Pentru unii mumă, pentru alţi ciumă Mazăre, luat la rost de un pensionar pentru preţul exagerat al gigacaloriei în Constanţa (galerie foto)

Noul imn al staţiunii Mamaia s-a auzit vineri în toată zona pieţei de la Tomis III, acolo unde Radu Mazăre s-a aflat vineri după-amiază la Clubul persoanelor cu handicap. Din câte se pare, chiar şi pe el îl deranjează sonor melodia, căci imediat după ce a intrat în incinta clubului, le-a zis organizatorilor să „dea mai încet“. Pretextul venirii sale a fost acela de a-i premia pe cei care au obţinut rezultate favorabile în cadrul concursurilor jocurilor de club - rummy şi dart’s - desfăşurate în cadrul celei de-a treia ediţii a „Cupei Florilor de Mai“. Apoi, el însuşi a devenit premiant, acordându-i-se titlul onorific de „Primar pe viaţă“, preşedintele clubului, Gembănaşu Ion, motivând gestul cu afirmația: „Pentru ca alţii vă anchetează şi vor ca pe viaţă să vă închidă, eu va fac primar pe viaţă“. Într-un asemenea moment, nu a putut rata ocazia de a se lăuda cu proiectele sale: „Acum vreo două sau trei luni de zile, am început să fac nişte socoteli şi, începând din luna iulie, nicio persoană cu handicap, gradul I, II, sau III, din oraşul Constanța nu va mai plăti taxa pentru gunoi. Asta înseamnă că discutăm despre aproximativ 14.000 de persoane din oraş, după socotelile noastre“.
 
Mazăre, luat la rost de un vârstnic: „Avem gigacaloria cea mai mare“
 
Numai că edilul nu a pus în balanţă şi faptul că este pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă. Imediat cum a ieşit din incinta sediului clubului persoanelor cu handicap, în timp ce majoritatea celor prezenţi erau încântaţi de prezenţa şi promisiunile primarului, un vârstnic a îndrăznit să-şi exprime nemulţumirile, încingând vizibil spiritele celor din jur care îl ovaţionau pe Mazăre. Bătrânul i-a spus edilului că ar trebui să ia exemplul capitalei, unde transportul în comun este gratuit pentru toţi pensionarii şi că ar trebui ca şi la Constanţa să fie la fel, și nu doar pentru cei dintr-o anumită categorie. Discuţia a alunecat apoi şi către alte cheltuieli ale constănţenilor, precum preţul gigacaloriei, vârstnicul susţinând că în Constanţa preţul agentului termic este cel mai mare. „Păi nu vă dau subvenţii?“, întreba Radu Mazăre. „Ce subvenţii, o nimica toată! Noi avem cea mai mare gigacalorie. Uitaţi-vă cât plătesc ăia de la Bucureşti!“, i-a replicat dezamăgit pensionarul, arătându-i o sacoşă plină cu verdeaţă, motivând: „Nu mai avem bani de carne“. După care primarul a pus punct discuţiei, care, evident, nu decurgea în favoarea sa: „Eu dau la ăia săraci! La ăia bogaţi să le dea alţii. Prin alte părţi primesc şi mâncare?“ O altă femeie în vârstă i-a adus aminte lui Mazăre: „Mai gândiţi-va şi la văduve, domn’ primar“... Să fie un semn că „Regele Carnavalului“ începe să piardă fidelitatea electoratului?
 
„Staţiunea Mamaia este un exemplu pentru toată România de cum poate să funcţioneze ceva“
 
Şi pentru că cea mai astringentă problemă a edilului din ultima perioadă este Portul, Radu Mazăre a ţinut morţiş să explice că ar putea face ca şi Portul Constanţa să fie un exemplu de funcţionalitate, la fel cum se întâmplă şi cu staţiunea Mamaia, doar că se „împiedică“ de Traian Băsescu... „Păi mă... Băsescu spunea că s-ar putea ca Mazăre, şi nu e Mazăre, e Consiliul Local şi Primăria, că Mazăre nu e veşnic, îi era teamă că o să se asocieze cu Fondul Proprietatea şi va deveni majoritar acolo, împotriva statului. De fapt, cred că temerea lui este că Mazăre o să se asocieze cu americanii de la Fondul Proprietatea, că nişte americani administrează Fondul Proprietatea, şi că vor obţine mai mult profit pentru Primărie şi pentru privat“, a declarat primarul Constanţei, care a adăugat: „Aşa cum am făcut staţiunea Mamaia de este un exemplu pentru toată România de cum poate să funcţioneze ceva, la fel va fi şi Portul, luat drept exemplu“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 672

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 534

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 726

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1253

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1001

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 854

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1375

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1535

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1234

Fiul lui Radu Mazăre s-a lansat în afaceri! Iată ce domeniu a ales Răducu Mazăre

02 Jan 2024 6938

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1361

Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul

19 Dec 2023 983

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 859

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1464