămâne la dispoziția Consiliului, urmând să fie repartizate specialiștilor care lucrează pentru CJ sau în instituțiile subordonate CJC și care nu dețin o locuință în localitatea în care își desfășoară activitatea.
L-am întrebat pe șeful CJ, câte solicitări de repartiție pentru o locuință de serviciu are în acest moment?
Președintele Lupu nu a dat un răspuns, în schimb a înșiruit o serie de instituții ai căror angajați ar putea beneficia de o repartiție. Printre ele, ISU Dobrogea, Spitalul Județean sau Centrul Militar Zonal.
Surse din opoziție, susțin însă că aceste apartamente ar urma să fie repartizate unor membri ai echipei președintelui CJ, acesta fiind motivul grabei pentru care apartamentele trebuie eliberate.
Printre aceștia s-ar număra consilierii personali ai președintelui dar și secretarul județului Constanța, Nersin Geafar, care locuiește în Medgidia.
Alte 20 de apartamente de serviciu aflate în administrarea SCJU, urmează să fie verificate în următoarea perioadă de conducerea Consiliului Județean.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 565

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 639

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 356

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1966

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 722

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 777

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1625

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 856